Το μυστικό μακροζωίας της Βασίλισσας

Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στην βασίλισσα -γιατί μία είναι οι βασίλισσα- αποκαλύπτουν σε βρετανικά ΜΜΕ τι τρώει και τι πίνει. Μήπως στη διατροφή της Ελισάβετ βρίσκεται το μυστικό της μακροζωίας της;


Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστό σε όλους ότι γνωρίζει καλά τις επιταγές της ευζωίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το φαγητό και το ποτό της.

Ποια είναι η Ελισάβετ -H γερμανική καταγωγή της
Η Ελισάβετ είναι γερμανικής καταγωγής. Ανήκει στον οίκος της Σαξονίας-Κόμπουρκ & Γκότα (Haus Sachsen-Coburg und Gotha) που προέρχεται από τον σαξονικό Οίκο των Βέττιν που κυβερνούσε τα Ερνεστινά δουκάτα, συμπεριλαμβανομένου του δουκάτου της Σαξονίας-Κόμπουρκ & Γκότα. Ο Οίκος της Σαξονίας-Κόμπουρκ & Γκότα, μαζί με παρακλάδια του, αποτελεί τον βασιλικό οίκο πολλών ευρωπαϊκών μοναρχιών.

Ο πρώτος δούκας της Σαξονίας-Κόμπουρκ & Γκότα ήταν ο Ερνέστος Α΄, ο οποίος κατείχε την εξουσία από το 1826 μέχρι το θάνατό του το 1844. Προηγουμένως από το 1806 μέχρι το 1826 ήταν δούκας της Σαξονίας-Κόμπουρκ-Ζάαλφελτ (ως Ερνέστος Γ΄). Το 1831, ο μικρότερος αδελφός του Ερνέστου Α΄, ο Λεοπόλδος Α΄, έγινε Βασιλιάς των Βέλγων, μία θέση που διατηρήθηκε από τους απογόνους του έως σήμερα. Η κόρη του Λεοπόλδου, η Καρλότα, παντρεύτηκε το 1857 τον δεύτερο εξάδελφό της Μαξιμιλιανό αρχιδούκα της Αυστρίας και μετέπειτα αυτοκράτορα του Μεξικού. Ο ανιψιός τού Ερνέστου, ο Φερδινάνδος Β΄, νυμφεύτηκε τη Μαρία Β΄ της Πορτογαλίας και οι απόγονοί τους συνέχισαν να βασιλεύουν στην Πορτογαλία, μέχρι που η χώρα έγινε δημοκρατία το 1910.

Διαβάστε επίσης
• Αναμένεται «παραίτηση» της Ελισάβετ και διαδοχή από τον Κάρολο;
• Αρρώστησε με «βαρύ κρυολόγημα» η βασίλισσα Ελισάβετ -Στο τέλος θα μείνει μόνο ο Δρακουμέλ
• Όταν ο αρχαίος Σέρβος Βασιλιάς κάνει παιδιά σήμερα με τα... σταφύλια του

Ο δεύτερος γιος του Ερνέστου, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος (1819-1861), νυμφεύτηκε το 1840 την Βασίλισσα Βικτωρία του Ηνωμένου Βασιλείου και ως εκ τούτου αποτελεί πρόγονο της σημερινής Βασιλικής Οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία το 1917 μετονομάστηκε από "Σαξονίας-Κόμπουρκ & Γκότα" σε "Ουίνδσορ". Το 1816 o αδερφός του Ερνέστου, ο Φερδινάνδος, νυμφεύτηκε την Μαρία-Αντωνία Κοχάρι, η οποία δέκα χρόνια αργότερα -με το θάνατο του πατέρα της- θα κληρονομήσει την περιουσία του στην Ουγγαρία και θα υιοθετήσει το επώνυμο Σαξονίας-Κόμπουρκ-Κοχάρι. Ο εγγονός του Φερδινάνδου, που ονομαζόταν επίσης Φερδινάνδος, έγινε πρίγκιπας και μετέπειτα τσάρος της Βουλγαρίας. Ο σημερινός επικεφαλής της Βουλγαρικής Βασιλικής Οικογένειας και πρώην τσάρος Συμεών Β΄ της Βουλγαρίας, ο οποίος εκθρονίστηκε και εξορίστηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υιοθέτησε το επώνυμο Σαξκομπουργκότσκι και υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας το διάστημα 2001-2005.

Ποιοι είναι ο Φίλιππος, ο Κάρολος της Αγγλίας και ο Κωσταντίνος της Ελλάδας
Ο Οίκος του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ (Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg, δανικά: Slesvig-Holsten-Sønderborg-Lyksborg), που είναι γνωστός ως Οίκος του Γκλύξμπουργκ, είναι γερμανικός δουκικός οίκος, ο οποίος περιλαμβάνει τους βασιλικούς οίκους της Δανίας και της Νορβηγίας, τον οίκο του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδας και ορισμένους από τους διαδόχους του θρόνου της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (αν και στην τελευταία περίπτωση, μετά από βασιλική διακήρυξη, ονομάστηκαν μέλη του Οίκου του Ουίνδσορ).

