Όταν η φημισμένη χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδούσε Θεοδωράκη στα ελληνικά (BINTEO)

Η παγκοσμίως φημισμένη χορωδία Αλεξεντρόφ του Κόκκινου Στρατού που ξεκληρίστηκε στο δυστύχημα με το Τουπόλεφ, στη Μαύρη Θάλασσα, είχε κάνει περιοδεία και στην Αθήνα.


Το 2012 είχε μάλιστα τραγουδήσει και στα ελληνικά το τραγούδι «Όταν σφίγγουν το χέρι» του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι περισσότεροι απ' τους επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, ήταν μέλη της φημισμένης παγκοσμίως χορωδίας Αλεξαντρόφ του ρωσικού στρατού.

Διαβάστε επίσης
• Τα αίτια της πτώσης του ρωσικού μεταγωγικού (BINTEO)
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ 1 (ΒΙΝΤΕΟ)
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ 2 (ΒΙΝΤΕΟ)
Συρία: Οι Ρώσοι δοκίμασαν 162 νέα Όπλα

Για την ώρα μόνο υποθέσεις γίνονται για τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούσε το αεροσκάφος τα τελευταία 33 χρόνια και είχε κάνει 6.689 ώρες πτήσεις από το 1983. Τελευταία φορά πέρασε από μεγάλο τεχνικό έλεγχο το Δεκέμβριο του 2014 και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το στρατιωτικό Ensemble του Κόκκινου Στρατού, όπως λέγεται, ήταν ένα από τα σύμβολα της Ρωσίας στο εξωτερικό, όπου συμμετείχε σε πολλά κοντσέρτα με μεγάλη επιτυχία. Ιδρύθηκε το 1928 από τον Αλεξάντερ Αλεξαντρόφ, ο οποίος λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συνέθεσε τον εθνικό ύμνο της τότε Σοβ. Ένωσης.

Τραγική ειρωνεία: ο Αλεξαντρόφ πέθανε το 1946 στο Βερολίνο σε τουρνέ της χορωδίας στο εξωτερικό. Στο ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνονταν πάνω από 2000 κομμάτια, από φολκλορικά τραγούδια και ύμνοι για το σοβιετικό καθεστώς μέχρι θρησκευτικοί ύμνοι.



Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'