«Κυνήγι κεφαλών» από την ακροδεξιά διεθνή στο τριεθνές στην ελληνική μεθόριο

Δύο γνωστά στελέχη της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, το μέχρι πρόσφατα ηγετικό στέλεχος του γερμανικού ακροδεξιού ισλαμοφοβικού κινήματος PEGIDA, Τατιάνα Φέστερλινγκ, επικεφαλής εδώ και μερικούς μήνες του νεοσύστατου δικτύου «Fortress Europe» (Ευρώπη-φρούριο), στο οποίο συμμετέχουν 14 ακροδεξιές, ισλαμοφοβικές και ομοφοβικές οργανώσεις από χώρες της Ευρώπης, μαζί και με τον επικεφαλής του PEGIDA στην Ολλανδία, Έντουιν Βάγκενσβελντ, συμμετείχαν πριν από λίγες μέρες σε ένα κυνήγι «κεφαλών» κατά μεταναστών στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ελλάδα.



Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει σάλο και αντιδράσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αφού η ίδια η Τ. Φέστερλινγκ προκλητικά φρόντισε να ανεβάσει στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση. Τους ίδιους φορώντας στολές παραλλαγής και τα... διακριτικά της βουλγαρικής παραστρατιωτικής οργάνωσης «Βουλγάρικη Ενωση Αποστράτων - Βασίλι Λέφσκι» να συμμετέχουν με άντρες της τελευταίας, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, σε διάφορες φάσεις στην επιχείρηση κατά μεταναστών στα σύνορα της Βουλγαρίας.

Περισσότερα
• Διπλωματικό θρίλερ: Έκδοση των προδοτών ζητά η Τουρκία
• Επιχείρησαν να περάσουν κρυφά 95.000 ευρώ και κοσμήματα βάρους 2,5 κιλών
• Τζιχαντιστές με χατζάρες και παραλλαγές συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Κάτι όμως που προκαλεί επίσης αρνητική εντύπωση είναι και η στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία παρακολούθησε από... απόσταση την όλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου - αρχές Ιουλίου. Μια στάση παρόμοια με εκείνη για τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου-Απριλίου, όταν αποκαλύφθηκε η δράση αυτόκλητων πολιτοφυλάκων-μελών παραστρατιωτικών οργανώσεων να συμμετέχουν σε βίαιες επιχειρήσεις κατά μεταναστών στα σύνορα. Η ίδια η συνοριακή αστυνομία της Βουλγαρίας προχώρησε τότε ακόμη και σε παρασημοφόρηση μιας τέτοιας ομάδας με την ονομασία «Εθνικιστική Οργάνωση για την Προστασία των Βούλγαρων Πολιτών» γιατί... συνέλαβαν στις αρχές Μαρτίου 23 μετανάστες. Κατά την 'επιχείρηση', τους υποχρέωσαν με τη βία να πέσουν στο έδαφος, κάποιοι τους έδεσαν και τους παρέδωσαν στη συνέχεια στους συνοριακούς αστυνομικούς.


Προεδρικά συγχαρητήρια
Σε άλλες περιπτώσεις, μέλη των προαναφερόμενων παραστρατιωτικών οργανώσεων καθώς και άλλων παρόμοιων έχουν καταγγελθεί ότι ξυλοφόρτωσαν τους μετανάστες-πρόσφυγες πριν τους υποχρεώσουν να επιστρέψουν στην Τουρκία. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ότι εκτός από τη συνοριακή αστυνομία και ίδιος ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ έσπευσε να συγχαρεί δημόσια τα μέλη της οργάνωσης. Όπως προκύπτει, η 'επιχείρηση Βουλγαρία' ήταν μια δυναμική πρεμιέρα του νέου δικτύου των ακροδεξιών-ισλαμοφοβικών οργανώσεων της Ευρώπης 'Fortress Europe', μετά και την πρόσφατη αποχώρηση της Τατιάνα Φέστερλινγκ από την ηγεσία του PEGIDA, ύστερα από την προσωπική της ρήξη τον περασμένο Απρίλιο με τον ιδρυτή του Λουτς Μπάχμαν.

Η ακροδεξιά Γερμανίδα, που είχε κατέβει το 2015 ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές στη Δρέσδη -προπύργιο του PEGIDA- παίρνοντας το 9,6% των ψήφων, προκάλεσε ανατριχίλες στη Γερμανία τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ζήτησε οι άντρες της αστυνομίας αν δεν μπορούν να συλλάβουν τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα να τους πυροβολούν! Ο Μπάχμαν είχε υποχρεωθεί να παραιτηθεί το 2015 από την ηγεσία του PEGIDA μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών στις οποίες πόζαρε με κούρεμα και μουστάκι αλά Χίτλερ, ενώ τον φετινό Απρίλιο κάθισε στο εδώλιο γερμανικού δικαστηρίου με την κατηγορία της υποκίνησης φυλετικού μίσους γατί αποκάλεσε τους πρόσφυγες και μετανάστες 'κτήνη', 'σκουπίδια' και 'καθάρματα'.

