Οι Αρχαίοι, οι Χλαμύδες και η... Ανάπτυξη που δεν έρχεται

Ένα… αενάως επίκαιρο θέμα απασχόλησε την δημόσια συζήτηση με τίτλο «Αρχαία, Χλαμύδες και Ανάπτυξη» που διοργανώθηκε τον φετινό Ιούλιο, στο Polis Art Cafe – αίθριο Αρσάκειου Μεγάρου, στο πλαίσιο των «Αρχαιολογικών Διαλόγων».


Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «πραγματοποιήθηκε και φέτος τον Ιούνιο σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με σκοπό την αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, για έκτη φορά από το 1996, με την παρουσία, για πρώτη φορά ωστόσο, του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον περασμένο χρόνο, ο Υπουργός Άμυνας απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας τονίζοντας την ανάγκη εθνικής ενότητας σε περίοδο κρίσης ενώ για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμαρχος του Μαραθώνα οργάνωσε έναν «αυθεντικό» ημιμαραθώνειο – πλαισιωμένο πάντα από αρχαιοπρεπή οπλικά αγήματα και χλαμυδοφόρους – υποσχόμενος την εισροή κινεζικών κεφαλαίων και την άμεση εφαρμογή του προγράμματος «Marathonian Riviera.»

Δείτε επίσης
• Ο γαμπρός ντύθηκε αρχαίος Σπαρτιάτης από τους 300 για να... «κλέψει» τη νύφη (ΦΩΤΟ)
• O Πάνος Καμμένος προχωρά στη δημιουργία αρχαιοελληνικού «τάγματος οπλιτών»
Αναστήθηκαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες στην Πελλάνα!

«Το ελληνικό κράτος, ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς του έθνους – συχνά σε συνεργασία με ξένους ιδιωτικούς αλλά και κρατικούς φορείς, αρχαιολόγους και ερευνητικά ιδρύματα – έχει από την ίδρυση του επενδύσει στην αρχαία ελληνική παράδοση, με ιδιότυπους κατά καιρούς τρόπους, τόσο για την ιδεολογική διαμόρφωση και στήριξη όσο και για την οικονομική του ανάπτυξη. Τα χαρακτηριστικά της ιστορικά περίπλοκης αυτής σχέσης – κράτος, πολιτιστική πολιτική, ιδεολογία, οικονομία, αρχαιότητα και αρχαιολογία – υπόσχεται να προσεγγίσει αναλυτικά η δημόσια συζήτηση με τίτλο «Αρχαία, Χλαμύδες και Ανάπτυξη».

Συμμετείχαν οι Στάθης Γκότσης, Ιστορικός στο Υπουργείο Πολιτισμού, Μιμίκα Κρίγκα, Συμβασιούχος Αρχαιολόγος σε έργο ψηφιοποίησης του ΥΠΠΟΑ, Δέσποινα Λαλάκη, Adj. Assistant Professor of Sociology, City University of New York, Δημήτρης Πλάντζος, Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Τσιβίκης, Αρχαιολόγος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Römisch-Germanische Zentralmuseum, Mainz.
Και συντόνισε η Όλγα Σακαλή, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις