Frontex: Οι δουλέμποροι συνεργάζονται με ΜΚΟ

Σε εμπιστευτική έκθεση της, η Frontex καταγγέλλει άμεση συνεργασία δουλεμπόρων με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Financial Times, η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε τον περασμένο μήνα και επισημαίνεται σε αυτήν πως οι πρόσφυγες έχουν σαφείς οδηγίες από τους διακινητές να μην συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές Αρχές, αλλά μόνο με τις ΜΚΟ.

Δείτε επίσης
• Οι δουλέμποροι θησαυρίζουν στην Ειδομένη
• Η Τουρκία ανησυχεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει το πάνω χέρι στο Αιγαίο και ζητά τερματισμό της επιχείρησης του ΝΑΤΟ
• Ωραιόκαστρο: Παραμένει το βαρύ κλίμα μετά το θανατηφόρο τροχαίο έξω από το κέντρο προσφύγων

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στους μετανάστες έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες πριν αναχωρήσουν σχετικά με το πώς θα φτάσουν στα πλοία των ΜΚΟ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, παίρνει και τυπικές διαστάσεις η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετό διάστημα μεταξύ ΜΚΟ και Frontex ως προς τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Από την πλευρά τους, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, προβάλλοντας το επιχείρημα πως κινητοποιούνται πιο γρήγορα από τη Frontex, με αποτέλεσμα να εντοπίζουν ταχύτερα τους πρόσφυγες. «Δεν νομίζω αυτό να λέγεται συνεργασία» τονίζει η Ορελί Ποντιέ, σύμβουλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'