Ο γύρος της Γης σε 30 λεπτά ή μια ώρα, με τον νέο πύραυλο του Elon Musk (BINTEO)

Ο επιχειρηματίας Elon Musk, έχει ονειρευτεί εδώ και καιρό να δημιουργήσει μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη, σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν νέο πύραυλο με το όνομα «BFR» ικανό να ταξιδεύει οπουδήποτε στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα.


Αν η ιδέα του Musk  γίνει πραγματικότητα, ένα ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στη Σαγκάη θα μπορεί να γίνει μέσα σε 30 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο η Space Exploration Technologies Corp, η οποία έχει ήδη διαταράξει την αεροναυπηγική βιομηχανία με τις επαναχρησιμοποιούμενες εκτοξεύσεις πυραύλων, σχεδιάζει να φέρει τα πάνω κάτω ακόμα και στις εναέριες μεταφορές, καθώς δημιουργεί μια νέα ανταγωνιστική πρόκληση για την εμπορική αεροπορική βιομηχανία .

Διαβάστε επίσης
• Ο σχεδιασμός του Elon Musk για την κατάκτηση του Άρη
Επανάσταση των Ρομπότ: 1000 Ειδικοί, μαζί τους και ο Στίβεν Χόκινγκ Προειδοποιούν για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)
• Ο Ιδρυτής της Tesla Motors προτείνει να ρίξουμε πυρηνικά στον Άρη -Δείτε γιατί (BINTEO)

Ο Musk στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο 68ο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας δήλωσε ότι

«Αν πηγαίνουμε σε μέρη όπως ο Άρης, γιατί όχι και στην Γη;»

«Με την νέα ιδέα θα μπορείτε ταξιδέψετε στα περισσότερα μέρη της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά και οπουδήποτε κάτω από το 60». «Το κόστος ανά θέση θα  να είναι περίπου το ίδιο με την οικονομική πλήρους ναύλου σε ένα αεροσκάφος. Ξέχασα να το αναφέρω.»

Το BFR θα περιέχει 40 καμπίνες ικανές να μεταφέρουν περίπου 100 άτομα τη φορά.

Ο Musk, είναι 46 ετών και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc, ίδρυσε το SpaceX το 2002 και έχει καθαρή αξία περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει πει στο παρελθόν ότι θα χρησιμοποιήσει τα δικά του προσωπικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του οράματός του. Πρώτα ανέλυσε τα σχέδια του για τον Άρη σε μια ομιλία στο IAC στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού πριν από ένα χρόνο και δημοσίευσε αργότερα ένα έγγραφο σχετικό με το θέμα, προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό, αλλά δημιούργησε και ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση.

Ο Musk  είχε μιλήσει για την αποστολή ενός μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους με όνομα «Κόκκινος δράκος» στον Άρη το 2018. Αυτό το σχέδιο, όπως και το διαστημικό σκάφος, έχει αποσυρθεί. Το νέο σχέδιο απαιτεί το πρώτο BFR να προσγειωθεί στον Άρη το 2022, ακολουθούμενο από αποστολές πληρώματος το 2024.


Ο Κόκκινος Πλανήτης
Η εξερεύνηση του Άρη πήρε τεράστια ώθηση τον Αύγουστο του 2012, όταν το Curiosity Rover της NASA προσγειώθηκε στον Κόκκινο Πλανήτη. Το ρομποτικό όχημα συνεχίζει να μεταδίδει εκπληκτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης .

Ωστόσο, ο αποικισμός του Άρη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Η μετάβαση θα διαρκέσει μερικούς μήνες, με άγνωστους κινδύνους για το ανθρώπινο σώμα. Ακόμη και αν οι εξερευνητές επιβιώσουν τα 155 εκατομμύρια μίλια ταξίδι και την πρώτη επανδρωμένη προσγείωση, θα πρέπει να εργαστούν αμέσως για να δημιουργήσουν μια κατοικήσιμη ατμόσφαιρα, να βρουν νερό και να παράγουν τα καύσιμα που χρειάζονται για να προωθηθούν πάλι πίσω.

Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις