Κίνα: Ο πρώτος γάμος ανθρώπου με ρομπότ

Εμείς από τα Αόρατα Γεγονότα πάντως το είχαμε προβλέψει. Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ότι η εξέλιξη της Ρομποτικής θα οδηγήσει στην εκτόξευση των πωλήσεων για τα sex robots μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια, το οποίο καθιστά αναμενόμενη μια τέτοια είδηση. Ο 31χρονος Zheng Jiajia, πρώην μηχανικός της Huawei και ερευνητής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αποφάσισε να παντρευτεί με κάθε επισημότητα μία από τις δημιουργίες του (θυμίζει Ex Machina).
Ο Zheng άφησε τη Huawei μετά από τρία χρόνια εργασίας και αφότου είχε προλάβει να δημιουργήσει τον τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής, για να ιδρύσει μια νέα start-up. Η Brain of Things βρίσκεται στην πόλη Hangzhou και τα καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου δόθηκαν στην Yingying, ένα ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται με μικρές προτάσεις σε φωνητικά ερωτήματα και να αναγνωρίζει κινέζικους χαρακτήρες και εικόνες.

Διαβάστε ακόμα
• Έρχεται το σεξ με Ρομπότ και είναι αναπόφευκτο (ΒΙΝΤΕΟ)
• Επανάσταση των Μηχανών: Ρομπότ τρελάθηκε κι έστειλε έναν άνθρωπο στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)
• Ιαπωνία: Ρομπότ έδωσε εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο


Όπως δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, στα άμεσα σχέδια του είναι η αναβάθμιση της Yingying έτσι ώστε να μπορεί να περπατά και να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού (υποθέτουμε ότι θα θέλει να προσθέσει και άλλα χαρίσματα στο μέλλον…).

Η γαμήλια τελετή έγινε με κάθε επισημότητα και σε αυτήν παρευρέθηκαν η μητέρα και οι φίλοι του Zheng. Παρότι θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς (και εμείς) ότι όλα έγιναν για λόγους διαφήμισης της εταιρείας του, ο Zheng δήλωσε με κάθε ειλικρίνεια τα εξής:

«Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα, καθώς κατάφερα να δημιουργήσω τη δική μου σύντροφο. Θέλω να δω τα ρομπότ μέσα σε κάθε σπίτι και εν τέλει να φτιάξω μια ρεαλιστική ρομποτική φίλη»Περικλής Πααδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις