Ο σχεδιασμός του Elon Musk για την κατάκτηση του Άρη

Ο Elon Musk, ιδρυτής της εταιρείας SpaceX, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Post, αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το χρονοδιάγραμμα που έχει στα σκαριά η εταιρεία του για την εξερεύνηση του Άρη.


Οι πρώτες μη επανδρωμένες αποστολές στον Άρη θα ξεκινήσουν το 2018, δηλαδή σε μόλις 2 χρόνια από σήμερα. Από εκείνη τη χρονιά, θα πραγματοποιούνται ρομποτικές αποστολές ανά διετία – τη χρονική περίοδο που ο Κόκκινος Πλανήτης θα βρίσκεται στη μικρότερη απόσταση από τη Γη. Με αυτό τον τρόπο, θα προετοιμασθεί το έδαφος ώστε οι πρώτοι αστροναύτες να φτάσουν στον Άρη το 2025.

Περισσότερα
• Έρχεται ο πιο μεγάλος, ο πιο φωτεινός, ο πιο κοντινός στη Γη, Άρης της τελευταίας δεκαετίας
• Αποστολές διαστημοπλοίων στον Άρη από το 2018 σχεδιάζει ο Elon Musk
• Ο Ιδρυτής της Tesla Motors προτείνει να ρίξουμε πυρηνικά στον Άρη -Δείτε γιατί (BINTEO)

 Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει στα σκαριά η SpaceX για την εξερεύνηση του Άρη, όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ο ιδρυτής της εταιρείας Elon Musk, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Post. Ο Musk παρομοίασε το εγχείρημα με την κατάκτηση της Δύσης από τους πιονιέρους που ίδρυσαν τις πρώτες αποικίες στον “Νέο Κόσμο”.

 Όπως παραδέχθηκε , το “ταξίδι” των πρώτων αποίκων σίγουρα θα είναι “δύσκολο, επίπονο και επικίνδυνο”. Ωστόσο, δήλωσε βέβαιος πως θα στεφθεί με επιτυχία.

 Πριν πάντως από την πρώτη επανδρωμένη αποστολή, θα “κατακτήσουν” τον Άρη ρομποτικά οχήματα για την πραγματοποίηση πειραμάτων. Αυτές οι αρχικές πτήσεις θα βοηθήσουν μεταξύ άλλων την εταιρεία να ελέγξει τη διαδικασία πλοήγησης των διαστημοπλοίων της στις διαπλανητικές πτήσεις, αλλά και την ασφαλή προσεδάφισή τους στον Κόκκινο Πλανήτη.

 «Ουσιαστικά θα εγκαινιάσουμε μία μεταφορική γραμμή, με δρομολόγια που θα επαναλαμβάνονται ανά 26 μήνες όπως τα σιδηροδρομικά δρομολόγια. Με δεδομένο πως οι επιστήμονες θα μπορούν να βασισθούν σε αυτά τα δρομολόγια, τα οποία θα είναι σχετικά φθηνά σε σχέση με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντικά πειράματα», ανέφερε ο ίδιος στη Washington Post.

 Η παρθενική μη επανδρωμένη αποστολή, το 2018, θα γίνει με την κάψουλα Dragon της εταιρείας, η οποία θα εκτοξευθεί με τον πύραυλο Falcon Heavy επίσης της SpaceX. Η πρώτη δοκιμή του Falcon Heavy θα γίνει στο τέλος της φετινής χρονιάς, ο οποίος έχει διπλάσια προωστική ισχύ από οποιονδήποτε πύραυλο έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, δηλαδή περίπου όση 18 Boeing 747.

 Από τις 43 ρομποτικές αποστολές που έχουν γίνει έως τώρα στον Άρη, όλες από κρατικές διαστημικές υπηρεσίες, μόλις οι 18 είχαν αίσια κατάληξη. Σε αυτό το πλαίσιο τα σχέδια της SpaceX είναι εξαιρετικά φιλόδοξα, αφού, αν το Dragon προσεδαφισθεί με επιτυχία, θα είναι το μεγαλύτερο σκάφος που κατάφερε να “επισκεφθεί” έως σήμερα τον Κόκκινο Πλανήτη.

 Στη συνέχεια, την επόμενη φορά που ο Άρης θα βρίσκεται ξανά στη μικρότερη απόσταση από τη Γη, το 2020, το σχέδιο είναι να σταλούν τουλάχιστον δύο κάψουλες, φορτωμένες με εξοπλισμό και επιστημονικές συσκευές για πειράματα. Για το 2022, το πρόγραμμα της SpaceX προβλέπει την αποστολή του Mars Colonial Transporter, μίας διαστημικής «φορτηγίδας» που θα μεταφέρει όλα όσα χρειάζονται για την κατασκευή μίας «αποικίας».

 Αν όλα κυλήσουν με βάση το σχέδιο της εταιρείας, τότε τον επόμενο χρόνο θα εκτοξευθεί το πρώτο πλήρωμα, το οποίο θα περπατήσει στον Άρη το 2025.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'