Μυστήρια: Οι χαμένες ήπειροι της ανθρωπότητας

Η ιστορία της Ατλαντίδας, της θρυλικής βυθισμένης ηπείρου που περιγράφεται από τον Πλάτωνα είναι ευρέως γνωστή και πάντα προκαλεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα για έρευνες, ερμηνείες, ανακοινώσεις και εικασίες.


Μέχρι και σήμερα οι απόψεις διίστανται για την ύπαρξή της, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μύθο. Ωστόσο πιο ανατολικά, κοντά στην Ινδία, υπάρχει παρόμοιος θρύλος αν και λιγότερο γνωστός από εκείνον της Ατλαντίδος. Την «χαμένη ήπειρο» εκεί, την αποκαλούν Λεμούρια και την συνδέουν με τον θρύλο της Kumari Kandam και τον πολιτισμό των Ταμίλ. Η λέξη Λεμουρία έχει τις ρίζες της στα τέλη του 19ου αιώνα.

Διαβάστε επίσης
• Μυστήρια της Γης: Η Χαμένη Ήπειρος της Kumari Kandam στον Ινδικό Ωκεανό
Βρέθηκε η Ατλαντίδα, Γιγαντιαίες Σφίγγες και Πυραμίδες στο Τρίγωνο των Βερμούδων!
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΛ ΣΛΗΜΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ
Η χαμένη Ατλαντίδα: Ιστορία, όχι μύθος. Η έρευνα συνεχίζεται
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΛ ΣΛΗΜΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Η ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Το ιστορικό βάθος μιας ιστορίας που δεν διδάσκεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Άγγλος γεωλόγος, Φίλιπ Σκλάτερ, προβληματίστηκε από τα ευρήματα απολιθωμάτων λεμούριων – είδος προπίθηκου – στη Μαδαγασκάρη και την Ινδία αλλά όχι στα βάθη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Έτσι, σε άρθρο του το 1864 με τίτλο «Τα θηλαστικά της Μαδαγασκάρης», ο Σκλάτερ διατύπωσε την υπόθεση ότι η Μαδαγασκάρη και η Ινδία ήταν κάποτε κομμάτι μιας μεγαλύτερης ηπείρου την οποία ονόμασε Λεμουρία. Η θεωρία του Σκλάτερ έγινε δεκτή από την επιστημονική κοινότητα εκείνης της εποχής επειδή εξηγούσε με πειστικό τρόπο πως οι λεμούριοι μετανάστευσαν στην αρχαιότητα από τη Μαδαγασκάρη προς στην Ινδία και αντίστροφα. Ωστόσο, όταν διατυπώθηκε η σύγχρονη θεωρία για την κίνηση των ηπείρων και των τεκτονικών πλακών, η θεωρία του Σκλάτερ για μία βυθισμένη ήπειρο θεωρήθηκε πλέον αβάσιμη.Όμως η ιδέα της χαμένης ηπείρου ποτέ δεν έφυγε από το προσκήνιο και κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Λεμουρία υπήρξε πράγματι στο παρελθόν. Μια από τις ομάδες που υποστηρίζουν τη θεωρία της χαμένης ηπείρου είναι οι εθνικιστές των Ταμίλ. Ο όρος Kumari Kandam πρωτοεμφανίστηκε στα αρχαία κείμενα Κάντα Πούραναμ τον 15ο αιώνα. Ιστορίες για μια χαμένη ήπειρο στον Ινδικό ωκεανό έχουν καταγραφεί σε παλαιότερα λογοτεχνικά κείμενα των Ταμίλ.
Σύμφωνα με αυτές τις ιστορίες, υπήρχε τμήμα γης που κυβερνούσαν οι βασιλείς των Παντιγιάν, το οποίο χάθηκε κάτω από τη θάλασσα. Όταν οι διάφορες σχετικές αφηγήσεις έφτασαν στην Ινδία, η Λεμουρία ταυτίστηκε με την Kumari Kandam, μια ιστορία με έντονα εθνικιστικά στοιχεία.

Η ιστορία της Kumari Kandam περιγράφει πως οι βασιλείς της περιοχής κυβερνούσαν ολόκληρη την ινδική ήπειρο και ότι ο πολιτισμός των Ταμίλ είναι ο παλαιότερος πολιτισμός σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν η Kumari Kandam βυθίστηκε, τότε οι άνθρωποι σκόρπισαν και εξαπλώθηκαν παντού, δημιουργώντας διάφορους πολιτισμούς. Γι’ αυτό και ισχυρίζονται πως αυτή η χαμένη ήπειρος αποτελούσε την κοιτίδα ολόκληρου του ανθρώπινου πολιτισμού.
Πόσο βάσιμος είναι άραγε ο θρύλος της Kumari Kandam;

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας της Ινδίας, η στάθμη της θάλασσας ήταν χαμηλότερη από 100 μέτρα πριν από 14.500 χρόνια και κάτω από 60 μέτρα περίπου 10.000 χρόνια πριν.

Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό να υπήρχε ένα κομμάτι γης που λειτουργούσε ως χερσαία γέφυρα και συνέδεε το νησί της Σρι Λάνκα με την Ινδία.

Η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκίνησε πριν 12.000 χρόνια, ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας και προκαλώντας περιοδικές πλημμύρες. Αυτό, πιθανόν να προκάλεσε την βύθιση προϊστορικών αποικιών που βρίσκονταν στις χαμηλές παράκτιες περιοχές της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.
Τέτοιες ιστορίες για τα καταστροφικά γεγονότα μεταφέρθηκαν προφορικά από γενιά σε γενιά και τελικά καταγράφηκαν ως η ιστορία της Kumari Kandam.


Στοιχεία υπέρ της ύπαρξης της Kumari Kandam είναι η γέφυρα του Αντάμ, που ονομάζεται επίσης και γέφυρα του Ράμα.

Πρόκειται για μια αλυσίδα από κομμάτια ασβεστόλιθου, άμμου, λάσπης και μικρών βότσαλων που βρίσκεται στα Στενά Παλκ και εκτείνεται 18 μίλια από την ηπειρωτική χώρα της Ινδίας στη Σρι Λάνκα. Πιστεύεται ότι αυτή η λωρίδα γης ήταν κάποτε φυσικός σχηματισμός, ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν ότι οι εικόνες που λαμβάνονται από το δορυφόρο της NASA απεικονίζουν αυτό το σχηματισμό της γης ως μια μεγάλη σπασμένη γέφυρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Η ύπαρξη μιας γέφυρας στη θέση αυτή υποστηρίζεται και από έναν άλλο αρχαίο μύθο.

Το έπος Ραμαγιάνα αφηγείται την ιστορία της Σίτα, συζύγου του Ράμα, που ήταν αιχμάλωτη στο νησί Λάνκα. Ο Ράμα ανέθεσε το τεράστιο έργο της κατασκευής γέφυρας για να μεταφέρει τον στρατό του, αποτελούμενο από Βανάρα (πιθηκανθρώπους) πέρα από τον ωκεανό, στο νησί Λάνκα. Όπως με τους περισσότερους μύθους, φαίνεται πιθανό ότι υπάρχει τουλάχιστον κάποια αλήθεια στους αρχαίους μύθους των Ταμίλ για την Kumari Kandam, αλλά ακριβώς πόση βάση έχει, μένει να αποδειχτεί.

Περισσότερα εδώ: Μυστήρια της Γης: Η Χαμένη Ήπειρος της Kumari Kandam στον Ινδικό Ωκεανό

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις