Εν τω μεταξύ στο Βερολίνο οι Γερμανοί συνέλαβαν λάθος άνθρωπο -Όλο το χρονικό

Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Πακιστανός, που συνελήφθη μετά την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο πραγματικός δράστης διέφυγε και κυκλοφορεί ελεύθερος.


Ο Πακιστανός πολίτης που είχε αιτηθεί να του χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και θεωρήθηκε ύποπτος για την επίθεση με φορτηγό, αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων.

«Ο ύποπτος (…) αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ έπειτα από εντολή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν αποκάλυψαν προς το παρόν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις υποψίες», σε βάρος του, εξηγεί η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου.

Διαβάστε ακόμα
• Ο Πούτιν επιβάλλει τους δικούς του όρους στον Ερντογάν
• Δηλητηριώδες φίδι φώλιασε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
• Τουρκία: 22χρονος Τούρκος Αστυνομικός ο Δολοφόνος του Ρώσου Πρέσβη

«Οι εμπειρογνώμονες της μονάδας εγκληματολογικών ερευνών δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν ως αυτή την στιγμή την παρουσία του υπόπτου στην καμπίνα του φορτηγού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές είχαν νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι ο Πακιστανός, που έφθασε στη Γερμανία στα τέλη του 2015, πιθανόν δεν είναι ο δράστης της επίθεσης κι ότι ένας «επικίνδυνος εγκληματίας (αναμφίβολα) διαφεύγει».

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο ύποπτος έδωσε μακροσκελή κατάθεση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και αρνήθηκε τις κατηγορίες.


Οι Αρχές επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, περί σύλληψης λάθος ανθρώπου ως δράστη για την φονική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες, ανησυχία στην Αστυνομία για το ενδεχόμενο νέας επίθεσης
Δεκεμβρίου 20 2016 14:35

Ένας "επικίνδυνος εγκληματίας" πιθανόν παραμένει ασύλληπτος μετά την επίθεση που διέπραξε με φορτηγό στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας, καθώς οι υποψίες που υπήρχαν σε βάρος ενός Πακιστανού υπόπτου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, όπως επισήμανε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

"Έχουμε πιθανόν έναν επικίνδυνο εγκληματία (που παραμένει) ασύλληπτος και σίγουρα αυτό προκαλεί ανησυχία στον πληθυσμό", δήλωσε ο Κλάους Καντ, υποστηρίζοντας, πως ο 23χρονος Πακιστανός συνελήφθη, "διότι έμοιαζε να ανταποκρίνεται στην περιγραφή".

Νωρίτερα σήμερα, ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε στην DIE WELT, πως οι Αρχές συνέλαβαν τον λάθος άνθρωπο.

"Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο. Κι ως εκ τούτου, (έχουμε) μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση", ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη την ίδια πηγή.

Ο αρχικά συλληφθείς, Πακιστανικής καταγωγής, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του.

Σε ανάλυση γενετικού υλικού προχωρούν οι Αρχές

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε ανάλυση γενετικού υλικού του υπόπτου για να καθορίσει εάν το DNA του ταυτίζεται με τα «ίχνη» που περισυλλέχτηκαν από τα εσωτερικό της καμπίνας του φορτηγού.

Εντούτοις ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας για θέματα αντιτρομοκρατίας, που έχει αναλάβει την επίβλεψη των ερευνών, Πέτερ Φρανκ, άφησε ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας σχετικά με την έκβαση των ερευνών.

"Πρέπει να προετοιμαστούμε για την ιδέα ότι ο συλληφθείς δεν είναι ο δράστης" της επίθεσης, είπε.

Εξαιρετικά ανήσυχη η Αστυνομία

Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε μέσω Twitter εξαιρετικά ανήσυχη, επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη.

Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, με τον Γενικό Εισαγγελέα να αφήνει να εννοηθεί, ότι μπορεί να είναι περισσότεροι οι δράστες που διαφεύγουν.

Ο ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που είχε συλληφθεί από την αστυνομία είναι ένας 23χρονος Πακιστανός πρόσφυγας.

Ο 23χρονος είχε καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου και αρνείται ότι διέπραξε την επίθεση, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Λόταρ ντε Μεζιέρ, διευκρινίζοντας παράλληλα πως ο άνδρας δεν βρίσκεται σε καμία λίστα υπόπτων για τρομοκρατία.



Την αύξηση των αστυνομικών μέτρων προανήγγειλαν ο Δήμαρχος του Βερολίνου, ο επικεφαλής της Αστυνομίας και ο υπουργός Εσωτερικών
20 Δεκεμβρίου 2016 21:39

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

"Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό" που πολεμά το ΙΚ, διευκρινίζεται από το Amaq.

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία υπό εξέταση

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι οι ερευνητές εξετάζουν διάφορα στοιχεία όσον αφορά την επίθεση.

"Μόλις ενημερωθήκαμε για την φερόμενη ανάληψη ευθύνης από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια συμμορία τρομοκρατών", είπε ο Γερμανός υπουργός στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

"Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οι ερευνητές εξετάζουν αυτή τη στιγμή", τόνισε ο ντε Μεζιέρ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι "κανείς δεν θα σταματήσει ωσότου ο δράστης ή οι δράστες συλληφθούν".
Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο του Βερολίνου, ο Δήμαρχος δήλωσε:

"Είμαστε όλοι άναυδοι. Ολόκληρο το Βερολίνο είναι βαθιά συγκλονισμένο από το χτεσινοβραδινό γεγονός. Η σκέψη μας είναι μαζί με τα θύματα και τους οικείους τους. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας. Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε ελάχιστο χρόνο και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Ευχαριστώ την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Υπηρεσία μεταφοράς ασθενών. Η αλληλεγγύη η οποία εκφράστηκε τόσο από την Γερμανία όσο και από όλον τον κόσμο ήταν συγκινητική".

"Η αστυνομική παρουσία στο Βερολίνο θα αυξηθεί κατά πολύ", είπε ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης γερουσιαστής (υπουργός) Εσωτερικών της πόλης- κρατίδιο του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ.
"Και μάλιστα όχι μόνο στις εισόδους των χριστουγεννιάτικων αγορών, αλλά σε ολόκληρη την πόλη". Επίσης, είπε ότι επανεξετάζεται το σχέδιο ασφάλειας για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στην πόλη. "Παρακαλούμε τους Βερολινέζους να μην αποθαρρύνονται", προσέθεσε ο Α. Γκάιζελ. Εν τούτοις η κίνηση στο μετρό και την πόλη ήταν ακόμα σήμερα το μεσημέρι υποτονική.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Βερολίνου Κλάους Καντ αναφέρθηκε στο χτεσινό τραγικό γεγονός και τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε η Αστυνομία για την αντιμετώπιση του έκτακτου αυτού γεγονότος. Δεν θέλησε όμως να απαντήσει στο ερώτημα εάν έχει συλληφθεί το σωστό πρόσωπο. Όλες οι -ελάχιστες- ερωτήσεις τις οποίες δέχθηκαν εξάλλου να απαντήσουν και οι τρεις ήταν αόριστες και παρέπεμπαν στο γεγονός ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο Κλ. Καντ είπε επίσης ότι ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι μεγάλος, δεν έχει αλλάξει κάτι, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση στο σύνολό της.

Όλοι υπογράμμισαν επίσης, ότι τα ΜΜΕ συνέβαλαν ιδιαίτερα στο να μην δημιουργηθεί πανικός, μεταδίδοντας μόνο διασταυρωμένες πληροφορίες, οι οποίες προέρχονταν από την ίδια την αστυνομία και όχι φήμες ή εικασίες.


Δώδεκα οι νεκροί από την επίθεση με φορτηγό στο κέντρο του Βερολίνου, κρατείται ένας ύποπτος. Ο δράστης έκλεψε το φορτηγό και έριξε εσκεμμένα, όπως όλα δείχνουν το βαρύ όχημα σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Πολίτης κυνήγησε τον ύποπτο για περισσότερα από 2χλμ. βοηθώντας στη σύλληψή του. 12 οι νεκροί και 48 οι τραυματίες
20 Δεκεμβρίου 2016 07:27

Το φορτηγό που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου χθες βράδυ, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48, ήταν πιθανώς σκόπιμη ενέργεια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Η αστυνομία σημείωσε στον ιστότοπο Twitter ότι έχει συλλάβει έναν ύποπτο και ότι άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω σε ένα πλήθος συγκεντρωμένο γύρω από παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια δοκιμάζοντας κρασί και λουκάνικα, στους πρόποδες της εκκλησίας στη μνήμη του κάιζερ Γουλιέλμου, στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου. Η αστυνομία δηλώνει ότι ο οδηγός έριξε "εσκεμμένα" το όχημά του στην αγορά προκαλώντας το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη περισσότερους.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, μεταδίδει πως ο δράστης, ο οποίος έκλεψε το φορτηγό, συνελήφθη έπειτα από προσπάθεια μάρτυρα που τον κυνήγησε για περισσότερα από 2χλμ μετά το τραγικό περιστατικό και ειδοποίησε την αστυνομία.

Άγνωστη ακόμη η ταυτότητα του δράστη
Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθη αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, δήλωσε η αστυνομία. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τοπικές πηγές ασφάλειας σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος που συνέλαβαν ήταν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.

Αντίθετα, το πτώμα ενός άλλου άνδρα που βρέθηκε εντός του οχήματος είναι πιθανότατα εκείνο του Πολωνού οδηγού του, από τον οποίο και εκλάπη για να γίνει η επίθεση και όχι του συνεργού του δράστη. Η αστυνομία ξεκαθαρίζει από το πρωί πως ο άνδρας αυτός δεν είχε τον έλεγχο του φορτηγού, όταν εκείνο έπεσε στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Οι δραματικές στιγμές της επίθεσης
"Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο", είπε η Έμα Ράστον, τουρίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. "Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται (...) ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους", πρόσθεσε. Το φορτηγό της φάνηκε να προχωρά με ταχύτητα περίπου 65 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Βερολίνου 48 τραυματίες.

Εικόνες από τον τόπο του συμβάντος έδειχναν χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις να βγαίνουν από το σπασμένο παρμπρίζ του μαύρου φορτηγού. Μετά την επίθεση, έγερνε σταματημένο στο πεζοδρόμιο με ένα τσακισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο κάτω από τις ρόδες του.

Κλεμμένο από την Πολωνία

Η αστυνομία του Βερολίνου είπε στο Twitter ότι ερευνούσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό είχε κλαπεί από οικοδομή στην Πολωνία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε ότι οι συνθήκες του επεισοδίου είναι αδιευκρίνιστες, προσθέτοντας, "Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη 'επίθεση' ακόμα, αλλά πολλά στοιχεία το υποδεικνύουν".

Το επεισόδιο ανέσυρε μνήμες από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο, όταν ένας άντρας τυνησιακής καταγωγής σάρωσε με ένα φορτηγό 19 τόνων πεζούς στην προκυμαία, σκοτώνοντας 86 άτομα μεταξύ ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα κατά την εθνική εορτή της Γαλλίας. Την ευθύνη για το μακελειό την ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Την επίθεση καταδίκασαν ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Λευκός Οίκος, μεταξύ άλλων.

Η πρώτη μεγάλη επίθεση σε γερμανικό έδαφος

Η Γερμανία δεν έχει βιώσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από τζιχαντιστές τα τελευταία χρόνια, όπως οι γειτονικές της χώρες Βέλγιο και Γαλλία. Υπήρξαν όμως δύο μικρότερες επιθέσεις στη Βαυαρία το καλοκαίρι, μία σε τραίνο κοντά στο Βίρτσμπουργκ και άλλη μία σε μουσικό φεστιβάλ στο Άνσμπαχ, όπου τραυματίστηκαν 20 άτομα. Την ευθύνη και τις δύο επιθέσεις την ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, κυβερνητικά στελέχη έχουν πει ότι η χώρα, η οποία άνοιξε τις πόρτες πέρσι σε σχεδόν 900.000 μετανάστες, πολλοί από αυτούς από τη Μέση Ανατολή, βρίσκεται "στο στόχαστρο τρομοκρατών".

