ΗΠΑ: Το 12% των νέων προτιμά ένας γιγάντιος μετεωρίτης να χτυπήσει τη Γη παρά τους Κλίντον & Τραμπ

Το 12% των νέων Αμερικανών θα προτιμούσε να χτυπήσει ένας γιγάντιος μετεωρίτης τη Γη, από το να περάσει τις πόρτες του Λευκού Οίκου οποιοσδήποτε από τους δύο προεδρικούς υποψηφίους Κλίντον και Τραμπ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση εθνικής εμβέλειας που διενέργησε το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Λόουελ (UMASS Lowell).


Ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων Αμερικανών έως 35 ετών προτιμά τη Χίλαρι Κλίντον, με την υποψήφια των δημοκρατιών να συγκεντρώνει το 61% έναντι του 22% των νέων Αμερικανών, οι οποίοι προτιμούν τον Αμερικανό μεγιστάνα, Ντόναλντ Τραμπ.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.250 Αμερικανοί, από όλες τις Πολιτείες, ηλικίας από 18 έως 35 ετών.

Δείτε επίσης
• Χίλαρι και Τραμπ μαζί σε φαγοπότια και πάρτι -Υποκρίνονται τους «αντιπάλους»;
• ΝΑΤΟ και ΗΠΑ περικυκλώνουν τη Ρωσία -Προεόρτια Παγκόσμιας Σύρραξης;
• Δηλητηρίαση της Χίλαρι; Θεωρίες συνωμοσίας, σενάρια και ο ρόλος της Τσέλσι Κλίντον

Ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων Αμερικανών έως 35 ετών προτιμά τη Χίλαρι Κλίντον, με την υποψήφια των δημοκρατιών να συγκεντρώνει το 61% έναντι του 22% των νέων Αμερικανών, οι οποίοι προτιμούν τον Αμερικανό μεγιστάνα, Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, όταν οι ερωτήσεις περιπλέκονται, το στατιστικό τοπίο αλλάζει εντελώς. Προτείνοντας στους Αμερικανούς τα επιπλέον υποθετικά σενάρια, μιας δια βίου προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, μιας τυχαίας επιλογής μεταξύ Κλίντον και Τραμπ χωρίς εκλογές και το ενδεχόμενο πρόσκρουσης μετεωρίτη, το 33% προτιμά την Κλίντον, το 27% θα ήθελε μια ισόβια προεδρία του νυν προέδρου, το 16% συντάσσεται με τον Τραμπ ενώ ένα 12% θα διάλεγε την πρόσκρουση μετεωρίτη στον πλανήτη και άλλο ένα 12% την τυχαία επιλογή ενός εκ των δύο υποψηφίων χωρίς εκλογές.

Ενδεικτικό της αβεβαιότητας των νέων Αμερικανών πάντως είναι ότι όταν τα ίδια «απίθανα σενάρια» δεν τους παρουσιάζονταν σε συγκεντρωτική λίστα αλλά ένα προς ένα, ξεχωριστά, ως εναλλακτική προοπτική στην εκλογή είτε της Κλίντον είτε του Τράμπ , το 39% πρόκρινε την ισόβια προεδρία Ομπάμα, το 26% προτιμούσε την τυχαία επιλογή από την «ταλαιπωρία» της εκλογικής διαδικασίας και το 23% την πρόσκρουση ενός γιγαντιαίου μετεωρίτη στην Γη.

«Φυσικά δεν λαμβάνουμε τοις μετρητοίς την απάντηση για τον γιγάντιο μετεωρίτη αλλά, ακόμη και έτσι, η αντίδραση αυτή από σημαντική μερίδα των νέων καταδεικνύει τη δυσαρέσκεια αρκετών ερωτηθέντων για τους δύο υποψηφίους, καθώς και την 'πολιτική απόσταση' των νέων από την εκλογική διαδικασία», σχολιάζει ο καθηγητής Τζόσουα Ντάικ, επικεφαλής της ομάδας που συνέλεξε και ανέλυσε τα δεδομένα της ανεξάρτητης δημοσκόπησης.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'