Χίλαρι και Τραμπ μαζί σε φαγοπότια και πάρτι -Υποκρίνονται τους «αντιπάλους»;

«Όταν η Χίλαρι και ο Ντόναλντ ήταν φίλοι». Με το χρυσαφί μεταξωτό φόρεμα και τα μαργαριτάρια της, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να διασκεδάζει με την καρδιά της με κάποιο αστείο του Ντόναλντ Τραμπ – «έμοιαζαν σαν δύο ερωτευμένους τινέιτζερ», σχολιάζει ο Ντέιβιντ Πάτρικ Κολούμπια στο New York Social Diary.


«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της πρώτης αναμέτρησης μεταξύ δύο Νεοϋορκέζων υποψηφίων για την προεδρία, ύστερα από την αναμέτρηση του Δημοκρατικού προέδρου Φράνκλιν Ρούζβελτ με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Τόμας Ντιούι πριν από 72 χρόνια... Τη νύχτα των εκλογών, τόσο το πάρτι του νικητή όσο και το νυχτέρι του ηττημένου θα γίνουν στο Μανχάταν».

Δείτε επίσης
• «Επίθεση» Ερντογάν εναντίον ΗΠΑ και Χίλαρι
• Δηλητηρίαση της Χίλαρι; Θεωρίες συνωμοσίας, σενάρια και ο ρόλος της Τσέλσι Κλίντον
• Πρόβλημα υγείας για την Χίλαρι;

Αυτή τη διάσταση της εκλογικής μάχης Κλίντον - Τραμπ δίνει εκτενές κείμενο της Μορίν Ντάουντ στο ένθετο των New York Times. Πρόκειται για ένα χρονικό των σχέσεων μεταξύ αυτών των δύο τόσο διαφορετικών προσωπικοτήτων, που δεν ήταν πάντα τόσο εχθρικές, όπως μας υπενθυμίζει ο τίτλος του σχετικού άρθρου: «Όταν η Χίλαρι και ο Ντόναλντ ήταν φίλοι». Κάτω από τον τίτλο φιγουράρουν δύο φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους. Η πρώτη είναι από τον γάμο του Ντόναλντ με τη Μελάνια Τραμπ, στην υπερπολυτελή έπαυλή του στη Φλόριντα, το 2005. Με το χρυσαφί μεταξωτό φόρεμα και τα μαργαριτάρια της, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να διασκεδάζει με την καρδιά της με κάποιο αστείο του Ντόναλντ Τραμπ – «έμοιαζαν σαν δύο ερωτευμένους τινέιτζερ», σχολιάζει ο Ντέιβιντ Πάτρικ Κολούμπια στο New York Social Diary. Ακολουθεί μια πολύ πιο πρόσφατη φωτογραφία, από την τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων στο Σεντ Λιούις. Eνας αναψοκοκκινισμένος Τραμπ, που μοιάζει να έχει βγει από ταινία του Χίτσκοκ, καιροφυλακτεί πίσω από την πλάτη της Κλίντον, ενώ αυτή μιλάει στο βήμα, έχοντας απέναντί της τρεις γυναίκες που είχαν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων του συζύγου της. Τις κουβάλησε στην αίθουσα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, σε ένα είδος αντιπερισπασμού έναντι των αποκαλύψεων για τις διαβόητες σεξιστικές του τοποθετήσεις.

Eχοντας μετακομίσει στη Νέα Υόρκη από την Ουάσιγκτον το 2000, οι Κλίντον προσπαθούσαν να ανακάμψουν ύστερα από την υπόθεση Λεβίνσκι και τη δικαστική διερεύνηση ενός άλλου σκανδάλου, οικονομικής φύσης, που ενέπλεξε τον πρώην πρόεδρο. Λέγεται ότι τέσσερις από τις πιο διάσημες λέσχες της μεγαλούπολης όπου είχε προσπαθήσει να γίνει μέλος ο Μπιλ Κλίντον του έκλεισαν την πόρτα. Oχι όμως ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας δέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες τον πρώην πρόεδρο στο ιδιόκτητο συγκρότημα γκολφ, που βρισκόταν σε απόσταση μόλις 10 χλμ. από την κατοικία των Κλίντον. Οι δύο άνδρες έπαιζαν συχνά μαζί γκολφ και φαίνεται να ανέπτυξαν κάποια χημεία. Γεγονός είναι ότι ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων και διάσημος παρουσιαστής τηλεοπτικού ριάλιτι σόου χρηματοδότησε γενναία την εκστρατεία της Χίλαρι για τη Γερουσία. Aλλωστε, οι πολιτικές του απόψεις ήταν ιδιαίτερα ελαστικές. Ανάμεσα στο 1999 και στο 2012 άλλαξε επτά φορές κομματική ταυτότητα – Δημοκρατικός, Ανεξάρτητος, Ρεπουμπλικανός.

Υπάρχει μια οργιαστική φημολογία γύρω από τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Μπιλ Κλίντον στην απόφαση του Τραμπ να κατέβει υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών. Πηγές και από τα δύο μεγάλα κόμματα φέρουν τον πρώην πρόεδρο να ενθαρρύνει τον Τραμπ, σε τηλεφωνική τους συνδιάλεξη, τον Μάιο του 2015, να διεκδικήσει το χρίσμα, πιστεύοντας ότι είχε καλές πιθανότητες να το κερδίσει.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν το επιβεβαιώνει. Κάποιοι εικάζουν ότι ο μεφιστοφελικός Κλίντον έσπρωξε τον Τραμπ προς τα εκεί θεωρώντας ότι θα είναι εύκολος αντίπαλος για τη σύζυγό του. Στενοί συνεργάτες της Χίλαρι αντιμετωπίζουν σκωπτικά τις εικασίες αυτές. «Ο Μπιλ δεν είναι Φρανκ Αντεργουντ», δηλώνουν, παραπέμποντας στον κυνικό αντιήρωα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «House of Cards».


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'