Στα μέσα Οκτωβρίου, η αστυνομία συνέλαβε έναν Σύρο μετανάστη ο οποίος ήταν ύποπτος για τοποθέτηση βόμβας σε αεροδρόμιο του Βερολίνου. Ο 22χρονος αυτοκτόνησε σε φυλακή λίγο μετά τη σύλληψή του.

Είμαι συγκλονισμένος από τις απαίσιες ειδήσεις του τί συνέβη στην εκκλησία στο Βερολίνο

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελας Μέρκελ είχε ενημερωθεί για την κατάσταση από τον ντε Μεζιέρ και τον δήμαρχο του Βερολίνου. Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για περαιτέρω επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή και προέτρεψε τον κόσμο να απομακρυνθεί από εκεί. "Είμαι συγκλονισμένος από τις απαίσιες ειδήσεις του τί συνέβη στην εκκλησία στο Βερολίνο", είπε ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Το φορτηγό έπεσε πάνω στον κόσμο γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας (9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), μια ώρα όπου συνωστίζονται ενήλικες και παιδιά γύρω από τα παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια που πουλούν φαγητά και χριστουγεννιάτικα πράγματα, σε μια ετήσια παράδοση που γιορτάζεται σε όλη τη Γερμανία και ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης.

Δεν ήταν ο οδηγός μου

Ο Άριελ Ζουράβσκι, ιδιοκτήτης πολωνικής εταιρείας με νταλίκες στην οποία ανήκε το φορτηγό, είπε ότι ο οδηγός του φορτηγού δεν εργαζόταν για αυτόν. "Δεν ήταν ο οδηγός μου", είπε ο Ζουράβσκι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN 24. "Το επιβεβαιώνω, γιατί είναι ξάδερφός μου", πρόσθεσε.

Το επεισόδιο συνέβη κοντά σε ένα πολύ γνωστό μνημείο του Βερολίνου, την εκκλησία Gedaechtniskirche, η οποία οικοδομήθηκε το 1891-95, και η οποία αφέθηκε όπως ήταν, κατεστραμμένη μετά από βομβιστικές επιθέσεις κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης.


Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Πληροφορίες για τουλάχιστον 9 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Πενθεί για τα θύματα η Άνγκελα Μέρκελ. 
19 Δεκεμβρίου 2016 21:49

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση σε πλήθος με φορτηγό, σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Για τουλάχιστον πενήντα τραυματίες κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost. Το Γαλλικό Πρακτορείο δίνει την ίδια πληροφορία επικαλούμενο δήλωση αξιωματικού της αστυνομίας.

Το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην Αστυνομία, μετέδωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.


Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε, ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο άνθρωπος που έριξε το φορτηγό πάνω στο πλήθος, έχει συλληφθεί.
Ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συνοδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε.

Αδιευκρίνιστο τι ακριβώς συνέβη

Οι συνθήκες της θανατηφόρου σύγκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστες, όπως είπε ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος, απορρίπτοντας ως εικασίες αναφορές ότι το φορτηγό μπορεί να είχε κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από τζιχαντιστές.

"Η αλληλουχία των γεγονότων υποδεικνύει είτε ατύχημα είτε επίθεση", είπε ο υπουργός Εσωτερικών του συνομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου, Αντρέας Γκαϊσέλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, είπε σε δήλωση ότι ήταν ακόμα αδιευκρίνιστο, τί ακριβώς συνέβη.

Η Μέρκελ πενθεί για τα θύματα
"Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση η οποία διαπράχθηκε απόψε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι", δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ "πενθεί" για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους βερολινέζους να "παραμείνουν στα σπίτια τους", με ανάρτησή της στο Twitter.

Τη συμπαράστασή του στη Γερμανίδα Καγκελάριο και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε μέσω Twitter ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'