Η οικογένεια πήρε το όνομα της από την πόλη Γκλύξμπουργκ (Glücksburg), η οποία βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Γερμανίας. Αποτελεί κλάδο του Οίκου του Όλντενμπουργκ, από τον οποίο καταγόταν ο βασιλιάς Χριστιανός Α΄ της Δανίας. Ωστόσο, εφόσον οι γραμμές διαδοχής του Οίκου του Όλντενμπουργκ και του Οίκου του Σλέσβιχ-Χολστάιν-Σόνντερμπουρκ-Αουγκούστενμπουρκ έπαυσαν το 1863 και το 1931 αντίστοιχα, ο Οίκος του Γκλύξμπουργκ είναι πλέον ο μοναδικός επιζών κλάδος του Οίκου του Ολδεμβούργου.

Ο Οίκος της Ελλάδας είναι πλάγιος κλάδος του Οίκου του Γκλύξμπουργκ-Δανίας, που με τη σειρά του είναι πλάγιος κλάδος του Οίκου του Σλέσβιχ-Χολστάιν-Σόνντερμπουρκ-Γκλύξμπουργκ. Ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Α΄, Βασιλέα των Ελλήνων και ανέδειξε έξι ανώτατους άρχοντες της Ελλάδας έως το δημοψήφισμα του 1973 με τελευταίο τον Κωνσταντίνο Β΄, χρυσό ολυμπιονίκη, τέως βασιλιά των Ελλήνων και την σύζυγο του Άννα-Μαρία πριγκίπισσα της Δανίας, του Οίκου του Σ.Χ.Σ.Γκλύκσμπουρκ-Δανίας.

Ο Οίκος έχει έναν πλάγιο κλάδο: τον ίδρυσε ο Ανδρέας (1882-1944), πρίγκιπας της Ελλάδας. Με το γάμο τού γιου του Φιλίππου (γενν. 1921) με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο γιος τους Κάρολος (γενν. 1948) έγινε διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η διατροφή της βασίλισσας
H βασίλισσα διοικεί τα Ανάκτορα και με τις επιλογές της όσον αφορά τα γεύματα, απαγορεύοντας για παράδειγμα το σκόρδο (μήπως είναι βρυκόλακας;) από όλα τα φαγητά στο Μπάκιγχαμ ή παίρνοντας πάντα μαζί της ένα κομμάτι από το αγαπημένο της γλυκό όταν πρόκειται να ταξιδέψει. Σύμφωνα με την Telegraph, δύο φορές την εβδομάδα, ο αρχισέφ των Ανακτόρων προτείνει στη βασίλισσα τα μενού για τις επόμενες ημέρες που η βασίλισσα θα εγκρίνει με ένα τικ ή θα διαγράψει.

Ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, πρώην βασιλικός σεφ, χαρακτηρίζει την Ελισάβετ πολύ πειθαρχημένη στη διατροφή της, λιτοδίαιτη, «τρώει για να ζήσει, σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Φίλιππο που είναι καλοφαγάς και όλη μέρα μπορεί να μιλά για φαγητό».

Τι πίνει η βασίλισσα
Ωστόσο, δημοσίευμα του Business Insider αναφέρει ότι η βασίλισσα απολαμβάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο ένα, δύο ή τρία, αλλά τέσσερα κοκτέιλ.

Μόλις πριν από το γεύμα η βασίλισσα λέγεται ότι αρέσκεται να πίνει το πρώτο της κοκτέιλ, ένα τζιν και Dubonnet (απεριτίφ με βάση το γλυκό κρασί) με μια φέτα λεμόνι και πολύ πάγο, σύμφωνα με τον Ντάρεν ΜακΓκρέιντι.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού, ο πρώην βασιλικός σεφ αποκάλυψε στην εφημερίδα The Telegraph ότι η βασίλισσα συνοδεύει συνήθως το λιτό πιάτο με λαχανικά και ψάρι με ένα ποτήρι κρασί και ως επιδόρπιο ένα κομμάτι σοκολάτα. "Το λατρεύει", δηλώνει ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι.

Επιπλέον, όπως έλεγε η Μάργκαρετ Ρόουντς, η ξαδέλφη της βασίλισσας, η Ελισάβετ θα πιεί και ένα dry gin martini στο τέλος του φαγητού.

Όταν παίρνει το απογευματινό τσάι, η βασίλισσα θα πιει πάντα ένα ποτό με βότανα και απολαμβάνει ένα ακόμη γλυκό, όπως ένα κομμάτι τάρτας ή γλυκού με σοκολάτα και μπισκότο.

Τέλος, η ημέρα τελειώνει με ελαφρύ δείπνο και ο κανόνας είναι "καθόλου άμυλο" όταν η βασίλισσα τρώει μόνη της, σύμφωνα με τον Μακ Γκρέιντι που διευκρινίζει ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα, λόγω των υποχρεώσεών της. Πάντως, λίγο πριν πάει για ύπνο η Ελισάβετ θα απολαύσει ένα ποτήρι σαμπάνια.

Όπως γράφει η εφημερίδα Independent, με αυτό αυξάνονται αρκετά τα ποτηράκια αλκοολούχων που καταναλώνει η βασίλισσα καθημερινά, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιον περιστασιακό πότη, σύμφωνα με τις οδηγίες των βρετανικών αρχών που καλούν η εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ να μην ξεπερνά τα 14 ποτηράκια ή το ένα ποτηράκι την ημέρα. Όμως η Ελισάβετ Β' τελικά νίκησε τον Μητσοτάκη στα ημιτελικά.

Δείτε ακόμα
Προετοιμάζονται για τον θάνατο της Ελισάβετ -Στο τέλος θα μείνει μόνο ο Μητσοτάκης
Η βασίλισσα είναι 91 ετών και την έχει ξεχάσει ο Χάρος.
Στον τελικό παίζει με την Ζωζώ.

Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις