Λυκάνθρωποι ή Βρυκόλακες;

Το θεμελιώδες οντολογικό και υπαρξιακό δίλημμα που σχίζει στα δύο την ύφανση του κόσμου είναι το ερώτημα Λυκάνθρωποι ή Βρυκόλακες. Καθείς καλείται ενστικτωδώς να πάρει θέση απ’ την στιγμή που γεννιέται και η θέση που παίρνει είναι η στοιχειώδης, αρχέγονη, ασυνείδητη κονδυλική Απόφαση (de-cisio, Ent-scheidung) που προσδιορίζει όλο το Είναι του. Και αυτό το σκεφτήκαμε πολύ πριν βγουν τα άντεργουορλντ και τα τουάιλαιτς και οι λοιπές μπούρδες, τρεις φίλοι πίνοντας μέχρι το πρωί.


Στατιστικά οι λυκάνθρωποι τείνουν να προτιμούν το αμερικανικό πανκ ενώ οι βρυκόλακες αγγλικό, οι πρώτοι Ινδιάνους και οι δεύτεροι καουμπόηδες, οι μεν κιθάρες οι δε σύνθια, όμως αυτά είναι δευτερεύοντα μπροστά σε αυτό το συγκροτητικό δίλημμα. Τριτεύοντα, δε, έως και παντελώς αδιάφορα, είναι τα διάφορα διλήμματα τύπου προλετάριοι εναντίον αστών, κοινωνία εναντίον καπιταλισμού, επαναστάτες εναντίον κυριαρχίας, αναρχικοί εναντίον κράτους, φτωχοί εναντίον πλουσίων και λοιπές βλακείες με τις οποίες ασχολούνται οι κοινοί θνητοί πολιτικάντηδες στα καφενεία. Όλα τούτα τα σκορπίζω στον άνεμο με ένα φτάρνισμα και βροντοφωνάζω: Λυκάνθρωποι ή Βρυκόλακες, Κύριοι!

Βούλγαρος Αγρότης Ανακάλυψε Κρανίο Λυκανθρώπου σε σφραγισμένο κουτί (ΦΩΤΟ)
Λυκάνθρωποι στην Αρχαιότητα και το Βυζάντιο



Όταν τελειώσει η φάρσα, καταλαγιάσει το αίμα και κατά-καθίσουν οι στάχτες των πρώην πόλεων, θα μπορεί να ξεκινήσει η αληθινή ιστορία της ανθρωπότητας. Και τότε, επιτέλους, θα κανονίσουμε τους λογαριασμούς μας με αυτούς τους γαμημένους βρυκόλακες!

Αόρατα Γεγονότα
Και για την αντιγραφή Μαρία Γεωργακοπούλου από το Λόρδος Μπράιτον, Σήμαντρον, σελ. 12-3, εκδόσεις Τυφλόμυγα (Αθήναι, 2015)

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'