Ρωσική «επέλαση» στην Αρκτική με διαστημικό πλοίο

Μετά την απαίτηση Πούτιν για την περαιτέρω ανάπτυξη των ρωσικών πυρηνικών, με το νέο «διαστημικό» πλοίο επιδιώκει η Ρωσίανα κυριαρχήσει στην κούρσα κατάκτησης της Αρκτικής. Θα κατασκευάσει ένα επαναστατικό παγοθραυστικό που θα διατηρεί τη Βόρεια Θαλάσσια Οδό ανοιχτή όλο τον χρόνο.


Ενώ οι ΗΠΑ αποφάσισαν προχθές να απαγορεύσουν επ' αόριστον την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ομοσπονδιακά χωρικά ύδατα στον Αρκτικό Ωκεανό, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του οικοσυστήματος της περιοχής, η Μόσχα κάνει ένα μεγάλο βήμα για να αποκτήσει τον έλεγχο της Αρκτικής.

Διαβάστε επίσης
• Άφησε την Ελλάδα και τα ΚΤΕΛ Καρδίτσας για να οδηγάει νταλίκα στον Αρκτικό
• Βόρειος Πόλος: «Φουντώνει» η μάχη της Αρκτικής -Λόγω της Κούφιας Γης;
• Προειδοποίηση από τη NASA: Ο Βόρειος Πόλος πλέον μετακινείται προς Λονδίνο κι Όχι προς Καναδά

Το φουτουριστικό πλοίο «Leader», το οποίο θα μπορούσε κανείς να μπερδέψει με διαστημόπλοιο των ταινιών Star Wars, είναι σχεδιασμένο ώστε να κρατά ανοιχτή όλες τις εποχές τη Βόρεια Θαλάσσια Οδό, που κανονικά ανοίγει για μόλις δύο μήνες τον χρόνο.

Στόχος του μήκους 178 μέτρων παγοθραυστικού είναι να επιτρέπει σε τάνκερ που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο με βάρος έως και 300.000 τόνων να περνούν από την Οδό (εκτείνεται από τη Θάλασσα του Κάρα, στα ανοιχτά της Σιβηρίας, έως τον Βερίγγειο Πορθμό) όλον το χρόνο.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο μοναδικός σχεδιασμός του πλοίου του δίνει τη μεγαλύτερη δυνατότητα ελιγμών στον κόσμο.


Στόχος των σχεδίων της κυβέρνησης είναι η κατασκευή ενός βασικού παγοθραυστικού πλοίου και δύο βοηθητικών που θα αντικαταστήσουν εκείνα που χρησιμοποιούνται από τη σοβιετική εποχή.

Το project αναπτύσσεται από το κρατικό ερευνητικό κέντρο Krylov στην Αγία Πετρούπολη και ακολουθεί τα αποκαλυπτήρια τον περασμένο Ιούνιο του μεγαλύτερου παγοθραυστικού που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Ρωσία, του «Arktika». «Αυτό θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τη χώρα μας ως προς τη διατήρηση της εθνικής άμυνας και την πλοήγηση της Αρκτικής όλο τον χρόνο και τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης σε μια περιοχή που είναι κρίσιμης σημασίας για τη Ρωσία και ολόκληρο τον κόσμο», είχε δηλώσει το καλοκαίρι ο Σεργκέι Κιριγένκο, διευθύνων σύμβουλος της Rosatom.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις