Κάρλος το «τσακάλι»: «Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης» δήλωσε ενώ δικάζεται πάλι

«Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης», δήλωσε σήμερα ο διαβόητος τρομοκράτης των δεκαετιών '70 και '80, ο Κάρλος το Τσακάλι, κατά την πρώτη μέρα της νέας δίκης του που ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο του Παρισιού. Ο διαβόητος επαναστάτης χαρακτηρισμένος ως «τρομοκράτης» της δεκαετίας του '70 και του '80, Κάρλος το «τσακάλι» του οποίου το ακριβές όνομα είναι Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ αντιμετωπίζει εκ νέου κατηγορίες για μια επίθεση σε φαρμακείο στο κέντρο του Παρισιού, την οποία φέρεται να έκανε το 1974.


Οι δικηγόροι των δύο θυμάτων της συγκεκριμένης επίθεσης παρά το ότι έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια από το συμβάν αποφάσισαν να φέρουν την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, με τον δικηγόρο του διαβόητου «τρομοκράτη» να τονίζει «πως είναι απλά χάσιμο χρόνου και χρημάτων».

Διαβάστε επίσης
• Όλως τυχαίως σκοτώθηκε στο Μιλάνο ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο
• Η «σκιά» της RAF πλανάται πάνω από τη Γερμανία
• Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥ Κ.ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Μ.ΠΑΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ CIA ΚΑΙ ΤΙΣ “ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ”

Ο Κάρλος το «τσακάλι» την δεκαετία του 70 και του 80 διέπραξε σωρεία τρομοκρατικών ενεργειών στον κόσμο σκοτώνοντας συνολικά 11 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 150. Συνελήφθη το 1994 από επίλεκτες δυνάμεις της Γαλλικής αστυνομίας στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο Κάρλος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες για την βομβιστική επίθεση στις 15 Σεπτεμβρίου 1974 στο κατάστημα «Drugstore Publicis» στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 34. Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στην επίθεση.

Με άσπρα μαλλιά, φορώντας σκούρο σακάκι και γυαλιά με μεταλλικό σκελετό, έγκλειστος σε έναν ειδικά κατασκευασμένο γυάλινο αλεξίσφαιρο κλωβό και τρεις αστυνομικούς να τον φρουρούν, ο 67χρονος σήμερα Ραμίρες αρνήθηκε να δώσει το όνομά του στο δικαστήριο και δήλωσε ετών 17 «αν βγάλεις πάνω-κάτω 50 χρόνια».

«Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης από τα εφηβικά μου χρόνια», δήλωσε.
Σε μια σειρά μακρών μονολόγων, ο Ραμίρεζ κατήγγειλε κατά την ακροαματική διαδικασία τις ισραηλινές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και μια «ωμή χειραγώγηση της δικαιοσύνης» πριν του ζητηθεί από τον δικαστή να δίνει συντομότερες απαντήσεις.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, πριν από την έναρξη της δίκης, ο δικηγόρος του Ραμίρεζ, Φρανσίς Βιγμάν, τόνισε πως οι κατηγορίες ενάντια στον πελάτη του είναι ανυπόστατες και έκανε λόγο για «αντιφατική και ψευδή» κατάθεση στην υπόθεση και για μια διαδικασία που δεν σέβεται τον νόμο.

Δεκαεπτά μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στην δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη αυτού του μήνα.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'