Σ.Δρούγου: Δεν είναι στην Αμφίπολη ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου

Η Στέλλα Δρούγου που συμμετείχε στις ανασκαφές τις Βεργίνας, εκτιμά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Δημοκρατία, ότι στον τάφο της Αμφίπολης δεν βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος.


«Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται στο μνημείο που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως στην περιοχή της Αμφίπολης», λέει χαρακτηριστικά η ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Στέλλα Δρούγου, φοιτήτρια του Μανώλη Ανδρόνικου, η οποία το 1977 συμμετείχε στην ανακάλυψη του τάφου του βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα.

Δείτε επίσης:

Με λιτό τρόπο και αποφεύγοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναφέρει ότι ο τάφος δεν μπορεί να ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο γιατί δεν συνηγορούν στην εκδοχή αυτή όλα τα γνωστά ιστορικά στοιχεία.

Η αρχαιολόγος επισημαίνει ότι οι εκτιμήσεις που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το ποιο πρόσωπο μπορεί να είναι ενταφιασμένο εκεί προκαλούν κακό. «Ακούγονται διάφορες εικασίες χωρίς βάση. Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ο τρόπος διαχείρισης του θέματος. Θα τον ήθελα πιο προσεκτικό και πιο επιστημονικό. Ακούγονται όλες οι εκδοχές, χωρίς όμως να υπάρχει προς το παρόν κάτι χειροπιαστό», τονίζει.

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας
Αόρατα Γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις