Τέλος εποχής για την βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA -Παρέδωσε τα όπλα

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ στην Ισπανία έδωσε στην γαλλική αστυνομία, μέσω ενδιαμέσων, λίστα με οκτώ κρυψώνες όπλων στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανέφεραν πηγές που έχουν γνώση της διαδικασίας.


Αυτές οι κρυψώνες όπλων και εκρηκτικών φέρεται να αποτελούν ό,τι έχει απομένει από το οπλοστάσιο της ETA, η οποία ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Απριλίου τον «πλήρη αφοπλισμό» της για σήμερα, Σάββατο, μετά το τέλος -το 2011- τεσσάρων δεκαετιών ένοπλου αγώνα.

Διαβάστε επίσης
• Κάρλος το «τσακάλι»: «Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης» δήλωσε ενώ δικάζεται πάλι
• Η «σκιά» της RAF πλανάται πάνω από τη Γερμανία
• Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥ Κ.ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Μ.ΠΑΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ CIA ΚΑΙ ΤΙΣ “ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ”

Όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, εκτιμάται ότι στις κρυψώνες βρίσκονται 130 όπλα και δύο τόννοι εκρηκτικών. Η παράδοση των όπλων στη γαλλική πόλη Μπαγιόν δεν θα σημάνει τη διάλυση της ETA, η οποία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός το 2011.

Στην ETA αποδίδονται περισσότεροι από 850 θάνατοι στη διάρκεια της δράσης της που είχε στόχο την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους στην περιοχή μεταξύ βορείου Ισπανίας και νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'