60.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στο Κορδελιό για την απενεργοποίηση της βόμβας

Εξήντα χιλιάδες άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους την Κυριακή, στο πλαίσιο της επιχείρησης απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας, που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή Κορδελιού - Ευόσμου.
Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε δηλώσεις της στο περιθώριο σύσκεψης φορέων, που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσοι διαθέτουν δικό τους μέσο για να φύγουν από την περιοχή μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, διαφορετικά θα μεταφερθούν σε σχολεία και γυμναστήρια, που έχουν ήδη επιλέξει οι δήμοι Ευόσμου - Κορδελιού, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα.

Διαβάστε επίσης
• Γνωρίζετε ότι ο Αλέξανδρος δεν ήταν Μακεδόνας αλλά Αργείος;
• Τα χωριά «φαντάσματα» της Καστοριάς!
• Ο Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης είχε μαμούθ πριν από 1 εκατομμύριο χρόνια

«Υπάρχει η σκέψη να διατεθούν λεωφορεία, στη σύσκεψη μετέχουν και τα ΚΤΕΛ και ο ΟΑΣΘ. Τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Κυριακή που -εκπρόσωποί τους- ήταν εδώ, είπαν ότι θα διαθέσουν όλο το δυναμικό που έχουν, όταν μεταφέρουν τους υπαλλήλους τους. Αυτό σημαίνει κοντά 10 λεωφορεία, οπότε θεωρώ ότι θα βγει ένα πιο οργανωμένο πλήρες σχέδιο μετά τη σημερινή σύσκεψη. Οι ίδιοι οι δήμαρχοι έχουν προτείνει σχολεία, γιατί είναι κλειστά την Κυριακή, αλλά και γυμναστήρια, πέρα από την ακτίνα των δύο χιλιομέτρων», είπε η κ. Πατουλίδου και διευκρίνισε ότι η επιχείρηση θα κρατήσει τρεις έως τέσσερις ώρες, κατά τα λεγόμενα των ειδικών.

«Συγκροτείται σχέδιο για την οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων. Την περασμένη Κυριακή είχε γίνει μια έκτακτη σύσκεψη. Η σημερινή είναι η αμέσως επόμενη, μετά τα δεδομένα που ζητήθηκαν και από τους δήμους και από την αστυνομία, ώστε με βάση συγκεκριμένους χάρτες, να δρομολογηθεί η οργανωμένη απομάκρυνση του κόσμου», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «το να απομακρύνεις τον κόσμο από την εστία προφανώς δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά το βασικότερο είναι να διευκολυνθεί η ομάδα των πυροτεχνουργών, ώστε να αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να τελειώσει αυτή η ιστορία αναίμακτα για όλους».

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις