Εγκαταλείπουν το Δημόσιο για να εργαστούν στη Fraport Greece

Την μονιμότητα και τη σιγουριά της δημοσιοϋπαλληλίας που αποτελεί πυλώνα του «ελληνικού ονείρου» για... γενιές Ελλήνων, εγκαταλείπουν στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προκειμένου να απασχοληθούν στο έργο της αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.


Να υπενθυμίσουμε ότι η Fraport είναι η κρατική γερμανική εταιρεία αεροδρομίων. Πρόκειται για μια εταιρεία κολοσσό με έδρα το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που περιλαμβάνει και την αεροπορική εταιρεία Lufthansa. Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε οικονομικό σχήμα με κοινοπραξία Fraport-ομίλου Κοπελούζου.

Δείτε επίσης
• Η Γερμανία έχει ανάγκη χιλιάδες οδηγούς!
• Χώρα γερόντων και μειωμένη ως και κατά 2 εκατ. η Ελλάδα το 2050
• Επιστήμονες κι ειδικευμένοι εγκαταλείπουν την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικός αριθμός στελεχών της ΥΠΑ, έχει παραιτηθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής αίτησης παραίτησης, έχοντας εξασφαλίσει καινούργια επαγγελματική στέγη στη Fraport Greece.

Πρόκειται, ως επί το πλείστον, για διευθυντικά στελέχη της ΥΠΑ που θα στελεχώσουν, σε αντίστοιχες θέσεις, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα διαχειρίζεται η κοινοπραξία
Fraport-Slentel για διάστημα 40 ετών. Τα ανώτερα στελέχη της ΥΠΑ διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία, την οποία έχουν, πλέον, την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν λόγω της παραχώρησης των αερολιμένων στο ελληνογερμανικό σχήμα.

Συνωστισμός υποψηφίων

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των υποβληθέντων βιογραφικών στη Fraport Greece χαρακτηρίζεται εξωπραγματικός και είναι υπερπολλαπλάσιος των 1.700 σημειωμάτων που είχε λάβει πριν από τέσσερις μήνες η εταιρεία, όπως είχε δηλώσει, τότε, ο πρόεδρος του γερμανικού ομίλου Stefan Schulte.

Η εταιρεία θα προσλάβει συνολικά περίπου 530-550 άτομα που θα απασχοληθούν σε διοικητικές θέσεις εργασίας, σε κεντρικό επίπεδο και στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ παραμένει σε αναζήτηση διευθυντικών στελεχών.

Μέχρι σήμερα η Fraport Greece έχει πραγματοποιήσει 70 προσλήψεις που αφορούν, κατά βάση, την στελέχωση των κεντρικών της γραφείων στην Αθήνα.

Ευκαιρίες για τους retailers

Κατά την ανακαίνιση των αεροδρομίων, η Fraport Greece θα δώσει έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη, ανάδειξη και ανασχεδιασμό των εμπορικών επιφανειών, στην ενίσχυση των υφισταμένων καταστημάτων και στην προσθήκη νέων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παίκτες του λιανεμπορίου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία καταστημάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια, δεδομένου ότι η αναβάθμιση των αερολιμένων με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης θα δημιουργήσει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες δραστηριοποίησης.

Πότε θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση

Το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας, που θα οδηγήσει στην άμεση εκταμίευση ποσού 1,23 δισ. ευρώ από την κοινοπραξία Fraport-ομίλου Κοπελούζου, επιδιώκεται να πραγματοποιηθεί τέλη της χρονιάς. Ωστόσο, μέλλει να φανεί, εάν η διευθέτηση ορισμένων, τεχνικού χαρακτήρα ζητημάτων, θα επιτρέψει να πέσουν οι υπογραφές έως το τέλος του Δεκεμβρίου ή εάν, τελικά, το οικονομικό κλείσιμο λάβει χώρα αρχές του 2017. Πάντως, το βασικό προαπαιτούμενο, ο μετασχηματισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει ολοκληρωθεί.

Από την αποκρατικοποίηση, το Δημόσιο θα εισπράξει 1,23 δισ. ευρώ, ενώ έχει λαμβάνειν ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα ύψους 22,9 εκατ. ευρώ και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται, ετησίως, ως ποσοστό 28,2% και 28,94% των ebitda των περιφερειακών της ομάδας Α και Β, αντίστοιχα.

Αναφορικά με τα τέλη, η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπει την αναπροσαρμογή τους - όταν τα αεροδρόμια παραχωρηθούν - σε 13 ευρώ από 12 και 22 ευρώ που αυτά διαμορφώνονται, σήμερα, για τη ζώνη εντός και εκτός Σένγκεν, αντίστοιχα.

Επίσης, όταν ολοκληρωθεί η επένδυση - σε τέσσερα έως πέντε χρόνια - η κοινοπραξία διαθέτει τη δυνατότητα να αυξήσει τα τέλη στα 18 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη, χρέωση που θα παραμένει χαμηλότερη σε σχέση με τα συγκρινόμενα αεροδρόμια άλλων χωρών, όπως η Τουρκία και η Ισπανία.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'