Οι ρομποτικές τεχνολογίες του ρωσικού στρατού σε έκθεση

Στις 10 Φεβρουαρίου στο πολυθεματικό -εκθεσιακό πάρκο «Πατριότ», που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας και βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας, θα παρουσιασθούν εκθέματα στρατιωτικής ρομποτικής τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου δοκιμών της ρομποτικής τεχνολογίας του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην έκθεση θα παρουσιασθούν ο ρομποτικής τεχνολογίας ναρκαλιευτής «Ουράν-6», ο ρομποτικής τεχνολογίας πυροσβέστης «Ουράν-14», τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Ναβόντσικ-2» και «Ορλάν-10» και διάφορα άλλα στρατιωτικά συστήματα ρομποτικής τεχνολογίας.

Η ρομποτική τεχνολογία, η οποία διεκδικεί μια θέση στον ρωσικό στρατό, πρέπει να είναι σε θέση να εκτελεί τέτοιου είδους ασκήσεις, όπως η πορεία βάσει προγραμματισμένης διαδρομής, ο εντοπισμός του στόχου, η αναγνώριση στόχου, ο ακριβής προσδιορισμός συντεταγμένων στόχου και η διασφάλιση στόχευσης του όπλου. Σύμφωνα με τον αρχηγό του Στρατού Ξηράς, συνταγματάρχη Όλεγκ Σαλιουκόφ, στον στρατό θα δημιουργηθούν ειδικές μονάδες που θα εκπαιδεύονται στη χρήση οπλικών συστημάτων ρομποτικής τεχνολογίας.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2016 στο Μούρομ (στην περιοχή Βλαντίμιρ) στην ταξιαρχία μηχανικού του στρατού, εντάχθηκε ο νεοδημιουργηθείς «λόχος των ρομπότ», που εξοπλίσθηκε με τρία συστήματα πυρόσβεσης τύπου «Ουράν-14». Το βάρους 14 τόνων ρομπότ- πυροσβέστης μπορεί με την ατσάλινη θωράκιση του να παραμερίζει τα φλεγόμενα ερείπια και να σβήνει τη φωτιά εκτοξεύοντας ριπές νερού 50 μέτρων. Η κάνη εκτόξευσης νερού είναι τοποθετημένη πάνω σ' έναν πτυσσόμενο ιστό με δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών.

Έκπληκτος ο Πούτιν από τον νέο Ρομποτικό Στρατιώτη που του παρουσίασαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «Ουράν» είναι τηλεκατευθυνόμενο, διαθέτει ένα ρεζερβουάρ 600 λίτρων με ειδικό αφρό πυρόσβεσης, ενώ μπορεί να το προμηθεύεται νερό από εξωτερικές πηγές.

Ένα ακόμη αντιπροσωπευτικό δείγμα της σειράς στρατιωτικών ρομπότ τύπου «Ουράν», είναι το ρομπότ ναρκαλιευτής «Ουράν —6», το οποίο ήδη αξιοποιείται από το τμήμα μηχανικού του στρατού και χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση ναρκών στην Τσετσενία και στην Ινγκουσετία.

Το «Ουράν-6» είναι ένα γρήγορο, θωρακισμένο όχημα υψηλής κινητικότητας, τηλεκατευθυνόμενο και διαθέτει συστήματα εξουδετέρωσης ναρκών. Το βάρος του, ανάλογα με τον αναγκαίο εξοπλισμό του, φθάνει τους 6-7 τόνους. Μπορεί να κατευθύνεται με τηλεχειριστήριο από απόσταση 1.000 μέτρων. Ο ναρκαλιευτής ρομπότ είναι ανθεκτικός σε έκρηξη ισχύος 60Kg τροτύλης. Ο εξοπλισμός του δεν του επιτρέπει απλώς να εντοπίζει επικίνδυνα αντικείμενα αλλά και να προσδιορίζει το είδος τους.

Τα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών «Ναβόντσικ-2» άρχισαν να χρησιμοποιούνται από τον στρατό το 2014. Στην κατηγορία των συστημάτων αυτών εντάσσονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Γκρανάτ» «Ζαστάβα» και «Λέερ». Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη διάφορων τύπων τα οποία μπορούν να διενεργούν κατασκοπευτικές και άλλου είδους αποστολές, έχουν μεγάλη διάρκεια πτήσης και τη δυνατότητα να πετούν σε μεγάλο ύψος, στοιχείο σημαντικό σε περιπτώσεις που εκτελεί αποστολές σε ορεινές περιοχές.

Το σύστημα «Ορλάν-10» προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου δύσβατων περιοχών αλλά και μονάδων που υπάρχουν σ' αυτές, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές αναζήτησης και διάσωσης, και μάλιστα σε ορεινές περιοχές. Από το κέντρο ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπορούν να κατευθύνονται ταυτόχρονα τέσσερα εν πτήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αόρατα Γεγονότα
Αστερίων Χοχλάκης για τα Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'