Νέες μειώσεις των βασικών μισθών, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στην ατζέντα των θεσμών από το φθινόπωρο

Εμείς τα γράφουμε εδώ κι ένα μήνα. Νέες μειώσεις των βασικών μισθών και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στην ατζέντα των θεσμών από το φθινόπωρο. Ωστόσο οι «ζέοι», τα «συριζόσκυλα» δεν μας πιστεύουν και μας λοιδορούν. Βέβαια το λαϊκό ρητό λέει ότι «στο τέλος ξουρίζουν τον γαμπρό» και επίσης «μηδένα προ του τέλους μακάριζε», οπότε με τους εν λόγω κυρίους και κυρίες θα τα ξαναπούμε όταν τελειώσει το θέμα της μείωσης των βασικών μισθών και των ομαδικών απολύσεων. Ας δούμε τι λέει το ρεπορτάζ.


Δύσκολες μέρες έρχονται από το φθινόπωρο, κατά τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί, ούτε θα αλλάξει το καθεστώς των απολύσεων.

Περισσότερα
• Ακραία φτώχεια στην Ελλάδα: 1.647.703 πολίτες, ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας
• Σοκ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο -Επιτρέπει τις Ομαδικές Απολύσεις
• ΕΝΦΙΑ ως το 2031 αντί για κατάργηση του
• Νέο ΣΟΚ: Πιθανότατα χάνεται ο 13ος και 14ος μισθός και στον ιδιωτικό τομέα από Νοέμβρη

Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις κατέρρευσαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, με τη δημοσιοποίηση της εισήγησης του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που κρίνει ασύμβατη με το Κοινοτικό Δίκαιο τη δυνατότητα του εκάστοτε Έλληνα υπουργού Εργασίας να ασκεί βέτο στην απόφαση μιας επιχείρησης για ομαδικές απολύσεις.

Η μείωση του ετήσιου εργατικού κόστους των επιχειρήσεων και η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού θα συμπεριληφθούν στην ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών το φθινόπωρο.

Η κατάργηση των τριετιών στις κατώτατες αμοιβές, η αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις (οι θεσμοί ζητούν να λαμβάνεται με πλειοψηφία 50%+1 της γενικής συνέλευσης). Η επιμήκυνση του χρόνου προειδοποίησης (από 24 σε 48 ώρες). Η άρση της απαγόρευσης του λοκ άουτ (ανταπεργία). Η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1082 με την άρση της προστασίας των συνδικαλιστικών αδειών και την αλλαγή της χρηματοδότησης των συνδικάτων είναι από τα βασικότερα θέματα που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις