Καταγγελία εργαζομένου της Fraport: Απλήρωτες υπερωρίες, εργασία σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών

Μετά την εργοδοτική δολοφονία εργαζόμενου του αεροδρομίου της Κέρκυρας από την Γερμανική εταιρία, γιατί γι' αυτό πρόκειται καθώς προήλθε ύστερα από εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, έχουμε και καταγγελία για την εκεί κατάσταση.


Ο εργαζόμενος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του σύμφωνα με τον Άνεμο Αντίστασης αναφέρει τα παρακάτω:

Διαβάστε επίσης
• Πέθανε στο αεροδρόμιο της Fraport δουλεύοντας στους 43 βαθμούς
• Πρωτιές στο δουλεμπόριο για Ελλάδα κι Ευρώπη
• Ζήτησε τον μισθό του και το αφεντικό του έσπασε το σαγόνι -Επιπλέον πρέπει να πληρώσει 1.553 ευρώ

«Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας οι συνθήκες που έχει επιβάλει η Fraport είναι απαράδεκτες. Μας βάζουν και εργαζόμαστε χωρίς κλιματισμό σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Μόνο αυτή την εβδομάδα είχαμε 2 λιποθυμίες εργαζομένων», λέει ο εργαζόμενος και συνεχίζει,

«Για αναρρωτικές άδειες ούτε κουβέντα, αφού δεν δίνονται, ενώ αν επιμείνει απλά απολύεσαι. Και βέβαια δεν μιλάμε για σταθερή δουλειά... Οι συμβάσεις είναι δίμηνες, σου λένε ότι είσαι δοκιμαστικός για δύο ολόκληρα χρόνια και αν φύγεις δεν παίρνεις λεφτά χρωστούμενα».

«Δουλεύουμε για 500-600 ευρώ για οκτάωρο κανονικά κάνοντας υπερωρίες, οι οποίες ΔΕΝ πληρώνονται», καταλήγει ο εργαζόμενος της Fraport στην Κέρκυρα.

Θυμίζουμε ότι την διοίκηση του αεροδρομίου την έχει η κρατική Γερμανική εταιρία Fraport που έχει δώσει την διαχείριση στις εταιρίες Goldair και Swissport.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις (που για να αγοράσει τα αεροδρόμια η Fraport πήρε δάνειο, όντας χρεοκοπημένη). Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και ο Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι καλύτερος από την Νέα Δημοκρατία εφαρμόζοντας τα ίδια μνημόνια.

Νικ Κόσμος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'