Αυστραλία: Πανικός στο σύστημα, οι πολίτες θέλουν τους JEDI επίσημη θρησκεία

Όλα ξεκίνησαν το 2001 στην Αγγλία σαν τρολλάρισμα στου στατιστικολόγους. Στην απογραφή πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, 390.000 άτομα δήλωσαν στην ερώτηση περί θρησκευτικών πεποιθήσεων «Jedi» και να συμπληρώσουν ότι «η δύναμη είναι μαζί τους». Ο αριθμός των οπαδών του Star Wars που τρόλλαραν την απογραφή αποτελούσε το καθόλου ευκαταφρόνητο 0,7% των κατοίκων του νησιού.


Στην Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, ακολούθησαν την τακτική των Βρετανών ¨αδερφών¨ τους.Με ένα e-mail που κυκλοφόρησε στην Νέα Ζηλανδία πριν την απογραφή τους έλεγαν ότι αν 8000 πολίτες μαθητές του Υοda δηλώσουν, θα ανακηρυχτεί ο Jediσμος σαν μια από τις επίσημες θρησκείες του κράτους.

Περισσότερα
• Δ. Λιαντίνης: «Οι θρησκείες θα αφανίσουν τον άνθρωπο» (ΒΙΝΤΕΟ)
• Νορβηγία: Αυτοί που ΔΕΝ πιστεύουν στον Θεό ξεπέρασαν αυτούς που πιστεύουν, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας
• Η Ολλανδία αναγνώρισε το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας ως Θρησκεία
• Η Εκκλησία του Σατανά για άλλη μια φορά, απαιτεί Ισονομία -Αυτή τη φορά στο Αρκάνσας των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)



Παρότι το e-mail κυκλοφόρησε για μια εβδομάδα, 53.715 πολίτες δήλωσαν ακόλουθοι του Yoda, ξεπερνώντας σε αριθμό τους Βουδιστές, Ινδουιστές και Μορμόνους της χώρας.



Το 2011 η απογραφή βρήκε περισσότερους οπαδούς του Yoda, καθώς 64.390 (6000 περισσότεροι από την προηγούμενη απογραφή) δήλωσαν ακόλουθοι της δύναμης.

Στην φετινή απογραφή (στην Αυστραλία – Ν. Ζηλανδία γίνεται κάθε 5 χρόνια) οι αρχές έχουν αγχωθεί για το πόσοι οπαδοί των Star Wars θα δηλώσουν Jedi.

Έκτος από τις κυβερνήσεις, ξενερωμένοι με την φάση δηλώνουν και από μια οργάνωση που αποκαλείται «Ίδρυμα Άθεων Αυστραλίας»  οι οποίοι κάνουν καμπάνια, να μη δηλώσει κανείς Jedi γιατί η ψήφο του θα καταμετρηθεί στην κατηγορία «μη καθορισμένη θρησκεία» και όχι σαν άθεος.


Στην επόμενη απογραφή σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε καμπάνια στην θέση της θρησκείας να συμπληρώνουμε όλοι ΠΑΣΟΚ -παρότι το Μακαρονοτέρας, η Εκκλησία του Σατανά και οι Jedi φαίνονται αρκετά ελκυστικές επιλογές.

Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'