Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές ιδρύουν την Μικρή Ρωσία

Την ίδρυση νέου κράτους με το όνομα Malorussia δηλαδή «Μικρή Ρωσία» ανακοίνωσαν οι αρχές της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δηλαδή οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές που ελέγχουν μέρος της ομώνυμης ανατολικής ουκρανικής επαρχίας.


Η τοπική ηγεσία των ρωσόφωνων τόνισε ότι η Μικρή Ρωσία είναι διάδοχο κράτος της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Sputnik, ενώ μέρος της θα αποτελεί και η λεγόμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», τμήμα της ουκρανικής επαρχίας του Λουγκάνσκ το οποίο επίσης ελέγχεται από φιλορώσους ενόπλους.

Διαβάστε επίσης
• Ουκρανία: Επίθεση σε Ουκρανό Ναζί (ΒΙΝΤΕΟ-Προσοχή Σκληρά Πλάνα)
• Χιλιάδες Ουκρανοί Εθελοντές Πολέμησαν στα Waffen SS -Ρωσόφωνοι κυνηγούν Ουκρανούς «ευρωπαϊστές»: «Έξω οι φασίστες» φώναζαν! (ΒΙΝΤΕΟ)
• Προς διαμελισμό η Ουκρανία

Ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, πρότεινε μια τριετή μεταβατική περίοδο προς την ίδρυση της «Μικρής Ρωσίας».

O ηγέτης της «Λ.Δ. του Ντονέτσκ», η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, πρότεινε την Τρίτη μια τριετή μεταβατική περίοδο προς την ίδρυση της «Μικρής Ρωσίας», ώστε να υπάρχει χρόνος για επίλυση της διαμάχης για το καθεστώς της περιοχής.


«Προτείνουμε την ίδρυση του κράτους της Μικρής Ρωσίας. Η Μαλοροσίγια είναι ένα νεαρό ανεξάρτητο κράτος. Μεταβατική περίοδος – έως και τρία χρόνια», σημείωσε ο Αλ. Ζαχαρτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις τάξεις της «Λ.Δ. του Ντονέτσκ» επικρατεί η άποψη ότι η Ουκρανία είναι «αποτυχημένο κράτος», ενώ καλείται η διεθνής κοινότητα να στηρίξει την πρωτοβουλία ανεξαρτητοποίησης.

Στο «σύνταγμα» της Μικρής Ρωσίας θα κατοχυρώνεται η μη συμμετοχή της σε συνασπισμούς κρατών και η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ θα επιδιώξει να γίνει μέλος της κρατικής ένωσης την οποία έχουν συνάψει η Λευκορωσία και η Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα την «ανεξαρτησία» της.

Ο Αλ. Ζαχαρτσένκο έκανε τέλος λόγο για συντακτική συνέλευση η οποία θα συντάξει το «σύνταγμα», το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

H Παλιά Μικρή Ρωσία
Τα εδάφη είναι σήμερα γνωστά ως σύνολο με το όνομα «Ουκρανία» έχουν πολυτάραχη ιστορία, ειδικά τα τελευταία 300 περίπου χρόνια. Ο όρος «Ουκρανία» ήταν τελείως διαφορετικός με το πώς κατέληξε να είναι σήμερα.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει πως το μέγεθος της Ουκρανίας άλλαξε με την πάροδο τον ετών. Αυτό που παρουσιάζεται εδώ με κίτρινο χρώμα, ως «Ουκρανία» το 1654 ήταν στην πραγματικότητα τα εδάφη των Κοζάκων του Zaporozhye. Δεν υπήρχε καμία χώρα ή έδαφος που ονομάζεται Ουκρανία πριν ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι δημιουργήσουν την Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία ως τμήμα της ΕΣΣΔ. Δηλαδή δεν υπήρξαν ποτέ οι Ουκρανοί παρά μόνο ως Ρώσοι.




Με την δημιουργία της Ουκρανίας ο Λένιν κατάφερε ουσιαστικά να πλήξει τους Πολωνούς -αντιδραστικούς- στα δυτικά της σοβιετικής Ουκρανίας.



Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ουκρανοί των Waffen SS προέρχονταν από την Γαλικία της πρώην Αυστρουγγαρίας και τα παλιά πολωνικά εδάφη. Ούτε ότι οι σημερινοί Ουκρανοί Ναζί εντοπίζονται στα δυτικά εδάφη.


Νικ Κόσμος για τα Αόρατα Γεγονότα

Αναφορές:

  1. http://stanislavs.org/how-malorossia-was-turned-into-the-patch-quilt-of-discord-that-is-ukraine/

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'