Η ερπετική-βασιλική οικογένεια της Αγγλίας «αντέχει» έως το 2030

Το τέλος της συνταγματικής μοναρχίας στη Βρετανία προβλέπει η ιστορικός Άννα Ουίτλοκ, εκτιμώντας ότι ο θεσμός θα καταργηθεί έως το 2030.


Η ιστορικός και διευθύντρια του London Centre for Public History είπε ότι, μετά τον θάνατο ή την αποχώρηση λόγω γήρατος της Ελισάβετ από τον θρόνο, ο θεσμός της μοναρχίας θα αμφισβητηθεί όπως ποτέ άλλοτε στην ιστορία της χώρας.

«Εκτιμώ ότι μέχρι το 2030, καθώς η παλαιότερη γενιά, που διατηρεί σεβασμό στον θεσμό θα έχει εκδημήσει, οι φωνές που ζητούν την κατάργησή του θα ενισχυθούν», λέει η δρ Ουίτλοκ.

Οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία δείχνουν ότι η στήριξη στη μοναρχία κορυφώθηκε, με 80% θετικές γνώμες, το 2012, κατά τη διάρκεια του αδαμάντινου ιωβηλαίου της Ελισάβετ. Το 2005, όμως, την εποχή του γάμου του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, μόλις το 65% των Βρετανών δήλωνε ότι στηρίζει τον θεσμό. Το 2012, το 90% των ερωτηθέντων δήλωνε ικανοποιημένο με τον τρόπο με τον οποίο η Ελισάβετ επιτελούσε τα καθήκοντά της ως βασίλισσα, ενώ το ποσοστό αυτό είχε υποχωρήσει στο 66% το 1996, μετά τον θάνατο της Νταϊάνα.




«Για την ώρα, η προσωπικότητα και η σταθερότητα του χαρακτήρα της Ελισάβετ εγγυώνται την απρόσκοπτη συνέχιση του θεσμού της μοναρχίας. Μετά τον θάνατό της, όμως, τα πράγματα μπορεί να μεταβληθούν δραστικά, καθώς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας –που είναι γνωστή και ως «η εταιρεία» στη χώρα– δεν απολαμβάνει ανάλογης στήριξης», λέει η Ουίτλοκ.

Σημειώστε ότι η καταγωγή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι γερμανική, ξαδέλφια των «δικών» μας Γερμανών Γλυξμπουργκ. Η βρετανική οικογένεια άλλαξε το όνομα της σε Windsor για να μην φαίνεται ότι είναι γερμανικό.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ:

Το ιστορικό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας:
-https://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Wettin
-https://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Saxe-Coburg_and_Gotha
-https://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Windsor

Το ιστορικό των Γλύξμπουργκ


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'