Ο Πουτίν πιέζει τον Ερντογάν όχι μόνο στη Συρία -Ρωσία, Τουρκία, Ιράν ενώνουν τις δυνάμεις τους

Αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τα νέα δεδομένα στις ρωσοτουρκικές σχέσεις μετά την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην καρδιά της Άγκυρας, εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα δείχνουν ότι το Κρεμλίνο πιέζει για παραχωρήσεις την Άγκυρα στο ζήτημα της Συρίας.


Οι τελευταίες πληροφορίες στην Άγκυρα δείχνουν ότι η ρωσική πλευρά προσεγγίζει την Τουρκία με προτάσεις τύπου «take it or leave it» σε σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν το μέλλον της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του εμφυλίου της Συρίας, το Κρεμλίνο διευκρινίζει στην τουρκική πλευρά ότι η παραμονή του Μπασάρ Αλ Ασάντ στην ηγεσία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας δεν είναι πλέον συζητήσιμη. Σύμφωνα με την ρωσική οπτική γωνία, η Συρία συνεχίζει την πορεία της με την Προεδρία του Αλ Ασάντ και έχοντας εστιασμένη την προσοχή της στην εξόντωση όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στα εδάφη της. Στην νέα περίοδο λοιπόν, Ρωσία, Τουρκία και Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτές τις τρομοκρατικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης
• Γιατί δεν συνελήφθη ζωντανός ο δολοφόνος αστυνομικός;
• Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας συμφώνησαν να υπογράψουν κοινή διακήρυξη για τη Συρία
• Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη φέρνει πιο κοντά Ρωσία-Τουρκία
• Ο Πούτιν επιβάλλει τους δικούς του όρους στον Ερντογάν

Τα προαναφερόμενα συμφωνήθηκαν στον απόηχο της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα. Μετά την υπογραφή του Συμφώνου της Μόσχας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές της ρωσικής κυβέρνησης, μετέβη σε αεροδρόμιο της Μόσχας όπου έφτασε η σωρός του Ρώσου διπλωμάτη. Ο Τσαβούσογλου στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας του Ρώσου διπλωμάτη και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την θλίψη της χώρας του για τον άδικο χαμό του «φίλου της Τουρκίας».

Τα αιτήματα της ρωσικής πλευράς δεν περιορίζονται στο ζήτημα του εμφυλίου της Συρίας. Οι τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσία ζητά από την Τουρκία διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των διπλωματικών αντιπροσωπειών της στην γειτονική χώρα.

Ο Τσαβούσογλου ενημερώνει την Ουάσιγκτον

Αντιμέτωπος με τις πιέσεις της Μόσχας, ο Τσαβούσογλου επικοινωνεί εκτάκτως με τον απερχόμενο Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και μεταβιβάζει στην Ουάσιγκτον τις τελευταίες εξελίξεις στον άξονα Τουρκίας-Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, Τούρκοι αναλυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους σε ότι αφορά την προσκόλληση της Τουρκίας στο νέο Σύμφωνο της Μόσχας. Ο δημοσιογράφος και αναλυτής Φεχίμ Τάστεκιν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό άσκησε δριμύτατη κριτική στην πολιτική γραμμή που ακολουθεί η Άγκυρα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, μας υπενθυμίζει ότι στην περίπτωση της Συρίας, η προτεραιότητα της Άγκυρας εξακολουθεί να είναι η καταπολέμηση του κουρδικού κινήματος. Για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με τον κ. Τάστεκιν, οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην Συρία παραμένουν κλειστό κουτί.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις