Άλλοι 3 έχασαν τη ζωή τους στη Βενεζουέλα -100 από την αρχή των ταραχών

Tους 100 έφθασαν οι νεκροί από τις πολιτικές ταραχές στη Βενεζουέλα από τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσαν εισαγγελείς της χώρας. Την Πέμπτη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας στο Καράκας και δύο στη βόρεια Βενεζουέλα, σε ταραχές την ημέρα κατά την οποία η ενιαία αντιπολίτευση Κεντροαριστεράς – Κέντρου – Κεντροδεξιάς είχε κηρύξει γενική απεργία στη χώρα.


Εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας διαδηλώνουν τους τελευταίους μήνες, κατηγορώντας τον ριζοσπάστη σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, η οποία έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, αλλά και για αντιδημοκρατική εκτροπή, καθώς έχει ουσιαστικά καταργήσει κάθε εξουσία της Εθνοσυνέλευσης (κοινοβουλίου) της χώρας, η οποία ελέγχεται με πλειοψηφία ανώτερη των δύο τρίτων από την αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης
• Βενεζουέλα: Νεκρός 17χρονος φοιτητής
• Ταραχές και λεηλασίες στη Βενεζουέλα
• Συνελήφθη πράκτορας της CIA στη Βενεζουέλα… με αποστολή την δημιουργία κοινωνικών αναταραχών

Το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο πλειοψηφούν δικαστές οι οποίοι έχουν διοριστεί άμεσα από τον πρόεδρο Μαδούρο ακυρώνει συστηματικά όλα τα νομοσχέδια τα οποία ψηφίζει η Εθνοσυνέλευση, ενώ ο επικεφαλής του κράτους αρνείται να τα υπογράψει και άρα να τα κυρώσει.

Ο Νικολάς Μαδούρο και η κυβέρνηση του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) έχει προκηρύξει ψηφοφορία για την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης, η οποία θα έχει δικαίωμα να αναθεωρήσει ριζικά το σύνταγμα της χώρας, στις 30 Ιουλίου.

Η κίνηση θεωρείται απόπειρα παράκαμψης της εκλεγμένης τον Δεκέμβριο του 2015 Εθνοσυνέλευσης.

Προ ημερών, η αντιπολίτευση διεξήγαγε άτυπο δημοψήφισμα στο οποίο ψήφισαν, στη Βενεζουέλα και το εξωτερικό, άνω των 7 εκατομμυρίων πολιτών της χώρας, με αίτημα την παραίτηση Μαδούρο, την διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών και την ματαίωση της εκλογής Συντακτικής Συνέλευσης.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις