Νέα Διακρατική συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας -Υπεγράφη η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream

Τώρα εσείς μπορείτε να περιμένετε να σας δώσουν οι ορθόδοξοι Ρώσοι την Μπόλην όπως λένε οι προφητείες των γερόντων μπλα μπλα αλλά... η πραγματικότητα λέει άλλα:
Διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream υπέγραψαν με πλήρη επισημότητα Ρωσία και Τουρκία, μετά τη συνάντηση των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο παγκόσμιας συνδιάσκεψης για την ενέργεια.


Γράφει ο Αντίγονος

Ο υποθαλάσσιος αγωγός Turkish Stream θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Αρχική πρόθεση της Μόσχας ήταν να τον επεκτείνει και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας. Δεν είναι γνωστό εάν η ρωσική πλευρά επιμένει σε αυτό το στόχο, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μας αφήνει και θα μας κάνει ντα. Όχι εμένα δηλαδή αλλά τους πρωθυπουργούς κλπ του προτεκτοράτου μας τουλάχιστον από το 1980 ως τα σήμερα.

Δείτε επίσης:
• Πούτιν: Η Μόσχα κάνει προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη «φίλη» Τουρκία
• Τουρκία: Κάλεσμα στη Ρωσία για συμμαχία εναντίον του ISIS
• «Το ξανθό γένος» που θα σώσει την Ελλάδα- Το ωραίο παραμύθι, που οι Έλληνες το πλήρωναν πάντα με αίμα...

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται οι αγωγοί της Ουκρανίας και η Ρωσία κερδίζει πολύτιμα έσοδα από την χρήση του δικτύου της και παρακάμπτει την εχθρική χώρα.

Σύμφωνα με τον ρωσικό κολοσσό Gazprom, που έχει αναλάβει το έργο, η κατασκευή μπορεί να αρχίσει στα τέλη του 2017, με στόχο την ολοκλήρωση του αγωγού έως το 2019. Η Gazprom έλαβε τις πρώτες άδειες για τεχνικές μελέτες τον Σεπτέμβριο.

Ο αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει έως και 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου κάθε χρόνο. Εξ αυτών, τα 15,75 δισεκ. κυβικά μέτρα θα προορίζονται για την Τουρκία.

Επί τάπητος στη συνάντηση των δύο ηγετών τέθηκε επίσης η ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, που κατέρρευσαν μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά στα τέλη Νοεμβρίου. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η αναθέρμανση των διμερών σχέσεων συνεχίζεται.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, όπου Μόσχα και Άγκυρα συχνά έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα.

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'