Άργος: Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης

Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα και απέχει 1 ώρα και κάτι από την Αθήνα. Στο Άργος που θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, διακρίνουμε τα ισχυρά τείχη του μεσαιωνικού κάστρου ψηλότερα στην κορφή του λόφου. Ο μύθος μάλιστα αναφέρει ότι εδώ ύψωσαν τα πρώτα τείχη οι Κύκλωπες ενώ ιστορικά οι Βυζαντινοί, οι Φράγκοι, οι Ενετοί και οι Τούρκοι χρησιμοποιώντας αρχαία δομικά υλικά, έκαναν τις δικές τους προσθήκες.



Το αρχαίο θέατρο στο Άργος
Θα ξεχωρίσετε ανάμεσά στα άχρωμα κτίρια, τα υπολείμματα της αρχαίας αγοράς και τμήματα του θαυμαστού θεάτρου με τις 20.000 θέσεις. Εδώ θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό από τον χρόνο σας για να περιηγηθείτε στις φθαρμένες από τον χρόνο κερκίδες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιοτέρα της χώρας, όπου στις αίθουσές του παρουσιάζονται ευρήματα από όλες τις φάσεις της ιστορίας του Άργους.

Διαβάστε επίσης
• Γνωρίζετε ότι ο Αλέξανδρος δεν ήταν Μακεδόνας αλλά Αργείος;
• Μυκηναίοι, οι ιππότες του χαλκού -Αινίγματα και Θεωρίες
• Οι αρχαίοι λαοί είχαν τεχνολογία που "έλιωνε" την πέτρα;



Η Αρχαία Τίρυνθα που ξεχώρισε η UNESCO
Οδηγείστε για 4 χιλιόμετρα στο δρόμο Ναυπλίου – Άργους και θα φτάσετε στην θέση όπου ήταν κτισμένη η αρχαία πόλη Τίρυνθα. Ο λόφος που ξεχωρίζει κοντά στο σύγχρονο χωριό κατοικήθηκε αδιάλειπτα από τη Νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Ο αρχαιολογικός χώρος που έχει χαρακτηρισθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είναι σήμερα οργανωμένος και επισκέψιμος.



Αρχαία Τίρυνθα–Μυκήνες μέσα στους πορτοκαλεώνες
Από την Αρχαία Τίρυνθα προτείνουμε να αφήσετε τον δρόμο Άργους - Ναυπλίου και να συνεχίσετε με κατεύθυνση βόρεια οδηγώντας μέσα από πορτοκαλεώνες και καταπράσινα κτήματα με τελική κατεύθυνση τις Μυκήνες (συνολικά από το Ναύπλιο θα καλύψετε 22 χλμ.). Οι Μυκήνες είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Τα εντυπωσιακά απομεινάρια της δοξασμένης πόλης, τα ερείπια των ανακτόρων, των ιερών και των τάφων, ξεπροβάλλουν στη μέση του πουθενά και καθηλώνουν. Στην είσοδο εντυπωσιάζει η μνημειώδης πύλη με τους μαρμάρινους λέοντες, σήμα κατατεθέν της πόλης των Μυκηνών η οποία συνδέθηκε με την κυριαρχία του πανίσχυρου Βασιλείου των Ατρειδών που διαφέντευε τον Μοριά. Είναι σίγουρο πως όσες φορές και να περπατήσεις σε αυτόν τον παράξενα επιβλητικό τόπο, θα εντυπωσιαστείς.


Διαβάστε επίσης
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πυραμίδα του Ελληνικού
Από το αρχαίο θέατρο του Άργους, θα κατευθυνθείτε νότια ακολουθώντας τον εθνικό δρόμο Άργους – Τριπόλεως. Στα τρία χιλιόμετρα θα δείτε δεξιά τη διασταύρωση για Κεφαλάρι, Ελληνικό. Πριν αναζητήσετε τις χαρές τις θάλασσας αξίζει μια σύντομη παρέκκλιση από την πορεία σας για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού όπου βρίσκεται μια από τις ελάχιστες σωζόμενες «πυραμίδες» στον ελλαδικό χώρο.

Η ηλικία, η χρήση, αλλά και η προέλευση αυτού του περίεργου κτίσματος, δεν έχουν μετά βεβαιότητας καθοριστεί. Οι περισσότερες ενδείξεις μας πληροφορούν ότι το γεροδεμένο αυτό κτίσμα ήταν ένα φυλάκιο που προστάτευε τον αρχαίο δρόμο Άργους - Τεγέας. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ιερό η μαντείο.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'