Το μυστήριο του θανάτου του Παύλου Ψωμιάδη -Η εμπλοκή με το Noor One

Έντονα ερωτηματικά προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού του προέδρου της Ασπίς Πρόνοια, επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, και ειδικά μετά την αναφορά του ισοβίτη στην υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Νoor one» τον Ιούνιο του 2014, Ευθύμιου (Μάκη) Γιαννουσάκη ότι «ο Παύλος Ψωμιάδης ήταν ο συγκάτοικός μου, ήμουν ο τελευταίος που χθες το βράδυ φάγαμε μαζί και σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρός».


Με άλλα λόγια ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης άφησε να εννοηθεί ότι το φαγητό που χορηγήθηκε προχθές το βράδυ στο ίδιο κελί που ήταν με τον Παύλο Ψωμιάδη περιείχε κάποια θανατηφόρα ουσία η οποία προοριζόταν για εκείνον, αλλά τελικά τυχαία το φαγητό με την ουσία αυτή το έφαγε ο Παύλος Ψωμιάδης και απεβίωσε.

Διαβάστε επίσης
• Ποιος ήταν ο Παύλος Ψωμιάδης
Noor One: Ισόβια για πέντε κατηγορούμενους και 12 χρόνια φυλάκιση για Κοτσώνη πρότεινε η εισαγγελέας
• Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σε ύποπτες συναντήσεις στον Κορυδαλλό με στόχο δικαστές για τους δύο τόνους ηρωίνη του «Noor 1»


Τους ισχυρισμούς αυτούς τους επικαλέστηκε ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, όπου συζητήθηκε χθες η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής του (η σχετική απόφαση εκδόθηκε την 10η Ιουλίου 2017).

Η καταγγελία αυτή του Ευθύμιου Γιαννουσάκη συνδέεται με τις αρχικές πληροφορίες ότι ο Παύλος Ψωμιάδης είχε υψηλό πυρετό και ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.

Επίσης, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε ότι έμενε μαζί στο ίδιο κελί με τον Παύλο Ψωμιάδη, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια ανακοίνωσή του που εκδόθηκε χθες με χρονοκαθυστέρηση αρκετών ωρών (14:20 μ.μ.) αναφέρει ότι «εκρατείτο μόνος του σε ατομικό κελί και ελάμβανε φαρμακευτική (καρδιολογική) αγωγή».

Την ίδια στιγμή διέρρευσε εντέχνως ότι η αιτία θανάτου του Παύλου Ψωμιάδη ήταν η ανακοπή καρδιάς. Όμως, το νοσοκομείο κρατουμένων εφόσον μεταφέρθηκε νεκρός δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου ή να βεβαιώσει την αιτία θανάτου.

Πάντως, η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει ότι ο Παύλος Ψωμιάδης «μεταφέρθηκε, συνοδεία ιατρού, στο νοσοκομείο κρατουμένων όπου έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα».


Επίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε χθες ότι ο Παύλος Ψωμιάδης «τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε ζήτησε οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή, ή μεταφορά σε νοσοκομείο».

Παρ' όλα αυτά, πήγες από τις φυλακές Κορυδαλλού κάνουν λόγο για εμπύρετη κατάσταση, χωρίς να θέλουν για ευνοήτους λόγους, να πουν κάτι παραπάνω.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον θάνατο του Παύλου Ψωμιάδη «ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελία, Αστυνομία, ιατροδικαστική υπηρεσία) και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία διερεύνησης του θανάτου».

Την επόμενη μέρα, ήταν προγραμματισμένη να γίνει η νεκροψία και η νεκροτομή του Παύλου Ψωμιάδη και μέσα στις επόμενες μέρες θα διαβιβαστούν οι γνωματεύσεις στις αρμόδιες αρχές.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις