Η Τουρκία ανησυχεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει το πάνω χέρι στο Αιγαίο και ζητά τερματισμό της επιχείρησης του ΝΑΤΟ

Να μπει τέλος στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τον περιορισμό των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, θέλει η Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη μείωση του αριθμού των ατόμων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα, δείχνει ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για περιπολίες πολεμικών πλοίων στις ακτές της γείτονας χώρας. Η Τουρκία είναι δυσαρεστημένη με την παρουσία των ΝΑΤΟϊκών πλοίων στο Αιγαίο και ανησυχεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη διαμάχη για την κυριότητα νησιών του Αιγαίου.


Σύμφωνα με δύο πηγές που σχετίζονται με το θέμα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ τόνισε στους ομολόγους του ΝΑΤΟ την Τετάρτη ότι η Άγκυρα δεν βλέπει πλέον τον λόγο να συνεχιστεί η συγκεκριμένη αποστολή μετά τα τέλη Δεκεμβρίου, παρά την ισχυρή υποστήριξη της συμμαχίας για το αντίθετο.

Δείτε επίσης
• «Όργιο» Παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη - 46 παραβιάσεις και 2 παραβάσεις
• Νέο τουρκικό «πάρτι» παραβιάσεων στο Αιγαίο
• ΝΑΤΟ και ΗΠΑ περικυκλώνουν τη Ρωσία -Προεόρτια Παγκόσμιας Σύρραξης;
• Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ξανά: «Θα προστατεύσουμε τους ομοεθνείς μας στην Ελλάδα»

«Ήταν μια προσωρινή αποστολή και ο στόχος της έχει επιτευχθεί. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να επεκταθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Ισίκ την Πέμπτη σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Και πρόσθεσε: «Είτε η δύναμη του ΝΑΤΟ παραμείνει είτε όχι, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για περιορισμό των μεταναστών».

Όλα αυτά την ώρα που το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πέρασμα από την Λιβύη στην Ιταλία, με την Τουρκία να στέλνει πλοία και αεροπλάνα για θαλάσσιες και εναέριες περιπολίες.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ερωτηθείσα τι θα συμβεί το 2017, απάντησε: «Θα πρέπει να το δούμε τότε».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ υπερασπίστηκε πάντως την εν λόγω επιχείρηση, δηλώνοντας ότι τα πλοία του Οργανισμού είναι σε θέση να εντοπίζουν πολύ πιο γρήγορα τους διακινητές, σε σχέση με την ελληνική και την τουρκική ακτοφυλακή.

«Έχουμε δει μια πολύ σημαντική μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων και ήμαστε σε θέση να κόψουμε τις γραμμές των εγκληματικών δικτύων που τις οργανώνουν», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το Reuters, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία είναι δυσαρεστημένη με την παρουσία των ΝΑΤΟϊκών πλοίων στο Αιγαίο και ανησυχεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη διαμάχη για την κυριότητα νησιών του Αιγαίου.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ, ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ- ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ...!!!
    Λίγο πριν το μεγάλο τσουνάμι.!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=L_hBjTb2Ze0

    Όταν λοιπόν το ίδιο το καθεστώς εξουσίας απειλεί άμεσα και πρακτικά την ίδια την επιβίωση του λαού και της πατρίδας, κάνει αναπόδραστη την κοινωνική και πολιτική εξέγερση. Κανένα σύστημα καταστολής, κανένα σύστημα βίας, φυσικής και πνευματικής, δεν μπορεί να αποτρέψει την - αργά ή γρήγορα - μετωπική αναμέτρηση ανάμεσα στο λαό και το καθεστώς εξουσίας. Μπορεί να την καθυστερήσει, να την αναβάλει, να την παρακάμψει πρόσκαιρα, αλλά να την αποφύγει δεν μπορεί με κανένα τρόπο.
    Αυτό ακριβώς το νόημα έχει και η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος (120.4), η οποία δεν είναι παρά μια επιτακτική εντολή στον κάθε πολίτη ξεχωριστά και στη μεγάλη πλειοψηφία συνολικά.
    Όταν ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ δεν λειτουργεί υπέρ του πολίτη, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, που αναγνωρίζει το Σύνταγμα "επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'