Δηλητηρίαση της Χίλαρι; Θεωρίες συνωμοσίας, σενάρια και ο ρόλος της Τσέλσι Κλίντον

Μια νέα συζήτηση έχει ξεκινήσει από την Κυριακή στις ΗΠΑ, μετά τη κατάρρευση της Χίλαρι Κλίντον. Το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει 'φωτιά' και τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα πολλά.
Θα αποσυρθεί η Χίλαρι; Και αν αποσυρθεί, τι θα γίνει; Ποιος θα τη διαδεχτεί;
Πολλά είναι όμως και τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών.


Το Zero Hedge σε μια ανάλυσή του εξηγεί: 'Ο γιατρός της Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών διαγνώστηκε με πνευμονία την Παρασκευή και όλη την προηγούμενη εβδομάδα έκανε την εκστρατεία της αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό της, κάτι που οδήγησε στο ''ιατρικό επεισόδιο'' στην εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου το πρωί της Κυριακής.

Αλλά τι θα συμβεί αν το πρόβλημα της υγείας της εξελιχθεί σοβαρότερα; Βεβαίως οι Δημοκρατικοί έχουν πάντα τη δυνατότητα να συνεχίσουν την κούρσα τους με τη Χίλαρι μπροστά, αλλά σε μια εκστρατεία που θα θυμίζει το "Weekend at Bernie's" (ταινία στην οποία δύο νεαροί περιφέρουν έναν νεκρό προσποιούμενοι πως είναι ζωντανός, μέχρις ότου να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους).

Δείτε επίσης
• Πρόβλημα υγείας για την Χίλαρι;
• Βαρουφάκης: «Η Χίλαρι Κλίντον είναι Επικίνδυνη»
• Χίλαρι Κλίντον: Αν εκλεγώ θα αποκαλύψω την αλήθεια για τους εξωγήινους
• ΟΜΟΛΟΓΙΑ –ΣΟΚ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ: «ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ!» (ΒΙΝΤΕΟ)
• ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ; Τι πραγματικά συνέβη με την Χ.Κλίντον; - Πόσο βάση έχουν οι θεωρίες απόπειρας εξόντωσής της;
• ILLUMINATI CARD GAME -Επόμενη κάρτα Χίλαρι Κλίντον

Τι όμως θα συμβεί αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα;

Όταν πρόκειται για τους υποψήφιους Προέδρους, οι κανόνες τίθενται από τα κόμματα και όχι από το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το καταστατικό των Ρεπουμπλικανών, αν ένας υποψήφιος για την Προεδρία πεθάνει ή αρρωστήσει βαριά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, οι Ρεπουμπλικανοί πρέπει να συγκαλέσουν νέο συνέδριο ή να κάνουν μια επίσημη ψηφοφορία μεταξύ των επικεφαλής των πολιτειών για την ανάδειξη του νέου υποψηφίου.

Αλλά για τους Δημοκρατικούς τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει έναν υποψήφιο που πέθανε ή εγκατέλειψε την κούρσα και να συνεχίσουν κανονικά την εκστρατεία τους. Η αντικατάσταση μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση σε ένα πρόσωπο ή να αντιγράψουν το σύστημα των Ρεπουμπλικανών και να κάνουν ψηφοφορία μεταξύ των αντιπροσώπων των πολιτειών.

Οι Δημοκρατικοί είναι πιθανό να θελήσουν να διατηρήσουν την υποστήριξη των μεγάλων χορηγών που έχουν ήδη δηλώσει... πίστη στην Κλίντον και στον Τιμ Κέιν (το Νο 2 κάτω από τη Χίλαρι) και να δώσουν απευθείας το "κλειδί" στον δεύτερο, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει την κούρσα από εκεί που την άφησε η Κλίντον (σ.σ.: Ο Τιμ Κέιν επιλέχθηκε από την ίδια τη Χίλαρι Κλίντον να είναι το Νο 2, κάτι σαν δεύτερος επικεφαλής των Δημοκρατικών, στην κούρσα διεκδίκησης της Προεδρίας. Μάλιστα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Χίλαρι όταν ανακοίνωσε τον Κέιν για τη θέση αυτή έκανε σαφές ποιο ήταν το κριτήριο για την επιλογή της: Επέλεξε έναν άνθρωπο που θα είναι έτοιμος να γίνει Πρόεδρος αν συμβεί κάτι).

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας απρόβλεπτος συνυποψήφιος και γι' αυτό οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά αν ο Κέιν θα μπορούσε να διατηρήσει το ισχνό προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του αντιπάλου του για την Προεδρία.

Οι Δημοκρατικοί μπορούν ακόμη να επιλέξουν τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος όμως είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει εκστρατεία, αλλά δεν έχει πει ποτέ ανοιχτά και ευθέως ότι δεν θέλει να γίνει Πρόεδρος. Ο Μπάιντεν δεν είναι ούτε Κλίντον ούτε Τραμπ και εύκολα θα μπορούσε να γίνει φαβορί για τη θέση του Προέδρου. Αλλωστε, θα έχει την υποστήριξη του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος θα μπορούσε να ενώσει το κόμμα με μια έκκληση για υποστήριξη του σημερινού αντιπροέδρου του.

