Νέα ανακάλυψη στην Μεγάλη Πυραμίδα διχάζει τους αρχαιολόγους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης ενός τεραστίου θαλάμου στην Μεγάλη Πυραμίδα διχάζει τους ειδικούς. Τελικά τι κρύβεται στην περίφημη Πυραμίδα; ... Αυτό 1-0.
Διαβάστε παρακάτω για την ανακάλυψη και την διαμάχη.


Αντιδράσεις μερίδας αρχαιολόγων για την σημαντική ανακάλυψη στην πυραμίδα του Χέοπα.
«Δεν έκαναν κάτι σπουδαίο το ξέραμε εδώ και καιρό», δηλώνει Αιγύπτιος ερευνητής.
«Τίποτα δεν ήταν γνωστό, είναι νέα ανακάλυψη», απαντά η άλλη πλευρά
Την Πέμπτη (02.11.2017) είχαν ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη στην Πυραμίδα, που ήταν ένας κρυφός εσωτερικός θάλαμος.

Ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζαχί Χάουας ωστόσο που εποπτεύει το διεθνές πρόγραμμα της μελέτης του εσωτερικού των Πυραμίδων, κατέκρινε σήμερα την ανακοίνωση. Ανέφερε ότι δεν πρόκειται για «ανακάλυψη», διότι αυτό το κενό ήταν ήδη γνωστό.

Το κενό που αποκάλυψαν τη Πέμπτη επιστήμονες του προγράμματος ScanPyramids, είναι όσο ένα αεροπλάνο 200 θέσεων. Βρίσκεται στην «καρδιά» της Πυραμίδας του Χέοπα», γνωστής και ως Μεγάλης Πυραμίδας. Η πυραμίδα έχει χτιστεί στην κοιλάδα της Γκίζας και έχει ύψος 139 μέτρων και πλάτος 230 μέτρων.

Διαβάστε επίσης
• Ανακαλύφθηκε Πυραμίδα αρχαιότερη της Μεγάλης Πυραμίδας (ΒΙΝΤΕΟ)
• Η Μεγάλη Πυραμίδα Έλαμπε όταν Χτίστηκε (ΒΙΝΤΕΟ)
• Μεξικό: Αρχαία Σήραγγα Κάτω από το Ναό του Φτερωτού Φιδιού, Οδηγεί σε Βασιλικούς Τάφους (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τους το έχω πει εδώ και δυο μήνες»

Ο αιγύπτιος αρχαιολόγος δήλωσε ότι συναντήθηκε εδώ και δύο μήνες στο Κάιρο με τους υπεύθυνους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν τότε για τα συμπεράσματά τους. «Τους πληροφορήσαμε τότε ότι δεν πρόκειται για ανακάλυψη».

«Η Πυραμίδα είναι γεμάτη κενά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα κενά φιλοξενούν μυστικά δωμάτια ή ότι πρόκειται για νέα ανακάλυψη».  Ο Ζαχί Χάουας  είναι ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής που εποπτεύει το πρόγραμμα ScanPyramids.

Κατά τη γνώμη δε του γενικού γραμματέα της κυβερνητικής επιτροπής αρχαιοτήτων Μούσταφα Ουαζίρι, «η επιστημονική επιτροπή δεν έπρεπε να βιαστεί … χρησιμοποιώντας αβανταδόρικους χαρακτηρισμούς όπως «ανακάλυψη» ή «κενό μεγέθους αεροπλάνου»».

«Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί ακολουθώντας τα στάδια της επιστημονικής έρευνας και πρέπει να συζητείται πριν από κάθε δημοσίευση», δηλώνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.


«Κανείς δεν ήξερε για το κενό εδώ και 4.500 χρόνια»

Ο Κουνίχιρο Μορισίμα, του ιαπωνικού πανεπιστημίου της Ναγκόγια και εκ των συγγραφέων της μελέτης του ScanPyramids που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, ανακοίνωσε ότι «το κενό δεν ήταν γνωστό σε κανέναν μέχρι σήμερα, από την κατασκευή της Πυραμίδας εδώ και 4.500 χρόνια».
Ονομάστηκε «το μεγάλο κενό» από ορισμένους ερευνητές, έχει μήκος 30 μέτρα και χαρακτηριστικά παρόμοια με τη μεγάλη γαλαρία, την μεγαλύτερη γνωστή αίθουσα της Πυραμίδας του Χέοπα.


Ακολουθεί το βίντεο της ερευνητικής ομάδας ScanPyramids
Πυραμίδα του Χέοπα: Το αρχαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου

Δεν υπάρχει ομοφωνία των επιστημόνων για το πώς ακριβώς χτίσθηκε η Πυραμίδα του Χέοπα. Θεωρείται το αρχαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μόνο που σώζεται μέχρι σήμερα, ενώ είναι γενικότερα ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα μνημεία στη Γη.

Ο Ηρόδοτος περιγράφει την κατασκευή της πυραμίδας, αλλά το 440 π.Χ., δηλαδή ύστερα από περίπου 2.000 χρόνια. Τα μόνα κείμενα που έχουν βρεθεί από την εποχή του φαραώ Χέοπα και ανακαλύφθηκαν το 2013, οι είναι πάπυροι που αφορούν τα «λογιστικά» του έργου (π.χ. από πού και πώς μεταφέρθηκαν οι λίθοι), αλλά όχι την ίδια την μέθοδο της κατασκευής.

Μέχρι σήμερα στην Μεγάλη Πυραμίδα είχαν ανακαλυφθεί τρεις θάλαμοι. Βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη και είναι του Βασιλιά, της Βασίλισσας και ένας υπόγειος. Συνδέονται με διάφορους διαδρόμους, με πιο γνωστό τη λεγόμενη «μεγάλη γαλαρία», η οποία έχει μήκος σχεδόν 47 μέτρων, ύψος 8,6 μέτρων και πλάτος ενός έως δύο μέτρων.

Νικ Κόσμος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις