Έλληνες φασίστες πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών ναζί;

Ο Phantom, 23 ετών, ένας μαχητής στο τάγμα Αζοφικής, έξω από τα κεντρικά γραφεία του τάγματος στην ουκρανική παραθαλάσσια πόλη του Urzuf
Τεράστια και σημαντικότατα ερωτηματικά προκαλεί το κείμενο του Tom Parfitt, με τίτλο "Ukraine crisis: the neo-Nazi brigade fighting pro-Russian separatists" στην Τelegraph. Εκεί ισχυρίζεται ότι Έλληνες φασίστες πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών ΝΑΖΙ και συμμετέχουν στις δολοφονίες αμάχων και στους βιασμούς στις περιοχές που επιχειρούν να καταλάβουν από τους ρωσόφωνους αντάρτες.


Φυσικά, οι Έλληνες φασίστες, οι Χρυσαυγίτες δεν είναι η πρώτη φορά που πολεμούν ως άτακτοι μισθοφόροι φονιάδες καθώς κάτι τέτοιο έπραξαν στη Βοσνία, αλλά και πρόσφατα στην Συρία.

Το θέμα όμως είναι τι πράττει η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς είναι αδύνατον η ΕΥΠ να μην γνωρίζει τη δράση τους στην Ουκρανία. Τους συγκαλύπτει λοιπόν στο πλαίσιο της στήριξης που προσφέρει στη φιλοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας ή προτίθεται να λάβει μέτρα ενάντια στην αποστολή Ελλήνων μισθοφόρων στο εσωτερικό, όπως πράττει την ίδια περίοδο η κυβέρνηση της Σερβίας. Εμείς απαιτούμε άμεσα απαντήσεις και να παύσει οποιαδήποτε ελληνική εμπλοκή στον εμφύλιο της Ουκρανίας, αλλά και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ρωσίας. Νίκη των εξεγερμένων που όμως προυποθέτει την έμπρακτη εργατική διεθνιστική μας αλληλεγγύη.

Παραθέτουμε μεταφρασμένο το κείμενο:

Ukraine crisis: the neo-Nazi brigade fighting pro-Russian separatists

Kiev throws paramilitaries – some openly neo-Nazi - into the front of the battle with rebels
Phantom, 23, a fighter in the Azov battalion, outside its HQ in the Ukrainian seaside town of Urzuf

Οι μαχητές του τάγματος Αζοφικής παρατάσσονται σε ενιαία παράταξη για να πουν αντίο σε σύντροφο τους που έπεσε στη μάχη. Το ωχρό πτώμα του βρέθηκε κάτω από τον ήλιο σε ένα ανοιχτό φέρετρο στολισμένο με μπλε βελούδο.

Μερικοί από τους άνδρες τοποθετούν γαρίφαλα στο σώμα, άλλοι τριαντάφυλλα. Πολλοί χτύπησαν το στήθος τους με μια κλειστή γροθιά πριν αγγίξουν το χέρι το νεκρό φίλο τους. Ένας μαχητής είχε ένα τατουάζ SS στο λαιμό του.

O Sergiy Grek, 22ετών έχασε ένα πόδι και πέθανε από ακατάσχετη απώλεια αίματος μετά από έκρηξη από μια ράδιο-ελεγχόμενη αντιαρματική νάρκη που εξερράγη κοντά σε αυτόν.

Δεδομένου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σφίγγουν τη θηλιά γύρω από τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας, η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση στο Κίεβο ρίχνει παραστρατιωτικές ομάδες - κάποιες ανοιχτά νεοναζί - στο μέτωπο της μάχης. Το τάγμα Azov έχει την πιο ανατριχιαστική φήμη από όλους. Την περασμένη εβδομάδα, ήρθε στο προσκήνιο, καθώς επιχειρεί μια τολμηρή επίθεση στο οχυρό των ανταρτών του Ντόνετσκ, εντυπωσιακά βαθιά στα προάστια της πόλης υπό πολιορκία.

Ο Αντρέι Biletsky, σε μαύρο T-shirt, διοικητής τoυ τάγματος
της Αζοφικής της Ουκρανίας (Tom Parfitt)
Στη Marinka, στα δυτικά προάστια, το τάγμα στάλθηκε μπροστά από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα της 51ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας στρατού. Μια άγρια ​​μάχη εκ του συστάδην ακολούθησε, καθώς πιάστηκε σε ενέδρα από καλά εκπαιδευμένους αυτονομιστές, που πυροβολούσαν από 30 μέτρα μακριά. Οι άτακτοι της Αζοφικής απάντησαν με ένα καταιγισμό πυρός, αποκρούοντας την επίθεση και κατέλαβαν το σημείο ελέγχου που κατείχαν οι επαναστάτες.