Αλλοι πιθανοί διεκδικητές είναι ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν (και οι δύο προοδευτικοί με μεγάλη υποστήριξη εντός του Δημοκρατικού Κόμματος), ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, της Βιρτζίνια Τζιμ Γουέμπ και ο -επίσης από τη Βιρτζίνια- Μάρτιν Ο'Μάλεϊ.

Το Σενάριο της Τσέλσι Κλίντον

Στην Αμερική, όμως, υπάρχει μια πολιτική παράδοση για αναβάθμιση των συζύγων των πολιτικών μετά από έναν απρόσμενο θάνατο. Ο Μπιλ Κλίντον, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Ετσι, αν κάποιος από την οικογένεια κληθεί να πάρει το χρίσμα, αυτή θα είναι η Τσέλσι Κλίντον, η οποία είναι 36 ετών και πληροί το ηλικιακό όριο του Συντάγματος για να γίνει Πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις περισσότερες πολιτείες έχει παρέλθει η ημερομηνία για την κατάθεση υποψηφιότητας από ανεξάρτητους υποψήφιους.

Για την αντικατάσταση του Δημοκρατικού υποψηφίου, εφόσον υπάρχει η ευχή του κόμματος, η αντικατάσταση θα μπορούσε να γίνει μέχρι και έναν μήνα πριν από τις εκλογές.

Είναι, επίσης, πιθανό, το Κογκρέσο να αναβάλει ή να μεταθέσει τις εκλογές, αλλά αυτό θα ήταν μια ακραία επιλογή'.

Η Υγεία της Χίλαρι

Την κλονισμένη υγεία της Χίλαρι σχολιάζει πικρόχολα η εφημερίδα "New York Post" η οποία την εμφανίζει ως... κλόουν αναφερόμενη μάλιστα στα σημεία του σώματός της που έχουν πρόβλημα.

Η Χίλαρι αγνόησε επιδεικτικά τις οδηγίες των γιατρών της για ολιγοήμερη ανάπαυση, γράφει το CNN, την ώρα που ο διεθνής Τύπος επιστρατεύει ειδικούς για να δώσουν την δική τους εξήγηση αναφορικά με την ασθένεια της πρώην 'πρώτης κυρίας' των ΗΠΑ. Αν δηλαδή ο επίμονος βήχας της, η αδυναμία να ανέβει τις σκάλες και να σταθεί όρθια, οφείλονται στην πνευμονία από την οποία πάσχει, σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς της.

Το BBC αναφέρει ότι η Χίλαρι πάσχει από "walking pneumonia" ,πνευμονία που προκαλείται από μυκόπλασμα. Πρόκειται για άτυπη πνευμονία η οποία όμως μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κι ένα από τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ο έντονος βήχας.

Πώς είναι όμως δυνατόν να έχει πνευμονία και να αγγίζει μικρό παιδάκι χωρίς ενδοιασμούς: Ακόμη και το γεγονός ότι επισκέφθηκε την κόρη της Τσέλσι, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, εγείρει αμφιβολίες για το αν πράγματι πρόκειται για πνευμονία. Την ίδια ώρα, η εικόνα της Χίλαρι να βγαίνει δύο ώρες μετά από το διαμέρισμα της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν, όπου και μεταφέρθηκε μετά την κατάρρευσή της, αεράτη, φρέσκια και χαμογελαστή προκάλεσε ένα κύμα θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες ωστόσο δεν φαντάζουν και εντελώς παράλογες. Σύμφωνα με χρήστες του Twitter, δεν ήταν η 62χρονη ασθενής Χίλαρι αυτή που χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι 'είναι μια όμορφη μέρα στη Νέα Υόρκη' αλλά η σωσίας της.

Θύμα δηλητηρίασης από τον Πούτιν; 

ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ; Τι πραγματικά συνέβη με την Χ.Κλίντον; - Πόσο βάση έχουν οι θεωρίες απόπειρας εξόντωσής της;

Στις θεωρίες συνωμοσίας εντάχθηκε και αυτή του παθολογου Μπένετ Ομαλού, ο οποίος μέσω Twitter, υποστήριξε ότι η Χίλαρι Κλίντον μπορεί να έπεσε θύμα δηλητηρίασης. Γι' αυτό και κάλεσε τους συνεργάτες της να την υποβάλουν σε τοξικολογικές αναλύσεις, προκαλώντας, ωστόσο, μεγάλο σκεπτικισμό από χρήστες του Twitter.

Κατά το σκεπτικό του η δολοφονία ως σενάριο μπορεί να ισχύει από τη στιγμή που αντίπαλοί της Κλίντον είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ υπενθυμίζοντας προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του τη δολοφονία Λιντβινένκο, του πρώην στελέχους της KGB, στη Ρωσία το 2006 που έχει αποδοθεί στην κυβέρνηση της Μόσχας.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις