Τι κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην τουρκική αστυνομία (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Τα τουρκικά ΜΜΕ δίνουν στο φως της δημοσιότητας την κατάθεση που φέρονται να έδωσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. «Δεν είμαστε πράκτορες» υποστηρίζουν οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής. «Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών». Τα τουρκικά Μέσα αναφέρονται και στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί.

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο το απόγευμα της Πέμπτης (01.03.2018) σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Άγγελος Μιτρετώδης φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.

Διαβάστε επίσης
• Προεόρτια Πολέμου; Η μικρή Αρμενία ακύρωσε την συμφωνία ειρήνης με την Τουρκία
• Μυστικές επαφές Ισραήλ και Σ.Αραβίας
• Η Αρχή του Τέλους της Σαουδικής Αραβίας;

Ο Δημήτρης Κουκλατζής

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως τις εικόνες που τράβηξαν με το κινητό τους θα τις έστελναν σε ανωτέρους αξιωματικούς τους.

Τουρκικά ΜΜΕ: Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί
Στο μεταξύ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του τουρκικού αλλά και του κυπριακού Τύπου για την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Όπως μεταδίδει το Κυπριακό πρακτορείο που επικαλείται τα τουρκικά Μέσα, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής».

Τα ίδια Μέσα αναφέρουν πως η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε επίσης λόγω «υποψίας ότι θα αποδράσουν», «για υποψία παραποίησης στοιχείων», για «μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία», για «πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό».

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία και πως στους Έλληνες στρατιωτικούς απαγγέλθηκε μόνο η κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Έλληνες στρατιωτικοί: Οι φωτογραφίες από την μεταφορά τους στο δικαστήριο
Τα γεγονότα της σύλληψης
Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΓΕΣ, συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο έχοντας περάσει σε τουρκικό έδαφος κοντά στις Καστανιές, όπου τα σύνορα είναι χερσαία και σε περιοχή δασική το απόγευμα της Πέμπτης (01.03.2018).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Έλληνες στρατιωτικοί έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Οι Τούρκοι τους μετέφεραν στην Αδριανούπολη.

Νικ Κόσμος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις