Πάνω από 5.500 εξώδικα στις ΔΟΥ από τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις»

Περισσότερα από 5.500 εξώδικα έχουν αποστείλει μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ όλης της χώρας οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, ζητώντας τη διαγραφή χρεών, των οποίων το ύψος ανέρχεται σε 175.000.000 ευρώ. Όπως ανέφερε η «Καθημερινή της Κυριακής», στους αποστολείς περιλαμβάνονται κάποιοι οφειλέτες με χρέη εκατομμυρίων ευρώ έκαστος (υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που πρέπει να καταβάλουν πέντε και τρία εκατομμύρια ευρώ), αλλά και ορισμένοι που χρωστούν μικρά ποσά. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό κατοίκου νησιού του ανατολικού Αιγαίου που φέρεται να οφείλει μόλις 252 ευρώ.


Μεταξύ εκείνων που έστειλαν σε ΔΟΥ το εξώδικο της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» εντοπίστηκαν: χονδρέμπορος κατεψυγμένων τροφίμων, εισαγωγέας ειδών υγιεινής, διανομέας πετρελαίου, ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας, ιδιοκτήτης εταιρίας οπτικών ειδών, έμπορος οικοδομικών υλικών και ιδιοκτήτης σχολής χορού.

Διαβάστε επίσης
• Άφαντος ο Σώρρας, προστατεύεται, λόγω απειλών που έχει δεχτεί λέει ο δικηγόρος του (ΒΙΝΤΕΟ)
• Αρτέμης Σώρρας: «Δεν θα παραδοθώ ποτέ» (ΒΙΝΤΕΟ)
• Όταν ο Σώρρας μαζεύει σε συγκέντρωση του πιο πολλούς απ' όσους όλα μαζί τα κόμματα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξώδικο έστειλε και πρώην υποψήφιος βουλευτής μικρού κόμματος, που συμμετείχε στις εκλογές του 2012 αλλά δεν εξελέγη, αφού δεν συγκέντρωσε τότε πάνω από 150 ψήφους. Μέχρι και σήμερα υποστηρίζει την επιλογή του, δηλώνει «αυτόχθων κυρίαρχος» και προσθέτει ότι «οι έφοροι παραβιάζουν τα καθήκοντα τους».

Το παράδειγμα της «Ελλήνων Συνέλευσις», φαίνεται ότι το ακολουθούν και άλλες «οργανώσεις». Σύμφωνα με την «Καθημερινή», υποστηρικτές μιας άλλης οργάνωσης (η οποία δεν κατονομάζεται), απέστειλαν 950 εξώδικα σε εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι συμβουλές που δίνει η συγκεκριμένη οργάνωση στους πολίτες είναι να πληρώσουν συμβολικά ένα ευρώ και στη συνέχεια να στείλουν εξώδικο 16 σελίδων στη ΔΟΥ της περιοχής τους αρνούμενοι να καταβάλουν οποιαδήποτε άλλη οφειλή. Προτού εφοδιάσουν τα μέλη τους με τα απαραίτητα έγγραφα, ζητούν ετήσια συνδρομή 50 ευρώ. Παρόμοια διαδικασία ακολουθούν και για «κόκκινα» δάνεια, ή οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, παροτρύνοντας τα μέλη τους να προχωρήσουν σε παύση πληρωμών.

Πάντως, στην περίπτωση Α. Σώρρα, μετά την καταδίκη του επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», κάποιοι πολίτες ανακάλεσαν τα εξώδικα τους, πιθανώς γιατί φοβήθηκαν ή άλλαξαν γνώμη.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'