ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΛ ΣΛΗΜΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Στις 20 Οκτωβρίου του 1912 περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του διάσημου αρχαιολόγου Heinrich Schliemann τ' ανθρώπου που ανακάλυψε την Τροία, το αμερικανικό περιοδικό New York American δημοσίευσε μια καταπληκτική έκθεση υπό τον τίτλο "Πώς βρήκα την Ατλαντίδα"
(«Πώς ανακάλυψα την Ατλαντίδα  η προέλευση του κάθε πολιτισμού»).
Ο συγγραφές λεγόταν  "Πώλ Σλήμαν", ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως τον εγγονό του Ερρίκου Σλήμαν. Στη συνέχεια στάθηκε εκεί, ο Heinrich Schliemann έδωσε σ' ένα έμπιστο του  λίγες μέρες πριν από το θάνατό του, ένα σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο επρόκειτο να διαβαστεί : " από ένα μέλος της οικογένειάς μου να ανοίξει μόνο τους όρκους σοβαρά να αφιερώσει τη ζωή του για να περιγράφονται έρευνα .. . " [1]


Σχήμα 1 New York (5η Λεωφόρο) το 1912.  Eδώ  sυνέβη είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Σλήμαν η εμφάνιση του υποτιθέμενου εγγονού του.

Στο νεκροκρέβατό του, είχε γράψει τότε ένα άλλο μήνυμα που έγραφε: " Εμπιστευτική επιστολή προς τον κάτοχο του σφραγισμένου φακέλου: .. σπάσε το βάζο με το κεφάλι της κουκουβάγιας...Δώστε το περιεχόμενο των οκτώ που σχετίζεται με την Ατλαντιδα... Ανακαλύψτε την Ατλαντίδα ανατολικά από τα ερείπια ναού της Σαϊδος και το νεκροταφείο στη κοιλάδα Chacuna... είναι σημαντικό, αποδεικνύει το σύστημα, έρχεται το σκοτάδι. Αντίο. » [2]

Ο Πώλ, ο υποτιθέμενος εγγονός του, ορκίστηκε στους διαχειριστές της διαθήκης και πήρε το φάκελο από την τράπεζα στη Γαλλία και ότι περιείχε εκτός από την φωτογραφία για να τεκμηρίωσε μια ολοκληρωμένα αρχαιλογικώς και μία ακόμη επιστολή από το γέρο Σλήμαν με τις σημειώσεις του:

« Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ατλαντίδα δεν είναι μόνο μια μεγάλη περιοχή μεταξύ της Αμερικής και των δυτικών ακτών της Αφρικής και της Ευρώπης, αλλά και το λίκνο του συνόλου πολιτισμού.  Τα συνημμένα έγγραφα είναι ουσιώδεις για να βρείτε σημειώσεις και προσχέδια, και όλα αυτά τα τεκμήρια, που έρχονται στο μυαλό μου την ερώτηση. Στη Τράπεζας της Γαλλίας, ένας ειδικός λογαριασμός έχει δημιουργηθεί, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στον κομιστή της συνημμένης βεβαίωσης, το ποσό θα πρέπει να είναι επαρκής για να καλύψει το κόστος της έρευνας. Είθε ο Παντοδύναμος υπερασπιστεί αυτό το σημαντικό έργο. " [3 ]

Το πλήρες κείμενο της διαθήκης, στη Νew York American τυπώθηκε μόνον εν μέρει, θα δημοσιευθεί αργότερα από τον Egerton Sykes στο περιοδικό του Atlantis [4] . Ο Sykes ήταν αναστατωμένος επειδή ο Πωλ Σλήμαν προσέλαβε ως άσκοπη και ελλιπή έρευνα, αφού είχε διαβάσει τη διαθήκη του παππού, παρατήρησε αργότερα με τον συγγραφέα Martin Ebon. Μικρές σοβαρές πράξεις που επικαλείται επίσης ο Ebon για τον Πωλ Σλήμαν στη συμβολή του στην New York American καταλήγει ως εξής:
" Εάν πω κάτι που ξέρω το μυστικό θα καταστραφεί " [5]

Ο Πωλ Σλήμαν υπήρξε πραγματικά;

Τι να σκεφτώ γι' αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του εγγονό του Heinrich Schliemann; Με Martin Ebon και Sykes ως βιογράφους» του, αντιμετωπίζουμε όσον αφορά τη Διαθήκη Σλήμαν το ερώτημα:
 "Τι πρέπει να κάνει αυτό το αξιόλογο, αλλά σίγουρα περίεργο έγγραφο; Λαμβάνοντας υπόψη την πηγή και το γεγονός ότι εν τω μεταξύ καμία περαιτέρω τεκμηρίωση δεν εμφανίστηκε,  μπορούμε σχεδόν να πιστεύουμε οτι ήταν μια φάρσα. "

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

http://atlantisforschung.de

ΑΟΡΑΤΟΣ για τα ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'