Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί -Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαζικές προσελεύσεις και οι ενδείξεις αλληλεγγύης απέτρεψαν χτες τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους και τραπεζιτών.


Να ανατρέπεται πλήρως φαίνεται η εικόνα περί μη πραγματοποίησης πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο που η κυβέρνηση βιαστικά και υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων «φιλοτέχνησε» με καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς προ δέκα ημερών. Οι εικόνες σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα και η ένταση μεταξύ πρόθυμων συμβολαιογράφων να διενεργήσουν εκπλειστηριάσεις αποδεικνύουν το πρόβλημα που υπάρχει, την αδυναμία μονομερούς νομοθετικής παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης και τη μεγέθυνση του κλίματος αγανάκτησης καθώς εθιμικά μόνο κι όχι βάσει του γράμματος κάποιου νόμου θα προστατεύεται η περιουσία των κοκκινισμένων από χρέη πολιτών από εδώ και στο εξής.

Δείτε επίσης
• Τετάρτη 13 Γενάρη 2015 ξεκίνησαν οι Πλειστηριασμοί Σπιτιών -Όλο το Πρόγραμμα αναλυτικά σε όλα τα Ειρηνοδικεία
• Μισθοί σοκ στην Ελλάδα -Πλέον υπάρχει η γενιά των 100 ευρώ
• Κατά 30% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης
• Ελλάδα: «Μια χώρα βυθισμένη σε σοκ»
• Το Μισθοδικείο αποφάσισε: Αντισυνταγματικές οι περικοπές των δικαστών -Είναι νόμιμες όταν πρόκειται για συντάξεις ή μισθούς του υπόλοιπου λαού;

Η κυβέρνηση βιαστικά έσπευσε να ανακοινώσει ένα μέτρο, γνωρίζοντας όμως πως δύσκολα θα δοθεί συναίνεση εκ μέρους των δανειστών. Ακόμα και μέχρι την Τρίτη, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών δεν είχαν ενημερωθεί καν για μια τέτοιου είδους νομοθετική πρωτοβουλία με αποτέλεσμα για μεγάλο διάστημα οι κατοικίες, τα αγροτεμάχια, τα γραφεία και άλλα περιουσιακά στοιχεία να είναι βορά στην διάθεση τραπεζών και Δημοσίου. Βέβαια ακόμα κι αν η πρόταση προστασίας συζητηθεί από τα κλιμάκια των δανειστών κάθε άλλο παρά βέβαιη δεν είναι μια συμφωνία καθώς όλοι γνωρίζουν πως οριζόντιες δράσεις προστασίας της περιουσίας δεν βρίσκουν σύμφωνους τους Τροϊκανούς.

Ήδη ομάδες ακτιβιστών και οφειλετών φθάνουν μέχρι του σημείου να θεωρούν ένα ακόμα πυροτέχνημα εκ μέρους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ τη σχετική εξαγγελία προστασίας, ανάλογο με τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ περί παγώματος των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών που ποτέ δεν προχώρησε.

Όμως το πρόβλημα είναι πως η κυβέρνηση κάτω από τις άμεσες πλέον πιέσεις των ακτιβιστών και των θιγόμενων κόκκινων ως προς τα χρέη πολιτών, παραπαίει. Και φυσικά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα προκύψει εάν σε κάποιο Ειρηνοδικείο δεν προφθάσουν να παραστούν ακτιβιστές και τελικά χαθεί κάποιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Όμως ακόμα κι αν προχωρήσει τελικά η όποια παρέμβαση, το πρόβλημα δεν αναμένεται να λυθεί καθώς περιουσιακά στοιχεία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βγουν στο σφυρί. Το γεγονός πως μέριμνα αναμένεται να υπάρξει μόνο για την α κατοικία και πως θα υπάρξουν κατασχέσεις ακόμα και για 5.000 ευρώ ολόκληρων αγροτεμαχίων ή διαμερισμάτων (έστω κι αν είναι β΄ κατοικία) μεγεθύνει το πρόβλημα και το αδιέξοδο. Κι αυτό διότι οι πλειστηριασμοί είναι ευθέως δυσανάλογοι μεταξύ ποσού οφειλής και περιουσίας που χάνεται. Ήδη εχθές αποσοβήθηκαν πράξεις για χρέη κάτω των 10.000 ευρώ όμως κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή και μετά από αυτήν. Η εικόνα αυτή πόρρω απέχει από όσα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν περί δίκαιων εκπλειστηριάσεων σε περιουσίες εχόντων.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικράτησε στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού χωραφιού στον Χορτιάτη όπου παρολίγον να χαθεί ένα χωράφι για μια πολύ μικρή οφειλή 9.000 ευρώ.

Το γεγονός πως η πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, κυρία Χρουσαλά-Μπιλίση, θέλησε να σπάσει την απεργία του κλάδου της και προσκόμισε στους διαδηλωτές την άδεια για τη διενέργεια του πλειστηριασμού εξόργισε τους διαδηλωτές και τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε λιντσάρισμα της. Βέβαια αυτό που δεν γνώριζαν είναι πως ο πλειστηριασμός δεν αφορούσε κόκκινο χρέος προς το Δημόσιο αλλά προς τράπεζες. Κι εκεί η κυβέρνηση δεν έχει εξαγγείλει καμία προστασία.

Ένταση, ωστόσο, επικράτησε σήμερα το απόγευμα και έξω από το Ειρηνοδικείο Πατρών, όταν δύο συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να «σπάσουν» την αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών, που είχε αποφασιστεί για σήμερα από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαδηλωτές, συλλογικότητες, φορείς και αντιεξουσιαστές, που εμπόδιζαν την είσοδο.

Οι δύο συμβολαιογράφοι αποχώρησαν έπειτα από λίγη ώρα και αφού αποφασίστηκε η αναβολή των περιπτώσεων.Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις