Η μεγαλύτερη επίθεση χάκερς της ιστορίας ήταν η κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα

Η κυβερνοεπίθεση των χάκερς που προκάλεσε προβλήματα στο Ίντερνετ των ΗΠΑ και της δυτικής Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα προήλθε από ένα νέο «όπλο», το Mirai botnet και ήταν πιθανότατα η μεγαλύτερου του είδους της στην ιστορία, εκτιμούν ειδικοί, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian. Φήμες ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η Ρωσία.


 Στόχος ήταν οι servers της Dyn, μιας εταιρείας με σημαντικό ρόλο στις υποδομές του συστήματος DNS (Domain Name System) και προκλήθηκαν προβλήματα σε πολλές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το Twitter, το Netflix, το CNN κ.α. Ο λόγος των προβλημάτων ήταν μια επίθεση DDoS (distributed denial of service), όπου ένα δίκτυο υπολογιστών (γνωστό ως botnet) μολυσμένων με ειδικό malware, συντονίζεται για να «βομβαρδίζει» έναν server με traffic μέχρι να καταρρεύσει.

Δείτε επίσης
• Επίθεση τεράστιας κλίμακας από hackers στις ΗΠΑ
• Πέντε τρόποι προστασίας της προσωπικής σας ζωής στο Facebook
• «Τσάκωσαν» έναν από τους μεγαλύτερους κυβερνοεγκληματίες και τον άφησαν με εγγύηση
• Ρωσική Μαφία και στο hacking «χτυπάει» τράπεζες

 Η επίθεση φαίνεται να ενορχηστρώθηκε μέσω ενός «όπλου» ονόματι Mirai botnet. Σύμφωνα με blogpost της Dyn, το Mirai ήταν η κύρια πηγή του κακόβουλου traffic. Εν αντιθέσει με άλλα botnets, που κατά κανόνα αποτελούνται από υπολογιστές, το Mirai αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από συσκευές «internet of things», δηλαδή ψηφιακές κάμερες, DVR players κ.α. Από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές συνδεδεμένες στο Ίντερνετ συσκευές προς χρήση, οι επιθέσεις από το Mirai είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τις «συμβατικές» DDoS επιθέσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, που διερευνά ακόμα την επίθεση, υπήρξαν αναφορές ότι η ισχύς της επίθεσης έφτασε τα 1,2Tbps. Εάν αυτές ισχύουν, τότε η επίθεση της 21ης Οκτωβρίου είχε τη διπλάσια επίθεση από την ισχυρότερη επίθεση του είδους που είχε γίνει στο παρελθόν. Σημειώνεται πως το Mirai είχε χρησιμοποιηθεί και για μια επίθεση εναντίον του blog θεμάτων ασφαλείας πληροφορικής Krebs on Security, του πρώην δημοσιογράφου της Washington Post, Μπράιαν Κρεμπς, τον Σεπτέμβριο.

Οι αμερικανικές αρχές  μιλούν ήδη για ρωσική επίθεση από χάκερς.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις