Η περίφημη προφητεία της Πυθίας για τους Έλληνες

Μια διαχρονική προφητεία για τους Έλληνες που φαίνεται να επαληθεύεται και φέρεται να ειπώθηκε από την Πυθία, κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο και για πολλούς θεωρείται ιδιαίτερα επίκαιρη!


Όταν στις αρχές του 2ου αιώνα π.Χ ο πολύπειρος Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην, είδε την διάθεση για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου, κατάλαβε πως οι Έλληνες βρισκόταν μπροστά σε τεράστιες περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης
• Ανέκδοτο: Τσίπρας και Πυθία
• Ποια η «Προφητεία του Μarduk»; (BINTEO)
• Νέα Θεωρία υποστηρίζει ότι ο «Πλανήτης 9» κατάγεται από άλλο ηλιακό σύστημα

Ο Φιλοποίμην αποφάσισε τότε να συμβουλευθεί το Μαντείο των Δελφών για το μέλλον των Ελλήνων.

Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό για τους Έλληνες που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος»!


Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε τον Ελληνισμό με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!

Και πράγματι, οι Ρωμαίοι – επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Φιλοποίμενα – ήρθαν! Οι χριστιανοί ήριαν! Οι Γότθοι ήρθαν! Οι Άβαροι ήρθαν! Οι Άραβες ήρθαν! οι Ρώσοι ήρθαν! Οι Φράγκοι ήρθαν! Οι Τούρκοι ήρθαν! Οι Γερμανοί ναζί ήρθαν! Οι Άγγλοι ήρθαν! Οι Αμερικάνοι έμειναν μόνιμα  κι έβαλαν τους Γερμανούς υπαλλήλους τους να παίζουν το ρόλο του μπράβου!
Όπως ήρθαν και δωσίλογοι, προδότες, χρεωκοπίες, μνημόνια και δολοφόνοι Αίλυνες ναζί!

Αλλά ο ασκός, σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων, «μηδέποτε βυθίζεται», απλώς ξεφουσκώνει σιγά σιγά, απελπίζεται και δεν έχει όρεξη γι αγώνες και επαναστάσεις όπως παλιά, μέχρι να βουλιάξει οριστικά.

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'