Ποιος ήταν ο πιλότος του μοιραίου Μιράζ -Όλο το χρονικό

Νεκρός είναι ο πιλότος του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το μεσημέρι ανοιχτά της Σκύρου. «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων» ανέφερε σε μία πρώτη αντίδρασή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Όπως ανέφερε υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανάρτησή του στο twitter «έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας». Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της Π.Α.».

• Ο υποστράτηγος Τζανιδάκης ρωτούσε για την αγορά ταφοπεδίου στο κοιμητήριο 48 ώρες πριν τον θάνατό του

Το μαχητικό κατέπεσε εννέα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σκύρου, λίγα λεπτά πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σήμα είχε χαθεί από τις 12:15. Tο μαχητικό αεροσκάφος ήταν σε επιχείρηση μαζί με άλλο ένα Mirage όταν επέστρεφαν για προσγείωση ο ένας από τους πιλότους ανάφερε ότι δεν είναι μαζί του το ένα αεροσκάφος. Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός και γίνονται παντού έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχε ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου.

Αμεση ήταν η επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην οποία σημειώνεται:
«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρύ Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Τα δύο Mirage είχαν απογειωθεί προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδικασία αναχαίτισης, ωστόσο, καθώς διαπιστώθηκε η αποχώρηση των τουρκικών μαχητικών από τον εθνικό εναέριο χώρο τα δύο Mirage επέστρεφαν στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Το μαχητικό που κατέπεσε ήταν το «νούμερο 1» ομάδας δυο αεροσκαφών, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού.

• Συμπτώσεις; Οι καταστροφές των βυζαντινών και... 911 χρόνια μετά μια Porche 911 σπέρνει τον θάνατο

Ποιος ήταν ο πιλότος
Ο Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο πιλότος που σκοτώθηκε από την πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Epsilon» έχει οικογένεια με τρία παιδιά.

Στην περιοχή που συνετρίβη το μαχητικό αεροσκάφος βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο άτυχος πιλότος για άγνωστο λόγο δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροπλάνο.

Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις: Δεν υπήρχε τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή
Οι τουρκικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι κανένα αεροσκάφος της Τουρκίας δεν πετούσε στην περιοχή την ώρα της πτώσης
Άμεση αντίδραση υπήρξε από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία θέλησε να απομακρύνει τις όποιες υπόνοιες εμπλοκής της, στην υπόθεση της πτώσης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Σκύρου.

Όπως αναφέρει το Haberturk οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας ανέφεραν ότι κανένα αεροσκάφος της Τουρκίας δεν πετούσε στην περιοχή την ώρα της πτώσης.

Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'