Πατέρας του δράστη: «Ο γιος μου δεν ήταν τρομοκράτης. Δεν προσευχόταν και έπινε»

Στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά αποδίδει τις ενέργειες του γιου του ο πατέρας του δράστη της παραλίγο επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι το παιδί του δεν ήταν τρομοκράτης, ούτε φανατικός ισλαμιστής.


«Ο γιος μου δεν ήταν τρομοκράτης. Δεν προσευχόταν και έπινε», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1 ο πατέρας του 39χρνου Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ο οποίος έπεσε νεκρός το πρωί του Σαββάτου αφού επιτέθηκε σε στρατιωτική περίπολο στο διεθνές αεροδρόμιο του Ορλί, φωνάζοντας ότι θέλει να πεθάνει στο όνομα του Αλλάχ.

Διαβάστε επίσης
• Επίθεση στο αεροδρόμιο του Ορλί: «Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ» φώναξε ο δράστης
• Παρίσι: Πυροβολισμοί κι ένας νεκρός στο αεροδρόμιο Ορλί - Διακόπηκαν οι πτήσεις
• Κάρλος το «τσακάλι»: «Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης» δήλωσε ενώ δικάζεται πάλι

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία, που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσπαθεί να διαλευκάνει τα κίνητρα του Μπελγκασέμ. Σήμερα Κυριακή είναι προγραμματισμένο να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστεί εάν ο 39χρονος είχε καταναλώσει ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα αντίτυπο του Κορανιού, 750 ευρώ και τσιγάρα. Στο σπίτι του εντοπίστηκε μικροποσότητα κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Στο παρελθόν, ο Μπελγκασέμ είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου, ενώ είχε ερευνηθεί και για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση. Το σπίτι του είχε ερευνηθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'