Αστυνομικοί και άτομα της «Υψηλής Κοινωνίας» στο κύκλωμα των Ρομά

Άτομα της υψηλής κοινωνίας του Κολωνακίου και των Β.Προαστίων αλλά και δεκάδες αστυνομικοί αλλά και από διάφορες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα φέρεται ότι είχαν σχέσεις με το μαφιόζικο κύκλωμα των Ρομά και το τροφοδοτούσαν με πληροφορίες για επικείμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωσή του. Ωστόσο, μόνο τρεις αστυνομικοί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης...


 Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛΑΣ δεκάδες είναι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες της Αθήνας που εμπλέκονται αλλά και ένας αστυνομικός διευθυντής φαίρεται να ενημέρωσε έναν εκ των επικεφαλής της σπείρας με τις Φεράρι για να πάρει τα μέτρα του, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση…

Ωστόσο, παρά την προειδοποίηση, εκείνος δεν πρόλαβε να αντιδράσει...

Δείτε επίσης
• Συνελήφθη και ο γνωστός κοσμηματοπώλης των Β.Προαστίων για εμπλοκή στο κύκλωμα των Ρομά
• Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστήριου Αλέξανδρος Αγγλούπας -Λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος στη συμμορία των Ρομά
•  Ριζάι: «Είτε με δικάσετε είτε όχι σε ενάμιση χρόνο θα είμαι έξω» -Αποφυλακίζεται αφού συμπληρώνει τη ποινή των ισοβίων

 Συνολικά, έγιναν περισσότερες από 60 έρευνες και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών-κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα. Επιπλέον, βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια, ασύρματοι και πολύ μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων, κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και ποσότητες ναρκωτικών.

Τα παραπάνω από καθεστωτικά ΜΜΕ.

Και ολοκληρώνουμε την ανάρτησή μας όπως αρχίσαμε. Παραθέτοντας προηγούμενο δημοσίευμα μας: https://vathikokkino.gr/archives/7189

Διαβάζοντας ένα ρεπορτάζ απ’ το περιοδικό «Επίκαιρα» θυμηθήκαμε ένα χρονογράφημα συντρόφου που υπάρχει στο μπλογκ μας. (Διαβάστε το για να σας ρθει στο μυαλό, εκτός των άλλων … λεξιλόγιο Τσιφόρου).

Στο κείμενο του περιοδικού που επικαλεστήκαμε βλέπουμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας το «θαυμαστό έργο» της μπασκηναρίας.  Δεν μας κάνει κάποια αποκάλυψη αφού «το σίγουρο είναι ότι όλοι γνωρίζουν τα πάντα, αλλά κανείς δεν μιλά» όπως γράφει το περιοδικό. Και αναφέρετε στις δραστηριότητες των μπάτσων που έχουν σαν αντικείμενο «καφετέριες ή καφενεία, οίκοι ανοχής, μασατσίδικα και studios, όπως είναι η νέα ονομασία των ακριβότερων πορνείων στην Αθήνα, μπαρμπουτιέρες, στριπτιτζάδικα, νυχτερινά κέντρα αλλά και μπαρ πλήρωναν και πληρώνουν κανονική προστασία σε μεικτή ομάδα μπράβων, πρώην και νυν αστυνομικών»…. «Η παροιμία βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση, αφού ιθύνοντες νόες του κυκλώματος είναι άνθρωποι που κινούν τα νήματα, δηλαδή ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας».

«Κατά την άποψη μου, στις φυλακές είναι το διευθυντήριο του ανοργάνωτου εγκλήματος. Γιατί του οργανωμένου βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173».

Βασίλης Στεφανάκος

O Βασίλης Στεφανάκος είναι ίσως ο πιο «διάσημος» κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές. Ένας τύπος που κατηγορείται με τον μισό ποινικό κώδικα (από υποθέσεις εκβιασμών στο χώρο της νύχτας, μέχρι για συμμετοχή στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα-Ριζάι με ελικόπτερο απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η παραπάνω εκτίμηση του περιλαμβάνεται σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα ενώ παραμένει κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η δήλωση του γιατί πριν φυλακιστεί, όταν ήταν στις «δόξες» του, είχε στην δούλεψη του δεκάδες μπάτσους. («Είκοσι αστυνομικοί κάλυπταν τον Βασίλη Στεφανάκο. Και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα του "αρχινονού"» είχε γράψει το «Βήμα»).

Για όσους δεν γνωρίζουν να γράψουμε ότι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173 στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Από το tsak-giorgis

Αόρατα Γεγονότα 

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'