Κι άλλα θύματα πανούκλας στις ΗΠΑ


Ένα παιδί προσβλήθηκε από πανούκλα σε μια βόλτα για κάμπινγκ στο Εθνικό Πάρκο Yosemite και τον Εθνικό Δρυμό Stanislaus, στις ΗΠΑ.


Απαντώντας σχετικά με την πρώτη περίπτωση της βακτηριακής νόσου της πανώλης που αναφέρθηκε στην Καλιφόρνια από το 2006, κρατικοί αξιωματούχοι υγείας ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα έκτακτης ανάγκης, και προέβησαν σε περιβαλλοντική αξιολόγηση για να καθορίσουν το εύρος της εξάπλωσης της ασθένειας και άρχισαν να προειδοποιούν τους κατασκηνωτές στο ορεινό θέρετρο ώστε να λάβουν τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Στα μέσα Ιουλίου, το παιδί από την Κομητεία του Los Angeles αρρώστησε και νοσηλεύτηκε μετά από μια οικογενειακή εκδρομή και κάμπινγκ στο Crane Flat Campground στο Yosemite και το δάσος Stanislaus, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Τα τεστ που έγιναν στο παιδί από το κρατικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας βγήκαν θετικά στη πανούκλα, τη πανώλη, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Η υπόθεση προέκυψε την ίδια εβδομάδα που οι αξιωματούχοι Υγείας του Κολοράντο, ανακοίνωσαν ότι ένα δεύτερο θύμα πανούκλας είχε πεθάνει στην Πολιτεία μέσα σε τρεις μήνες.

Οι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια είχαν διαβουλεύσεις με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα και το Πολιτειακό Υπουργείο Δημόσιας Υγείας καθώς αναζητούν την πηγή της μόλυνσης του παιδιού, καθώς και τον έλεγχο του ιστορικού του ταξιδιού του παιδιού και τις δραστηριότητες του.

Το όνομα, την ηλικία και το φύλο του παιδιού δεν δημοσιεύτηκαν. Η πανούκλα είναι μια μεταδοτική βακτηριακή ασθένεια που συνήθως μεταφέρεται από ποντίκια, αρουραίους, σκίουρους, και άλλα άγρια ​​τρωκτικά και τους ψύλλους που κατοικούν στους φορείς τους.

Η δυσοίωνη ιστορία της πανούκλας χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, όταν αφανίστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη.

Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι πανούκλας, συμπεριλαμβανομένης της βουβωνικής πανώλης, οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ειδικά για το σκέλος που προσέβαλε τον νεαρό κατασκηνωτή.

Αν νομίζετε ότι η Πανούκλα εξαφανίστηκε μπορείτε να δείτε επίσης:
Υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πάρκων τοποθέτησαν πινακίδες στην περιοχή του Crane Flat Campground και τις άλλες περιοχές γύρω από το κάμπινγκ και συμβουλεύουν τους επισκέπτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, όπως να καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια τους για να μειώνουν την έκθεση σε ψύλλους και να αποφεύγουν την άμεση επαφή με τρωκτικά και τα λαγούμια τους.

"Αν και είναι μια σπάνια ασθένεια, οι άνθρωποι θα πρέπει να προστατευθούν από τη μόλυνση αποφεύγοντας κάθε επαφή με άγρια ​​τρωκτικά", είπε η Δρ Κάρεν Σμιθ, διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και αξιωματούχος υγείας της πολιτείας.

"Ποτέ μην ταϊζετε σκίουρους, Chipmunks, ή άλλα τρωκτικά σε πικνίκ ή σε περιοχές κάμπινγκ και ποτέ μην αγγίζετε άρρωστα ή νεκρά τρωκτικά".

Η Σμιθ συμβούλευσε επίσης τους κατασκηνωτές να προστατεύουν τα κατοικίδια ζώα τους από τους ψύλλους και να τα κρατούν μακριά από τα άγρια ​​ζώα. "Όταν ένα μολυσμένο τρωκτικό αρρωστήσει και πεθάνει, οι ψύλλοι του μπορούν να μεταφέρουν τη μόλυνση σε άλλα θερμόαιμα ζώα ή ανθρώπους'', αναφέρει το Πολιτειακό Τμήμα Δημόσιας Υγείας.

Οι υπάλληλοι παρότρυναν για ηρεμία, λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά απίθανο η πανώλη να μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο, εκτός και αν το άτομο που έχει μολυνθεί, έχει βήχας που οφείλεται σε σοβαρή αναπνευστική νόσο. Ανέφεραν ότι το μολυσμένο παιδί δεν παρουσιάσε τέτοια συμπτώματα.

«Δεν υπήρξαν γνωστές περιπτώσεις για μόλυνση από πανώλη από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Καλιφόρνια από το 1924», αναφέρουν οι αξιωματούχοι υγείας της Πολιτείας.

Το παιδί αναρρώνει σε απόρρητο νοσοκομείο. Δεν αναφέρθηκαν συμπτώματα από άλλα μέλη της οικογένειας του, που ήταν στο κάμπινγκ .

Τα συμπτώματα της ανθρώπινης πανώλης περιλαμβάνουν πυρετό, ναυτία, ρίγη και διόγκωση των λεμφαδένων στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν αντιμετωπιστεί. πανώλη είναι μια πολύ σπάνια ασθένεια'', είπε ο Δρ Ντανιέλ Μπάτκε, αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών για την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων. "Συνήθως έχουμε κατά μέσο όρο επτά περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο''. Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης ότι ένας ενήλικας στο Κολοράντο είχε πεθάνει από την ανθρώπινη πανούκλα μετά από πιθανή λήψη της ασθένειας από ψύλλους.

Ήταν το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα πανώλης στο Κολοράντο, σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Τον Ιούνιο, ένα 16χρονο αγόρι πέθανε το Larimer County, του Κολοράντο, από την ασθένεια, η οποία δεν ανιχνεύθηκε μετά το θάνατό του.

Αξιωματούχοι είπαν ότι δεν έχει σημειωθεί κρούσμα μόλυνσης σε άνθρωπο στην Καλιφόρνια από το 2005-2006 που τρεις ασθενείς είχαν διαγνωστεί με την ασθένεια της πανώλης στις Κομητείες του Mono, Λος Άντζελες και Kern.

Όλοι επέζησαν μετά τη θεραπεία με αντιβιοτικά. Σε μία περίπτωση το 2006, μια 28χρονη γυναίκα προσβλήθηκε από πανούκλα μετά από επαφή με ωμό κρέας από μολυσμένο κουνέλι στη Κομητεία Kern, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Αόρατα Γεγονότα από τους New York Times

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'