ΡΑΓΚΝΑΡΟΚ: Η Καταστροφή του κόσμου για τους Βίκινγκς, αύριο Σάββατο;

του norsemythology
Οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο έχουν γράψει ιστορίες δηλώνοντας ότι το Ragnarök θα συμβεί αυτό το Σάββατο. Η USA TODAY γράφει "το ημερολόγιο των Βίκινγκς προβλέπει ότι ο κόσμος θα τελειώσει το Σάββατο."
Το Ινδία Σήμερα δηλώνει, "Σε περίπτωση που η αποκάλυψη δεν συμβεί το Σάββατο, θα είναι μια σειρά αποτυχημένων προβλέψεων, συμπεριλαμβανομένων την Αποκάλυψη των Μάγια."

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοούν αυτοί (και πολλοί, πολλοί άλλοι) δημοσιογράφοι με τον όρο "ημερολόγιο των Βίκινγκ". Δεν είμαι σίγουρος που αυτοί βρίσκουν μια πρόβλεψη της Εποχής των Βίκινγκ να συνδέεται με τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι αναφορές τους όλες φαίνεται να βασίζεται σε δύο στοιχεία: (1) διαφημιστικό υλικό από το Viking Centre του JORVIK για την γιορτή Βίκινγκ στην Αγγλία και (2) στη σελίδα της Wikipedia "Ragnarök".

Χθες, απέρριψα αίτημα για μια ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη. Ο δημοσιογράφος μου έγραψε ότι "ο κύριος οικοδεσπότης μας διάβασε την ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι το Σάββατο είναι το Ragnarok και οι Βίκινγκς έχουν συγκεντρωθεί στην Αγγλία για να γιορτάσουν." Εννοώντας  ότι οι Βίκινγκς έχουν ταξιδέψει στο  χρόνο προς τα εμπρός 1.000 περίπου χρόνια για να "γιορτάσουν" το τέλος όλων των πραγμάτων;

Έγραψε επίσης ότι ο ραδιο-οικοδεσπότης ήθελε να μεταδίδουν "ότι υποτίθεται ότι θα συμβεί, βασικά, αυτό της σελίδας της wikipedia. "Είπε ότι μου συνοψίζοντας τη σελίδα της Wikipedia θα είναι πιο ενδιαφέρον από ότι το ραδιόφωνο απλώς ο παρουσιαστής να διαβάζει στον αέρα. Αυτοί ήταν οι δύο επιλογές. Αηδία.

Οι δημοσιογράφοι είναι πλέον γεγονός λέγοντας φωναχτά ότι βασίζουν τις ειδήσεις τους σε άλλες ειδήσεις που διαβάζουν στο διαδίκτυο και το μόνο γεγονός έρευνας είναι η περιήγηση  σε μια σελίδα της Wikipedia;

Αν θέλετε να κάνετε ένα "ανθρωπίνου ενδιαφέροντος" κομμάτι σε μία γιορτή αναπαράστασης των Βίκινγκς, αυτό είναι υπέροχο. Κάντε το. Ωστόσο, η παρουσίαση αυτή ως πραγματική είδηση​​, δηλώνοντας "γεγονότα" για το "ημερολόγιο των Βίκινγκς" και υποστηρίζοντας ότι υπήρχε μια ιστορική πρόβλεψη που συνδέεται με μια συγκεκριμένη ημερομηνία είναι απλά ανοησίες -ειδικά όταν λένε οι δημοσιογράφοι από σημαντικούς οργανισμούς ειδήσεων (και κάνουν) ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο να στον αέρα για να καλύψουν τα γεγονότα , όπως ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εγκρίνει το σφυρί του Θώρ ως σύμβολο σε τάφους για ειδωλολάτρες βετεράνους.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
https://www.facebook.com/norsemythology

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'