Η Συρία κατέρριψε αεροσκάφη του Ισραήλ -Αρνείται το γεγονός το Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ισραήλ αρνείται τους ισχυρισμούς της συριακής κυβέρνησης ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά την έναρξη της επταήμερης εύθραυστης εκεχειρίας στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) διέψευσαν αμέσως την συριακή αναφορά, λέγοντας ότι μια συριακή αντιαεροπορική συστοιχία είχε όντως πυροβολήσει το ισραηλινό αεροσκάφος, αλλά αστόχησε.

Δείτε επίσης
• Τα 20 Σημάδια που δείχνουν ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει
• Οι Ισλαμιστές γενοκτονούν τους «Σατανιστές» Γιαζίντι σε Συρία και Ιράκ
• Ο αργός θάνατος του Ευφράτη - «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά»

«Νωρίς το πρωί, δύο πύραυλοι ξεκίνησαν από τη Συρία αφού η ισραηλινή αεροπορία IAF στόχευσε θέσεις του συριακού πυροβολικού», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. «Τα αεροσκάφη αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ δεν έπαθαν κάτι».

Καπνός σηκώθηκε από το χωριό Jubata, στην επαρχία Quneitra, κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και των ανταρτών, στις 11 Σεπτεμβρίου

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είπε ότι τα συριακά στρατεύματα χρησιμοποίησαν πυραύλους εδάφους-αέρος στην προσπάθεια τους, αλλά «σε κανένα σημείο» δεν κινδύνευσε η ασφάλεια των πιλότων.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας προηγουμένως εξέδωσε την αντικρουόμενη δήλωση την Τρίτη το πρωί λέγοντας ότι ένα μαχητικό και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκαν στην Quneitra (Κουνέιτρα) στη μία το βράδυ τοπική ώρα.

Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι απάντησαν στην «γυμνή επιθετικότητα [από τον] σιωνιστή εχθρό, που υποστηρίζει τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ανεβάσει το ηθικό τους που κατέρρευσε μετά από τις βαριές απώλειες που έπαθαν στην περιοχή Quneitra».

Η περιοχή Quneitra συνορεύει με το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Λίβανο και περιλαμβάνει τα Υψώματα του Γκολάν, τα οποία εν μέρει κατέχονται από το Ισραήλ μετά από αλλεπάλληλους πολέμους.

Μεγάλο μέρος της περιοχής κατελήφθη από τους αντάρτες το 2014 μετά από μάχες με το συριακό στρατό και η περιοχή παραμένει διχασμένη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευσης εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων.

Η διαφωνία της Τρίτης ήρθε ώρες αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη του έπληξαν επανδρωμένες θέσεις πυροβολικού των συριακών στρατευμάτων μετά από βολή όλμου προς τα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν.

Το περιστατικό ήταν το πέμπτο από την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία οι μάχες στη Συρία έχουν επεκταθεί και πάνω από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, και η πρώτη από όταν η εύθραυστη ανακωχή με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Ρωσία τέθηκε σε ισχύ.


O στρατός της Συρίας μάχεται τους αντάρτες στο Γκολάν

Η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ κατά τη δύση της Δευτέρας, αλλά ο Isis και η πρώην Αλ-Κάιντα που συνδέονται με την ομάδα Jabhat al-Nusra αποκλείστηκαν από την ανακωχή, ενώ άλλες ομάδες ανταρτών αρνήθηκαν να δεσμευτούν.

Παρότι οι δυνάμεις του παίρνουν μέρος στην εκεχειρία, ο Πρόεδρος Άσαντ υποσχέθηκε να πάρει πίσω τη χώρα από τους τρομοκράτες -ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει όλες τις ομάδες της αντιπολίτευσης.

Το Ισραήλ έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο της μάχης κατά μήκος των συνόρων του, αλλά έχει πραγματοποιήσει αντίποινα στις συριακές θέσεις όταν κατά το παρελθόν έχουν πέσει τυφλά πυρά στο Ισραήλ. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται επίσημα η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Επίσης πιστεύεται ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στις αποστολές όπλων που προορίζονται για τη λιβανική μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ, στενό σύμμαχο του Άσαντ.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψώματα του Γκολάν από τη Συρία στον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, το 1973 οι συριακές δυνάμεις έκαναν ανεπιτυχή προσπάθεια αντεπίθεσης και το Ισραήλ προσάρτησε αποτελεσματικά την συντριπτική πλειοψηφία του κατεχόμενου εδάφους το 1981.

Η  Δύναμη Απεμπλοκής των Ηνωμένων Εθνών (UNDOF) συστάθηκε για την παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός είναι εγκαταστάθηκε στην περιοχή, αλλά οι μάχες μεταξύ του συριακού καθεστώτος και των ανταρτών συχνά απλώνονται πάνω από την αποστρατικοποιημένη περιοχή από το 2012, πυροδοτώντας τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος.

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'