Χιλιάδες Ουκρανοί Εθελοντές Πολέμησαν στα Waffen SS -Ρωσόφωνοι κυνηγούν Ουκρανούς «ευρωπαϊστές»: «Έξω οι φασίστες» φώναζαν!(βίντεο)

Μπορεί ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς να έχει εγκαταλείψει το Κίεβο, η Γιούλια Τιμοσένκο να βγάζει πύρινους λόγους στην «αλαλάζουσα» Πλατεία Ανεξαρτησίας γιορτάζοντας την ελευθερία της, αλλά υπάρχει και η Ουκρανία που δε χαίρεται με τις τελευταίες εξελίξεις και το δείχνει με κάθε τρόπο.
Στη Σεβαστούπολη, στα νότια της χώρας, περίπου 2.000 διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι «οι φασίστες έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο» μετά από κάλεσμα διαμαρτυρίας του Ρωσικού Συνασπισμού κι άλλων φιλορωσικών οργανώσεων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα Κυριακή για να καταγγείλουν τα όσα εξελίσσονται στην πρωτεύουσα, υποστηρίζοντας ότι η εξουσία έχει καταληφθεί από φασίστες ενώ οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας προειδοποίησαν ότι «η νέα ηγεσία θέλει να στερήσει από τους Ρώσους τα δικαιώματά τους και την ιθαγένειά τους», αναφερόμενοι στους ρωσόφωνους Ουκρανούς.

Αλλά ας δούμε λίγο την Ιστορία
Η 14η Μεραρχία Γρεναδιέρων των SS (1η Ουκρανίας ), πριν από το 1944 είχε τον τίτλο της 14ης Μεραρχίας Εθελοντών των SS - Μεραρχία Εθελοντών της Γαλικίας.
Ήταν ένα Γερμανικός στρατιωτικός σχηματισμός του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
Αρχικά απαρτιζόταν από εθελοντές από την περιοχή της Γαλικίας (Δυτική Ουκρανία- Σημερινοί Φιλοευρωπαϊστές) με την Ουκρανική εθνοτική καταγωγή, αλλά αργότερα ενσωματόθηκαν Σλοβάκοι, Τσέχοι και οι Ολλανδοί εθελοντές και αξιωματικοί.
Συγκροτήθηκε το 1943, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό στη μάχη της Brody, μετασχηματίστηκε και έδρασε στη Σλοβακία, τη Γιουγκοσλαβία και την Αυστρία, πριν μετονομαστεί το πρώτο τμήμα της σε Ουκρανικός Εθνικός Στρατός και παραδοθεί στους Δυτικούς Συμμάχους στις 10 Μαϊου του 1945.

Η μεραρχία στρατολόγησε 81.999 άνδρες για την υπηρεσία. Υπήρξε μια "υποχρεωτική" απαίτηση για ορισμένες μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού, για να εγγραφούν για την υπηρεσία - για παράδειγμα, όλοι οι άρρενες μεταξύ 18-25 ετών), πρώην στρατιώτες που γεννήθηκαν μεταξύ 1900 και 1925, καθώς και όλους τους πρώην αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που είχαν υπηρετήσει σε οποιοδήποτε υπηρεσία του στρατού. Κατά συνέπεια, είναι εσφαλμένος ο ισχυρισμός ότι όλοι εκείνοι που στρατολογήθηκαν ήταν "εθελοντές". Από αυτούς, οι 42.000 που κλήθηκαν υπάγονται στην πρώτη "φάση προσλήψεων" που πραγματοποιήθηκε το Μάιο και τον Ιούνιο του 1943 από τη οποία μόνο οι 27.000 κρίθηκαν κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία και 13.000 προσλήφθηκαν. Για την ενίσχυση στις μορφές πρόσληψης το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος που μειώθηκε από 1,65 σε 1,61.

Ρωσόφωνοι κυνηγούν Ουκρανούς «ευρωπαϊστές»: «Έξω οι φασίστες» φώναζαν!

Μπορεί στο Κίεβο οι «ευρωπαϊστές» ακροδεξιοί νεοναζί μερκελιστές Ουκρανοί να πανηγυρίζουν στο όνομα της… «δημοκρατίας» και να αποθεώνουν την Γιούλια Τιμοσένκο, σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, όπου ο πληθυσμός είναι στην πλειοψηφία του ρωσικής καταγωγής, το πραξικόπημα των ακροδεξιών δεν πέρασε.

Εκεί, οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί, κυνηγούν τους «ευρωπαϊστές» όπου τους βρουν, τους αποκαλούν «φασίστες» και στέλνουν μήνυμα μέσω των τηλεοπτικών πλάνων ότι η Ουκρανία πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να υφίσταται ως ενιαίο κράτος.

Το 45% του πληθυσμού της σημερινής Ουκρανίας είναι ρωσικής καταγωγής και αυτοί οι Ρώσοι έχουν κάθε λόγο να μη θέλουν τη γερμανική μπότα από την πατρίδα τους, σε αντίθεση με τους εθνικιστές Ουκρανούς, που όπως και οι πρόγονοί τους συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι και τώρα κάνουν τα πάντα για να ενωθούν με την Ευρώπη της Άνγκελας Μέρκελ.

Το βίντεο που θα δείτε είναι από την πόλη Kerch της Κριμαίας, μια καθαρή ρωσική πόλη, όπως κι όλη η χερσόνησος της Κριμαίας κατοικείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από ρώσικο πληθυσμό, ανεξάρτητα εάν ανήκει στην ουκρανική επικράτεια. Εκεί, στην πλατεία της πόλης, οι υποστηρικτές του φιλοευρωπαϊκού κόμματος UDAR του Βιτάλι Κλίτσκο (Vitali Klitschko), προσπάθησαν να στήσουν μια ακόμα «πλατεία αγανακτισμένων».

Το τι ακολούθησε, μόλις τους αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι, δεν θα σας το πούμε. Δείτε το βίντεο:





Πηγή1
Πηγή2
Πηγή3

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'