Οικισμός των Βίκινγκς ανακαλύφθηκε στον Καναδά (ΦΩΤΟ, BINTEO)

Μία ανακάλυψη που, ανατρέπει την Ιστορία όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα, έκαναν Αμερικανοί αρχαιολόγοι. Εντόπισαν, μέσω δορυφόρου, οικισμό στο νησί Νιουφάουντλαντ (Newfoundland) της Βόρειας Αμερικής που πιστεύεται πως κατοικήθηκε από τους Βίκινγκς. Αν επαληθευτούν οι εικασίες των επιστημόνων, τότε ήταν οι Βίκινγκς που ανακάλυψαν το «Νέο Κόσμο», 500 χρόνια προτού φτάσει εκεί ο Χριστόφορος Κολόμβος.


Χρειάζεται πορεία δύο μιλίων μέσα από δάση και βαλτώδες έδαφος για να φθάσει κάποιος στο Point Rosee, μια στενή, ανεμοδαρμένη χερσόνησο που εκτείνεται από το νότιο Newfoundland ως τον Κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου. Τον περασμένο Ιούνιο, μια ομάδα αρχαιολόγων εντόπισε αυτό το απομακρυσμένο μέρος του Καναδά από έναν σύγχρονο χάρτη θησαυρού: δορυφορικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά του εδάφους που θα μπορούσαν να αποτελούν ενδείξεις ανθρώπινης δραστηριότητας κατά το παρελθόν.





Ο θησαυρός που ανακαλύφθηκε εδώ, μια πέτρινη εστία που χρησιμοποιόταν για την κατεργασία σιδήρου, θα μπορούσε να ξαναγράψει την πρώιμη ιστορία της Βόρειας Αμερικής και να βοηθήσει στην αναζήτηση χαμένων οικισμών των Βίκινγκς όπως περιγράφονται στα σκανδιναβικά έπη αιώνες πριν.

10 μύθοι για τους Βίκινγκς
Είναι αυτό ένα Μαγικό Ραβδί των Βίκινγκ;
Η μυθική μαγική πέτρα των Βίκινγκ...
Η ιστορία της Αποκάλυψης του Ragnarok
ΡΑΓΚΝΑΡΟΚ: Η Καταστροφή του κόσμου για τους Βίκινγκς, αύριο;
Κρητικό DNA στους Ινδιάνους!

Μια δορυφορική εικόνα του Point Rosee χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιολόγο Sarah Parcak στην αναζήτησή της για οικισμούς των Βίκινγκς. Οι σκούρες ευθείες γραμμές δείχνουν τα απομεινάρια των πιθανών κατασκευών.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 13 κιλά σκουριάς σε μια εστία που πιστεύουν
ότι χρησιμοποιήθηκε για το κάψιμο μεταλλεύματος σιδήρου πριν το λιώσιμο του σε κλίβανο.

Οι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν μια «δοκιμαστική ανασκαφή » στη Νέα Γη -μια ανασκαφή μικρής κλίμακας για να ψάξουν για κάποια απόδειξη ότι η περιοχή χρήζει περαιτέρω μελέτης. Η δοκιμαστική ανασκαφή ήταν επιτυχής.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ξεθάψει, μια πέτρινη εστία που χρησιμοποιόταν για την κατεργασία σιδήρου




Μέχρι σήμερα, η μόνη επιβεβαιωμένη τοποθεσία Βίκινγκς στο Νέο Κόσμο είναι το L'Anse aux Meadows

Μέχρι σήμερα, η μόνη επιβεβαιωμένη τοποθεσία Βίκινγκς στο Νέο Κόσμο είναι το L'Anse aux Meadows

Μέχρι σήμερα, η μόνη επιβεβαιωμένη τοποθεσία Βίκινγκς στο Νέο Κόσμο είναι το L'Anse aux Meadows, ένας χιλιόχρονος σταθμός που ανακαλύφθηκε το 1960 στη βόρεια άκρη της Νέας Γης. Ήταν μια προσωρινή εγκατάσταση, εγκαταλείφθηκε μετά από λίγα χρόνια, και οι αρχαιολόγοι έχουν περάσει τον τελευταίο μισό αιώνα ψάχνοντας για φευγαλέα σημάδια άλλων αποστολών των Βίκινγκς.

Αόρατα Γεγονότα
Σύνταξη-Επιμέλεια Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'