Ο επικεφαλής του PEGIDA στην Ολλανδία Εντ. Βάγκενσβελντ, που συμμετείχε μαζί με την Τ. Φέστερλινγκ στην επιχείρηση κατά μεταναστών στα σύνορα της Βουλγαρίας, έχει να παρουσιάσει ένα ανάλογο βιογραφικό με τους προαναφερόμενους. Μόλις τον Φεβρουάριο συνελήφθη από τις ολλανδικές αρχές γιατί τέθηκε επικεφαλής μιας συγκέντρωσης μίσους περίπου 1.500 ατόμων κατά ενός καταυλισμού μουσουλμάνων προσφύγων-μεταναστών, φορώντας προκλητικά έναν σκούφο με προσωπείο γουρουνιού.

Μετά την επιχείρηση με τους Βούλγαρους παραστρατιωτικούς η Τ. Φέστερλινγκ ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook ένα παραληρηματικό κείμενο γεμάτο μίσος κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων. 'Αυτό το δάσος είναι δικό μας, της Βουλγαρίας, και θέλουμε να ''καθαρίσει''' γράφει με νόημα μεταφέροντας τα λόγια ενός παραστρατιωτικού. Στο 'καθάρισμα' αυτό μάλιστα ζητά τη βοήθεια ομοϊδεατών και από άλλες χώρες της Ευρώπης. 'Οι άντρες που περιπολούν εκεί ζητούν επειγόντως εθελοντική υποστήριξη από άλλους Ευρωπαίους, άντρες και βετεράνους στρατιώτες, ώστε να κρατήσουν την Ευρώπη-φρούριο' προσθέτει.


Χάπια και ναρκωτικά
Η ανάρτησή της συνοδεύεται και από φωτογραφίες που δείχνουν ευρήματα ναρκωτικών χαπιών και ποσότητας οπίου καθώς και τενεκεδάκια από... Red Bull, υποστηρίζοντας ότι αυτά χρησιμοποιούνται από τους μετανάστες. Επίσης φωτογραφίες με δελτία ταυτότητας και άλλα έγγραφα στα αραβικά για τα οποία υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούνται από τους εισβολείς για να πάρουν άσυλο ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μαχητές του Ισλάμ!

Τα δύο στελέχη της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς φρόντισαν να φωτογραφηθούν κρατώντας μαζί με τους κουκουλοφόρους Βούλγαρους παραστρατιωτικούς και τη σημαία-έμβλημα του νέου δικτύου ακροδεξιών οργανώσεων 'Fortress Europe'. Επίσης ο Εντ. Βάγκενσβελντ εμφανίζεται σε βίντεο να κάνει δηλώσεις με ανάλογο προκλητικό περιεχόμενο έχοντας στο πλευρό τους Βούλγαρους παραστρατιωτικούς. Τα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας χρησιμοποιήθηκαν από τα δύο στελέχη της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς ως αφετηρία της εκστρατείας τους κατά των μεταναστών και προβολής του 'Fortress Europe', θεωρώντας ότι σήμερα η Ευρώπη 'μπάζει' από τους μετανάστες στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, καθώς και στη Σικελία. Το ταξίδι τους συνεχίσθηκε σε όλα τα 'θερμά' σημεία του βαλκανικού διαδρόμου για να βρεθούν στον φράχτη Σερβίας-Ουγγαρίας και να ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους ακροδεξιών-ισλαμοφοβικών οργανώσεων στην Τσεχία και την Πολωνία στις αρχές της εβδομάδας, ενώ αυτές τις μέρες έχουν φτάσει στη Σικελία, εκεί που, όπως υποστηρίζουν, είναι το δεύτερο σημείο όπου 'μπάζει' η Ευρώπη από το Ισλάμ.




Ενδιάμεσα οι δύο ακροδεξιοί βρίσκουν την ευκαιρία να επιτεθούν στα ΜΜΕ της Ευρώπης που τους επιτίθενται, αποδίδοντας σ' αυτά τον χαρακτηρισμό «ύαινες», ενώ κατηγορούν ιδιαίτερα για υστερία σε βάρος τους τα ΜΜΕ της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Βρίσκουν όμως την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητα, να δώσουν τους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ζητώντας από τους ομοϊδεάτες τους ανά την Ευρώπη να τους συνδράμουν οικονομικά.

Στην Κατάνια της Σικελίας, με προκλητικό τρόπο φωτογραφήθηκαν σε έναν δρόμο που φέρει την ονομασία «via Transit»', υποστηρίζοντας ότι εδώ είναι τα γραφεία της Frontex, αναφερόμενοι απαξιωτικά στην τελευταία. Το ίδιο και στους Σικελούς, στους οποίους καταλογίζουν «μαφιόζικες» δουλειές με τους μετανάστες.

Κάλυψη από τις βουλγαρικές αρχές 
 Τα «στραβά μάτια» των αρχών της Βουλγαρίας επαναλήφθηκαν και με τις επιχειρήσεις-φιέστες των ηγετικών στελεχών της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στα σύνορά τους, αφήνοντάς τους να δράσουν ανεξέλεγκτα μαζί με τους Βούλγαρους ομοϊδεάτες τους.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'