Εύρεση Εργασίας στη Νορβηγία

Ένας καινοτόμος νορβηγικός δικτυακός τόπος ειδικά σχεδιασμένος για θέματα κινητικότητας, χρήσιμος για όλους τους ενδιαφερόμενους.


«Η απλότητα είναι η απόλυτη επιτήδευση». Η ρήση του Λεονάρντο ντα Βίντσι επαληθεύεται στην περίπτωση του EURES της Νορβηγίας, ο ρόλος του οποίου υπήρξε καθοριστικός στη δημιουργία του δικτυακού τόπου Work in Norway. Στο παρόν άρθρο θα μάθουμε περισσότερα για αυτήν την ιδιαίτερα δημοφιλή υπηρεσία «μίας στάσης» σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη Νορβηγία.

Έναν χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας του, ο δικτυακός τόπος Work in Norway έχει δεχτεί επισκέψεις από περισσότερα από 200 000 άτομα, από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Ειδικά σχεδιασμένος για τους διακινούμενους υποψήφιους εργαζόμενους, εργαζόμενους και εργοδότες στη Νορβηγία, ο δικτυακός τόπος παρέχει βασικές πληροφορίες για όλα τα ζητήματα που άπτονται της διεθνούς κινητικότητας.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη Νορβηγία μπορούν να βρουν πληροφορίες για τα πάντα, από την αναζήτηση εργασίας και την εύρεση κατοικίας μέχρι τα δικαιώματα των εργαζομένων και την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Επιπλέον, ο δικτυακός τόπος περιέχει συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους που ενδιαφέρουν τους διακινούμενους εργαζομένους, όπως τις φορολογικές αρχές, την επιθεώρηση εργασίας και την υπηρεσία μετανάστευσης.

O δικτυακός τόπος Work in Norway είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας διαφόρων ενδιαφερομένων μερών. Υπεύθυνο για τις ειδικές ενότητες που αφορούν την επαγγελματική κινητικότητα είναι το EURES της Νορβηγίας. Σύμφωνα με την Almedina Jahre, συντονίστρια του EURES στη Νορβηγία, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια καινοτομία χρήσιμη για όλους τους ενδιαφερόμενους. «Βασικός στόχος του EURES είναι να παρέχει ακριβείς και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες. Με την κατασκευή αυτού του διαδραστικού, βήμα προς βήμα, διαδικτυακού οδηγού, οι σύμβουλοι EURES πρόσθεσαν στο οπλοστάσιό τους ακόμα ένα ισχυρό εργαλείο. Επιπλέον, ο δικτυακός τόπος είναι φιλικός προς τον χρήστη ούτως ώστε τόσο οι εργοδότες όσο και τα άτομα που αναζητούν εργασία να μπορούν να λαμβάνουν γρήγορες και τεκμηριωμένες αποφάσεις όσον αφορά τις ανάγκες τους περί κινητικότητας».

Απόδειξη της αποτελεσματικότητας του δικτυακού τόπου Work in Norway είναι το γεγονός ότι περιλαμβάνει πλέον και μια ενότητα του προγράμματος ηλεκτρονικής κατάρτισης για όλους τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης της Νορβηγίας. Δεδομένης της επιτυχίας του νέου δικτυακού τόπου για την κινητικότητα, τόσο στη Νορβηγία όσο και σε άλλες χώρες του EURES, όπως η Δανία (η οποία δοκίμασε επίσης τον δικτυακό τόπο), η έννοια του δικτυακού τόπου Work in Norway αποκτά με γοργό ρυθμό μια θέση στις βέλτιστες πρακτικές του EURES.

Αόρατα Γεγονότα


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'