Η διατροφή με αλλαντικά μπορεί να προκαλέσει καρκίνο!

Η πλούσια σε αλλαντικά διατροφή πολύ πιθανόν να συνδέεται με τον καρκίνο του εντέρου, του παγκρέατος και του προστάτη. Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Υγείας βασίστηκαν σε περισσότερες από 800 μελέτες για το επεξεργασμένο κρέας, όπως είναι τα αλλαντικά, και για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.


Στα λεγόμενα «κόκκινα» κρέατα περιλαμβάνονται το χοιρινό, το βοδινό, το μοσχαρίσιο, το αρνίσιο, το κατσικίσιο και το κρέας του αλόγου. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι το γεγονός πως τα αλλαντικά και το κόκκινο κρέας ενώ βρίσκονται στην ίδια λίστα με τον καπνό και τον αμίαντο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου.

Δείτε επίσης
• Καταρρίπτοντας 9 μύθους για το γάλα
• Γιατί ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβουλεύουν να σταματήσουμε αμέσως τη δίαιτα;
• Ναρκωτικά: Ο απλός τρόπος απεξάρτησης που κρύβουν οι εξουσιαστές
• Stress και σωματική καταπόνηση διπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος!

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας, Κρίστοφερ Γουάιλντ: «Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις σημερινές συστάσεις για τη δημόσια υγεία, για περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος».

Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Υγείας βασίστηκαν σε περισσότερες από 800 μελέτες για το επεξεργασμένο κρέας, όπως είναι τα αλλαντικά, και για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο καρκίνος του εντέρου, του παγκρέατος και του προστάτη είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με την πλούσια διατροφή σε αλλαντικά.

Γι' αυτό, περιορίστε την καθημερινή κατανάλωση αλλαντικών και κόκκινου κρέατος, προστατεύοντας εσάς και την οικογένειά σας.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'