Ο Κ Grek, επίσης γνωστός ως "Balagan", πέθανε στη μάχη και 14 άλλοι τραυματίστηκαν. Μιλώντας μετά την τελετή, ο Αντρέι Biletsky, διοικητής του Τάγματος, είπε στην Telegraph ότι η επιχείρηση ήταν μια «100% επιτυχία". "Το τάγμα είναι μια οικογένεια και κάθε θάνατος είναι οδυνηρή για μας, αλλά αυτές ήταν ελάχιστες απώλειες», είπε. "Το πιο σημαντικό από όλα, έχουμε δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα για τη επίθεση στο Ντόνετσκ. Και όταν αυτό συμβεί, θα πρέπει να οδηγεί το δρόμο".

Το στρατιωτικό επίτευγμα είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί. Με την εξασφάλιση του Marinka το τάγμα "διεύρυνε το μέτωπο σφίγγοντας τον κύκλο", γύρω από την πρωτεύουσα των ανταρτών, όπως κάνει λόγο ένας άλλος μαχητής. Ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας, προετοιμάζει την αποστολή μιας δύναμης εισβολής στην Ουκρανία, οι αντάρτες υποστηρίζεται ότι χάνουν έδαφος γρήγορα.

Δείτε επίσης:

Αλλά η χρήση από το Κίεβο εθελοντών παραστρατιωτικών για να εξαλείψουν τις "δημοκρατίες των ανθρώπων" από το Ντόνετσκ και Luhansk που έχουν την ρωσική υποστήριξη, όπως διακήρυξε στην ανατολική Ουκρανία το Μάρτιο, θα πρέπει να στείλουν ένα ρίγος στη σπονδυλική στήλη της Ευρώπης. Πρόσφατα σχηματίζονται τάγματα όπως Donbas, Dnipro και στην Αζοφική, με αρκετές χιλιάδες άνδρες υπό τις διαταγές τους, ενώ επισήμως βρίσκονται υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά η χρηματοδότησή τους είναι σκοτεινή, η εκπαίδευσή τους ανεπαρκής και η ιδεολογία τους, συχνά ανησυχητική.
Το τάγμα Azov χρησιμοποιεί το νεοναζιστικό Wolfsangel
(Ρούνο του Λύκου) σαν σύμβολο στη σημαία του (Tom Parfitt)
Οι άνδρες της Αζοφικής χρησιμοποιούν το νεοναζιστικό Wolfsangel (ρούνο του Λύκου) σύμβολο στη σημαία και τα περιβραχιόνια του τάγματος τους, είναι ανοιχτά υπέρ της λευκής υπεροχής, ή αντισημίτες.

"Προσωπικά, είμαι Ναζί," δήλωσε ο "Φάντασμα", ένας 23χρονος πρώην δικηγόρος στην τελετή φορώντας καμουφλάζ και κρατώντας ένα καλάσνικοφ. "Δεν μισώ τις άλλες εθνικότητες, αλλά πιστεύω ότι κάθε έθνος πρέπει να έχει τη δική του χώρα." Και πρόσθεσε: "Έχουμε μια ιδέα: Για να απελευθερώσουμε τη γη μας από τους τρομοκράτες".
Η Telegraph κλήθηκε να δει περίπου 300 μαχητές Αζοφικής να αποτείνουν σέβη στον κ Grek, πρώτο νεκρό σύντροφο τους από την ίδρυση του τάγματος όταν ιδρύθηκε το Μάιο. Μια τιμητική φρουρά έριξε βολές στον αέρα, στην έδρα του τάγματος στην άκρη του Urzuf, ένα μικρό παραθαλάσσιο θέρετρο Αζοφικής Θάλασσας της Ουκρανίας. Δύο ακόμη πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν την Κυριακή καθώς αγωνίζονταν βόρεια του Ντόνετσκ << 10, Αύγ >>.

O Petro Poroshenko, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ονομάζεται ένας από αυτούς και θεωρείται ένας ήρωας.

Κάθε νέα πρόσληψη λαμβάνει συνεπάγεται μόνο μια-δυο εβδομάδες της εκπαίδευσης πριν από την ένταξή του τάγματος. Το υπουργείο Εσωτερικών και ιδιώτες δωρητές παρέχουν όπλα.
Το HQ είναι ένα παραθαλάσσιο εξοχικό στη διάστικτη με πεύκα περιοχή που κάποτε ανήκε στον ανατραπέντα πρόεδρο της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Γιανούκοβιτς, όταν ήταν κυβερνήτης της περιοχής αυτής.
Σταθμευμένα μέσα στους ξύλινα κιόσκια με θέα τη θάλασσα, είναι τα εργαλεία του πολέμου της Αζοφικής - δυο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ένα τροποποιημένο φορτηγό με αναδιπλούμενη παραθυρόφυλλα χάλυβα, για να καλύψει τα παράθυρα, και πολλά Nissan pick-ups που είναι εξοπλισμένα με αναρτήσεις για πολυβόλο.

Κ Biletsky, ένας μυώδης άνδρας σε ένα μαύρο T-shirt και παντελόνι παραλλαγής, δήλωσε ότι το τάγμα ήταν μια ελαφριά μονάδα πεζικού, ιδανικό για το αντάρτικο των πόλεων που απαιτούνται για να καταλάβουν πόλεις όπως το Ντόνετσκ.

Ένα φορτηγό έχει μετατραπεί με πλάκες χάλυβα
χρησιμοποιείται από το τάγμα Αζοφικής
και είναι γνωστό στους μαχητές ως
«κατ 'αποκοπή του Σιδήρου»(Tom Parfitt).
Ο παλιός διοικητής 35 ετών, άρχισε να δημιουργεί το τάγμα, μετά αφέθηκε ελεύθερος από την προφυλάκιση του Φεβρουαρίου στον απόηχο των υπέρ της Δύσης διαδηλώσεων στο Κίεβο. Είχε αρνηθεί την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, υποστηρίζοντας ότι είχε πολιτικά κίνητρα.

Ένας πρώην φοιτητής ιστορίας και ερασιτέχνης μποξέρ, ο Biletsky είναι επίσης επικεφαλής μιας εξτρεμιστικής ουκρανικής ομάδας που ονομάζεται η Εθνοσυνέλευση Social. "Η ιστορική αποστολή του έθνους μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι να οδηγήσει τους Λευκούς Αγώνες του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία για την επιβίωσή τους», έγραψε σε ένα πρόσφατο σχόλιο. "Μια σταυροφορία κατά το Semite με ηγεσία Untermenschen."

Το τάγμα στην δεξιά πτέρυγα και βασίζεται στις ίδιες απόψεις, ενώ ο διοικητής του είπε στο Urzuf, και χωρίς ναζιστικές πεποιθήσεις δε μπορούν να αποκλείσουν μία πρόσληψη. "Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είναι ένας καλός μαχητής και ένας καλός αδελφός, έτσι ώστε να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο», είπε.

Είναι ενδιαφέρον, πολλοί από τους άνδρες στο τάγμα είναι Ρώσοι από την ανατολική Ουκρανία που φορούν μάσκες, διότι φοβούνται τους συγγενείς τους σε επαναστατικές ελεγχόμενες περιοχές θα μπορούσαν να διώκονται αν οι ταυτότητές τους αποκαλυφθούν.

Το «Φάντασμα» είπε ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος σε μια τέτοια ρωσική πολιτική καθώς η Μόσχα υποστήριξε τους "τρομοκράτες" στην πατρίδα του: "Εγώ εθελοντικά ήρθα και το μόνο που ζήτησα ήταν ένα όπλο και η δυνατότητα να υπερασπίσω τη χώρα μου."

Ερωτηθείς σχετικά με τις ναζιστικές συμπάθειες του, είπε: «Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία ήταν συνολικά στο χάος και επί Χίτλερ ήταν που ξαναχτίστηκε: έχτισε σπίτια και δρόμους, έβαλε τηλεφωνικές γραμμές, και συνέβαλε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Το σέβομαι αυτό. "Η ομοφυλοφιλία είναι μια ψυχική ασθένεια και η κλίμακα του Ολοκαυτώματος είναι ένα μεγάλο ερώτημα», πρόσθεσε.

Μαχητές του τάγματος Αζοφικής είπαν αντίο στον πρώτο σύντροφο
τους που πέθανε στον πόλεμο κατά της Ρωσίας,
σε συγκρούσεις με τους αντάρτες (Tom Parfitt)
O Stepan, 23 ετών, ένας άλλος μαχητής, δήλωσε ότι αν συλληφθούν οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών θα πρέπει να εκτελούνται μετά από ένα στρατιωτικό δικαστήριο.

Αυτές οι έννοιες φαίνεται να βρίσκονται πολύ μακριά από το πνεύμα των «Μαϊντάν", στις διαδηλώσεις που κορυφώθηκαν στο Κίεβο το Φεβρουάριο με την αποπομπή του κ Γιανούκοβιτς, ο οποίος είχε αρνηθεί να υπογράψει μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νέοι φιλελεύθεροι άνοιξαν το δρόμο, αλλά η εξέγερση, η οποία έληξε με τον πρόεδρο να διαφεύγει προς τη Ρωσία, προκάλεσε μια τεράστια πατριωτική αφύπνιση που απορροφάται από σκληροπυρηνικές ομάδες.

Εξτρεμιστικές από την Αζοφική ισχυρίζονται ότι με την χρήση των social media έχουν ακόμη προσελκυστεί ξένοι μαχητές.Ο Κ.Biletsky λέει ότι έχει άνδρες από την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σκανδιναβία. Στη βάση στο Urzuf, είναι ο Mikael Skillt, ένας 37χρονος, πρώην ελεύθερος σκοπευτής με το σουηδικό στρατό και την Εθνική Φρουρά, που οδηγεί και εκπαιδεύει μια μονάδα αναγνώρισης.

"Όταν είδα τις διαμαρτυρίες στο Μαϊντάν αναγνώρισα την ανδρεία και τον πόνο", είπε στη Telegraph. "Μια ψυχή πολεμιστής ξύπνησε. Αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνο τόσο πολύ, που πηγαίνει ενάντια στον εχθρό με ξύλα και πέτρες. Είχα κάποια εμπειρία και εγώ που ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει."
Κ Skillt λέει ο ίδιος ονομάζεται Εθνικοσοσιαλιστής, πιο πρόσφατα, ο ίδιος ήταν ενεργός στον ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών. "Τώρα είμαι με αυτούς που αγωνίζονται για την ελευθερία της Ουκρανίας κατά το ιμπεριαλιστικό μέτωπο του Πούτιν," είπε.

Η Μονάδα του βελτιώνεται γρήγορα κάτω από την κηδεμονία του. "Αυτό που τους λείπει σε εμπειρία, κάνουν σε μπάλες," είπε. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Αζοφική -όπου ισχυρίστηκε ότι λαμβάνει ένα ονομαστικό ποσό GBP100 ένα μήνα – αλλά ο Κ.Skillt σχεδιάζει να πάει στη Συρία για να πολεμήσει για τον Πρόεδρο Bashar al-Assad ως πληρωμένος δολοφόνος, για να κερδίζει "πολύ καλά χρήματα". Τέτοιοι χαρακτήρες που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του Κιέβου, επιτρέπουν στη Ρωσία και την αυτονομιστική προπαγάνδα να απεικονίζει την κυβέρνηση της Ουκρανίας ως «φασιστική χούντα" που χειραγωγείται από τη Δύση.

"Αυτά τα τάγματα αποτελούνται από μισθοφόρους, δεν είναι εθελοντές," δήλωσε ο Σεργκέι Kavtaradze, ένας εκπρόσωπος των αρχών των ανταρτών στο Ντόνετσκ. "Είναι πραγματικά φασίστες που σκοτώνουν αμάχους και βιάζουν."

Η Κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι αμετανόητη για τη χρήση των νεοναζί. "Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πνεύμα τους και την επιθυμία τους να κάνουν την Ουκρανία ελεύθερη και ανεξάρτητη», δήλωσε ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του Αρσέν Avakov, του υπουργού Εσωτερικών. "Ένα άτομο που παίρνει ένα όπλο στα χέρια του και πηγαίνει να υπερασπιστεί την πατρίδα του, είναι ένας ήρωας. Και οι πολιτικές απόψεις του είναι δική του υπόθεση του. "

Ο Mark Galeotti, ένας ειδικός σε θέματα Ρωσίας και Ουκρανίας με ειδικότητα τα ζητήματα ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, φοβάται ότι τάγματα όπως της Αζοφικής γίνονται "μαγνήτες για να προσελκυστούν βίαια ακραία στοιχεία από ολόκληρη την Ουκρανία και πέρα". "Ο κίνδυνος είναι ότι αυτό είναι μέρος του κτιρίου από μια τοξική κληρονομιά για όταν τελειώσει ο πόλεμος", είπε.

Εξτρεμιστικές παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν δημιουργήσει "το δικό τους μικρό Freikorps" και οι οποίοι είναι ριζικά αντίθετοι με την εξεύρεση συναίνεσης μπορεί να απαιτήσουν ένα ρόλο στη δημόσια ζωή ως νικητές στη σύγκρουση, πρόσθεσε ο Galeotti. "Και τι κάνεις όταν ο πόλεμος έχει τελειώσει και μπορούν οι βετεράνοι από την Αζοφική μα διαβαίνουν κάτω από τον υψηλό δρόμο σας, και στη δική σας ζωή;"

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αναδημοσίευση από εδώ
Αναφορές: 

  1. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/tom-parfitt/


Αόρατα Γεγονότα

1 σχόλιο:

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ .!..! ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΝΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΨΥΦΑΛΑΚΙΑ??????? ΚΑΙ ΒΑΙΒΕΑ ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΤΙΣΗΜΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΙΜΗΤΕΣ ....!!! ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΟΤΩΝ ΤΗΣ ΒΛΑΚΙΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΤΕΣ ΘΑ ΕΜΠΛΕΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..!!!! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΛΗΘΕΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΜΗΝ ΕΧΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΣΚΩΤΩΝΟΝΤΑΣ ...... ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ!!!! ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΕΙΝΩ.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις